Temné kouty

Temné kouty
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332015/mid_temne-kouty-qIh-332015.png 4 1848 1848

Libby Dayové bylo sedm, když se její matka a dvě sestry staly oběťmi „satanistické vraždy“ v kansaském městečku Kinnakee. Libby přežila – a u soudu se proslavila svědectvím, že je zabil její patnáctiletý bratr Ben. O pětadvacet let později ji vyhledají členové neoficiálního spolku zaměřeného na notoricky známé zločiny. Doufají, že objeví důkazy svědčící o Benově nevině. Libby zase doufá, že na své tragické minulosti něco vydělá… Psychothriller Temné kouty (2009) americké bestselleristky Gillian Flynnové, autorky kultovních kriminálních románů Zmizelá (2012) a Ostré předměty (2006), vyhlásil časopis Publishers Weekly nejlepší knihou roku. Hlavní roli ve filmové adaptaci příběhu ztvárnila Charlize Theron (držitelka Oscara za snímek Zrůda).... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub

Dark Places, 2009

Morisa
14.01.2014 5 z 5

No co si budeme říkat, na Temné kouty jsem byla opravdu žhavá! Zároveň jsem se ale bála, aby mě autorka nezklamala. Ejhle, zklamání se ale nekonalo!
Zato se konalo nadšení! Nemůžu si pomoct, ale Temné kouty jsou rozhodně nejlepší Flynninou knihou. Je vyspělá, propracovaná, neskutečně napínavá a s vaší myslí často pohrává, jako by to nebyl mozek, ale jen laciná žvýkačka.
Páni, jsem plná dojmů! Před chvílí jsem knížku odložila a ještě jsem se z toho tak nějak nevzpamatovala. Každé jednotlivé slovo se mi dostalo pod kůži a já se toho teď nemůžu zbavit – a snad ani nechci!

Opravdu výjimečná kniha, která ve svém žánru dalece převyšuje konkurenci.