Talisman
Nicholas Sparks
Mariňák Logan Thibault na své misi v Iráku najde v písku fotografii usměvavé mladé ženy. Nikdo se po ní neshání, a tak si ji Logan vezme k sobě. Od té chvíle se ho začne až nápadně držet štěstí a stane se jeho talismanem. Když se vrátí zpět do Ameriky, je už přesvědčen o tom, že ta neznámá žena drží klíč k jeho osudu. Prochodí půl země, než ji nakonec najde, ale tím vše teprve začíná. Stane se křehká a zranitelná Elizabeth jeho opravdovým talismanem?... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2010 , Ikar (ČR)Originální název:
The Lucky One, 2008
Hezké, romantické, nenáročné čtení. Vhodné pro chvíle odpočinku.
Některé situace jsou snad až příliš zjednodušené, či schematizované, ale přesto rozhodně přečtení nelituji.
Musím povedať, že momentálne po dočítaní najväčšia srdcovka od Sparksa !!!! Milujem jeho príbehy a tento , kde boli psíky, čistá láska.... a všetko, čo ženská duša potrebuje k dojáku a príbehu, ktorý aspoň u mňa bude dlho rezonovať, tam bolo a ach, som na mäkko, dojatá a určite si časom pozriem aj film. Ale KNIHA je Kniha. :) no darmo Pán Sparks je srdcová záležitosť.
Nebýt toho, že se to četlo lehce a plynule, protože prostě Sparks...Asi bych se unudila. Téměř žádný děj a vím, že za chvíli zapomenu, o čem jsem vlastně četla. Hodně odpočinková kniha. 70%
Moc moc hezká romantika. Krásná oddychovka. Jemná, pohodová. Jen mi přišlo, že všechno bylo takové černobílé-lidi byli buď dobří nebo zlí. Claytona jsem měla chuť po první kapitole uškrtit :/ Už to, jak plánoval, jak se zbavit psa...
Moc hezká kniha, určitě si přečtu i další. Na dlouhé zimní večery jsou super :)
Hned první kapitola mě trochu "vyděsila", co že jsem si to půjčila, a odložila jsem ji jako nezajímavou. Asi po týdnu jsem jí dala ještě šanci, a ve výsledku jsem ji shltla za dva večery. Místy předvídatelné, chvílemi trochu slabší, ale celkový dojem velmi dobrý - jako zatím vše od Sparkse ;-)
Moje druhá kniha od Sparkse. A na rozdíl od "Zápisníku" se mi líbila. Talisman byl pro mě příjemným čtením, někdy s těžko uvěřitelným dějem, sledem událostí, ale i tak to byl fajn strávený čas.
Díky téhle knize přemýšlím, že dám šanci některému dalšímu dílu od NS.
I když považuju Nicholase Sparkse za jednoho z nejlepšího autora v rámci žánru literatury pro ženy, jeho Talisman mě bohužel dost zklamal. Na druhou stranu, i když samotná zápletka byla velmi slabá a konec byl od počátku předvídatelný, tak se mi knihu dařilo dočíst do konce bez většího přemáhání. Což mi osobně potvrzuje, že Sparks prostě umí psát. V rámci žánru průměr - neohromí ani neurazí. Pokud bych měla hodnotit knihu obecně, asi by to nebyly ani ty 2 hvězdičky.
Tohoto spisovatele mám opravdu ráda... Romány normálně nečtu, ale tyto mají jistý přesah a vyhledávám všechno, co pan Sparks napsal... Co se této knihy týče, tak k ní mám pár výhrad, ale i přes to byla čtivá, bavila mě a na konci mě klasicky dojala... Filmové zpracovaní je opět vydařené, tak jak je tomu již dobrým zvykem..
Opět hezký příběh, podle mě s lehce pomalejším rozjezdem, ale zase na konci to bylo dost napínavé a až do konce člověk nevěděl, jak to dopadne.
Doporučuji :)
Na Sparkse mi to přišlo málo propracované. Normální romantika... Má o hodně lepší knihy... Jedna z hvězdiček je za psa v hlavní roli :-D
2010 | Milý Johne |
2013 | Zápisník jedné lásky |
2010 | Poslední píseň |
2013 | To nejlepší z nás |
2012 | Bezpečný přístav |
Talisman je pro mě první knihou od Sparkse, ale rozhodně ne poslední. Na začátku jsem byla trochu zklamaná, že knížka nemá pořádný děj, protože jsem se hlavní zápletku dočetla z anotace. Nicméně styl psaní mě hned chytil a ten mě bavil od začátku. Jenomže naštěstí v druhé půli knihy se děj začal pořádně roztáčet a já ani nemohla přestat číst! Musím říct, že se jedná o moc krásný, dojemný a city nabitý milostný příběh :) Uznávám, že některé pasáže byly trochu šablonovité a předvídatelné, ale na oddechovou četbu ideální. Velké plus románu je také v tom, že Sparks vás do poslední chvíle napíná, jak to s hrdiny nakonec dopadne. Doporučuji! :)