Teď, nebo nikdy

Teď, nebo nikdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384336/bmid_ted-nebo-nikdy-lxS-384336.jpg 4 281 281

Lékař Marc Seidman se stane obětí podivného zločinu. On sám je těžce raněn, manželka zemře a půlroční dcerka zmizí. Když se Marc probere z bezvědomí, snaží se vypátrat, co se vlastně stalo a kam se jeho dcerka poděla. Policie mu v tom příliš nápomocna není, naopak podezírá jeho samého. Zoufalý Marc se obrací na bývalou agentku FBI Rachel Millsovou, se kterou měl kdysi milostný vztah. Rachelina minulost je však poznamenána záhadou, která v Marcovi vzbuzuje pochyby. Navíc se nad nimi vznáší stín nešťastného rozchodu, přes který se ani jeden nedokázali přenést. Napínavý příběh plný nečekaných zvratů spěje k překvapivému rozuzlení a zdaleka se nedotýká jen kriminálního tématu, nýbrž i otázky přátelských, partnerských a rodinných vztahů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub

No second chance, 2003

MilanCFC
05.05.2020 5 z 5

Žádné sladké řečičky a dlouhé popisy na úvod, ne ne. Tady to je hned první stránkou a snad i hned prvním odstavcem totální skok do akce a také asi proto tak probíhá následné čtení - žádné odkládání, jeden dech, pár hodin a bum, jsme na konci a další parádní čtenářský zážitek díky mistrovi Cobenovi a další těšení se na jeho následující dílo. Samotná kniha byla vzhledem k zápletce trochu náročnější a trošičku jsem se bál, že se autor na konci přece jen uchýlí k jakémusi klišé, což u něj není zrovna zvykem, ale dokázal z toho docela dobře vybruslit.
Musím také vypíchnout, že jakmile autor využívá služeb záporných postav, tak pak jsou opravdu echt záporné, negativní, hnusné... Zkrátka je chcete hned potrestané.
A speciální řádek pro postavu Verna. Nedostal tolik prostoru, ale mě si získal hned prvním výstupem a Coben zas a znovu využil mně čtenářsky tolik blízkou sílu spojenectví dvou chlapíků. Ačkoliv tentokrát poněkud šibalským způsobem. Skvělé.

Marcela52
02.05.2020 4 z 5

Kniha se četla velmi dobře, ale asi tak do poloviny. Pak už to bylo trochu překombinované a těch zvratů bylo příliš. Ocenila jsem kultivovaný styl, dobrou psychologii, ale literárně to bylo spíše průměrné. Z mého pohledu poměrně zdařilý "romantický thriller", konec trochu jak z červené knihovny, ale jako nenáročnou oddechovou četbu mohu doporučit.

iška
01.04.2020 4 z 5

Harlan Coben patří k autorům, kteří si udržují určitou úroveň. Žádné velké propady. Prostě se při vybrání některého z jeho titulů čtenář nemusí bát. Tedy alespoň to co jsem zatím přečetla. Prostě opět dobré.

Luciga
19.03.2020 5 z 5

Napínavé. Až do konce. Po delší době kniha, kde - když už jsem si myslela, že vím - jsem stejně stále nevěděla, jak to dopadne :).
Čtivé. Styl psaní, kdy příběh mne pohltí a nechce pustit, mi opravdu vyhovuje. Autorův nadhled, ironie, přesnost, žádné zbytečné emoce... Hvězdami nešetřím, protože jsem si celou knihu užila od začátku až po poslední stranu.

ludek.n
09.12.2019 4 z 5

S Cobenovým detektivním thrillerem Teď nebo nikdy jsem měl jeden zásadní problém: už od úvodních kapitol mi styl psaní připadal neuvěřitelně profesorsky pedantský a až „nelítostně“ chladný. Přišlo mi, jakoby román nepsal beletrista, ale matematik s přesně propočítaným dopadem na čtenářovu mysl. Vždy v pravý okamžik se děje přesně to, co očekáváte, že by se dít mělo, dostanete ty správné informace v tu správnou chvíli, ne dříve ani ne později, na scéně se objeví klíčová postava právě tehdy, když si to daná situace doslova vyžaduje. Vše je prostě spočítáno s přesností na dvě desetinná místa, čtyři věty a jeden odstavec. Možná proto mě Marc Seidman nedokázal přesvědčit o tom, že by za dceru i dýchal, přestože o nic jiného se celou knihu nesnažil usilovněji a s větší razancí. Coben pustil emoce ze řetězu vlastně až v několika závěrečných kapitolách, za což si ode mě vysloužil čtvrtou hvězdu. Za to a za onen mistrně vystavěný a vygradovaný příběh si ji zaslouží.

Rozmarýna Rozm
06.12.2019 4 z 5

Dobře se četlo, bylo to napínavé zvlášť ke konci.

Evaho73
02.12.2019 4 z 5

Príbeh so špecifickou atmosférou a pernamentnou dávkou napätia od začiatku až do konca s nečakaným rozúzlením.
Páčil sa mi jednoduchý a nenáročný štýl, akým je kniha napísaná.
Niečo mi tam predsa chýbalo... možno vzťah hlavných hrdinov nebol opísaný podľa mojich predstáv, a preto dávam o bod menej.

Awča
09.11.2019 5 z 5

Příběh byl velmi napínavý, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Postavy byly dobře a uvěřitelně vykresleny. Podezírala jsem kdekoho :-) Závěr s několika zvraty, které čtenář tak trochu očekává a přesto jej překvapí. Kniha se mi líbila, těším se na další kousky tohoto autora.

konicekbily
26.10.2019 4 z 5

Další velice dobrá kniha od mého oblíbeného autora. Kvalitní zápletka, děj s několika zvraty a pěkné závěrečné rozuzlení. Připadá mi, že to místy zbytečně natahoval, což toleruji.

vera4669
20.10.2019 4 z 5

Kniha se mi chvilkama četla nějak hůř, některé pasáže jsem trochu přeskakovala, občas to bylo takové povídání o ničem, ale závěr se mi líbil i když jsem ho tušila od začátku, příjemná detektivka na odreagování

jana1125
09.10.2019 4 z 5

Dobrý detektivní příběh, kniha má dobrou zápletku , děj má spád a plno zvratů co nutí čtenáře neodložit knihu , skvělé čtení

Pája699
16.08.2019 4 z 5

Skvělé a napínavé čtení. Za mě tedy takový průměr, znám lepší detektivky, ale určitě stojí za přečtení. Plno zvratů a napětí je v této knize dost a dost.

allyce
12.08.2019 4 z 5

Čtvrtou hvězdu dávám za závěr knihy a první tři za vše ostatní.

Angelicca
04.07.2019 5 z 5

Opět příběh za plný počet hvězd, hlavní hrdina se mi moc líbil a celkově příběh byl zajímavý. Moc se mi líbí, že i na napínavém krimi příběhu se odehrává milostný příběh dvou lidí, což Harlan do svých knih dost často zařazuje. Vřele doporučuji k přečtení.

šipek
04.07.2019 5 z 5

Tak super psychologický thriller, plný nečekaných zvratů. Kniha nemá hluché místo a moc dobře se čte. Konec knihy je super i když jsem něco podobného očekával. Vřele doporučuji milovníkům tohoto žánru. Za mě krásných a poctivých pět hvězdiček.

Mandlevest
02.06.2019 5 z 5

Mistr Coben opět ve skvělé formě. Doporučuji.

DarekDevil
30.05.2019 5 z 5

Napínavá deketivka se spoustou nečekaných zvratů a odhalení. Kniha se čte velmi dobře a nemá žádné hluché místo. Hlavní postava (lékař) je sympatický vypravěč a parťáku mu dělá neméně sympatická a obětavá láska z mládí.

Janaves
22.05.2019 5 z 5

Harlan mi zase udělal radost skvěle napsanou knihou. Je pro mě jedním z nejlepších spisovatelů.Jeho knihy mají děj,jsou napínavé a závěry vždy překvapí.

happy-smile
09.05.2019 4 z 5

Od Cobena jsem zatím přečetla pár knih a i s touto jsem byla spokojená. Ty předchozí byly možná trochu víc zapeklité a překombinované, ale to není vždycky plus. Myslím, že fanoušky Cobena kniha nezklame.

Ajuszka
03.05.2019 5 z 5

Coben me nepřestává překvapovat.Co kniha,to totální nářez. U téhle tomu nebylo jinak.Ačkoliv téma obchodování s dětmi,nebo jak to nazvat,mi není příjemné,tady to autor zvládl bravurně a završil to krásným koncem.

Harlan Coben
americká, 1962