Temné piesky

Temné piesky
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454909/bmid_temne-piesky-bMf-454909.jpg 4 2173 2173

Kate Marshallová série

Hmlový fantóm, ktorý vraždí ľudí, je vraj len miestny mýtus. Jedno dievča sa však presvedčí o opaku. Profesorku kriminológie Kate Marshallovú čaká počas potápačskej výpravy so synom šokujúci objav: v hlbinách priehrady Temné piesky nájdu zachytenú mŕtvolu mladého chlapca. Polícia príliš rýchlo usúdi, že sa utopil bez cudzieho zavinenia. Kate má iný názor a sleduje stopy, ktoré ju zavedú k zlovestnému odhaleniu. Je to ďalšie v rade záhadných úmrtí a zmiznutí, ktoré súvisia s okolitými slatinami.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Lindeni

Shadow Sands, 2020

Šárka88
20.07.2024 4 z 5

Audiokniha - Martin Stránský

Druhý díl s Kate se mi celkem líbil. Je to sice o něco slabší, než linka s Erikou, ale nemůže se to srovnávat, toto je něco jiného. Jen mi v tomto díle asi něco chybělo, zřejmě bylo jasné, kdo má v tom všem prsty a čekalo se jen na odhalení. Určitě předčítání Martina bylo opět skvělé a mám jeho čtení hodně ráda, časem poslechnu další díl .

Ester71
16.07.2024 5 z 5

Parádní, napínavé, uvěřitelné. Doporučuji.

HelenBarbora
14.07.2024 3 z 5

Za mě nejslabší díl ze série Kate, a to proto, že se mi to zdálo všechno dost přehnané. Série jsem četla od 4 po 1 díky tomu, co měli právě v knihovně.

Lucie_1986
10.07.2024 5 z 5

Konecne kvalitni detektivka. Byla to ma prvni kniha od autora, k prvnimu dilu se vracet nebudu, ale uz se tesim na treti.
Sympaticke hlavni postavy, vlastne i vedlejsi - kazdy zde mel svou roli.

PetraCy
15.06.2024 5 z 5

Opět skvěle čtení, přečteno za 2 dny, jak se člověk začte nemůže přestat...

Hatshepsut
09.06.2024 5 z 5

Tak předně, autor píše šíleně chytlavě! Při čtení některých kapitol mě úplně mrazilo a jen tak na knihu nezapomenu, stejně jako u prvního dílu. Dlouho jsem si tuto sérii s Kate nechávala na později, jelikož jsem si myslela, že to na Eriku nebude mít. Ale chyba, i tato série má napětí a vraha jsem tentokrát až do konce neodhalila. Dvojice vyšetřovatelů Kate a Tristan, je přesně taková, jaká zaujme čtenáře. A určitě chci znát, jak se bude vyvíjet život hlavní postavy, která má za sebou tak neuvěřitelnou tragickou minulost.

Margherita_N
05.06.2024 3 z 5

Kate, která v pátém měsíci nepoznala vlastní těhotenství, ani když jí tehdejší partner-kanibal páral břicho nožem. V tomhle díle to autor ještě vylepšil větou, že nůž tehdy těsně minul malé embryo. Ty jo, dítě má v polovině těhotenství skoro dvacet centimetrů. Ale k ději, náhodou se mi teď sešly dvě detektivky se setkáním s mrtvolami pod vodou, je to vážně děsivý. Kate jde do vyšetřování po hlavě s odhodláním dokázat vraždu, nakonec jde o mnohem víc, majetkové a lidské poměry kolem vodní nádrže. Tenhle příběh nebyl špatnej, ale linka s kanibalem opět byla mimo. Proč se k té divné postavě musíme vracet a ještě se v tom patlat.

miloslav0399
22.05.2024 5 z 5

Nadprůměrná detektivka, která se, především díky výborně popsanému prostředí přehrady a zajímavým postavám, jen tak nezapomene. Těším se na další díly série.

katka134
17.05.2024 audiokniha 5 z 5

Super detektivka. Kate a Tristan si mě získali a těší mě jejich rozhodnutí v závěru knihy.

Věra91
12.05.2024

Kniha byla velmi poutavá a já měla plno nevyslovitelných otázek díky němuž jsem tu knihu jen tak neodložila. Bavila mě stejně jako první díl.

Forest66
19.03.2024 4 z 5

Na plný počet tahle série asi nikdy nebude, ale bylo to mnohem lepší, než předchozí díl

moudivlacek
09.03.2024 4 z 5

Další vydařený díl s Kate a Tristanem.
Kate je soukromé požádána o prošetření podivného úmrtí utonutí vynikajícího plavce Simona. Když jeho smrt přehodnocena jako vražda, začnou se na povrch klubat informace o mrtvých, vše se točí kolem nádrže a 1 panství.
A když beze stopy zmizí i nová profesorka, Tristan a Kate hodlají vše vyřešit za každou cenu.
A do toho všeho se Jake rozhodl navštívit otce odsouzeného sériového vraha. A ten chce vidět hlavně Kate....
Mocní a bohatí si možná myslí, že jim vše vždy projde, ale že by se našel někdo, kdo odmítne hrát doživotní roli oběti?
Těším se na další díl.

prochajda
09.03.2024 4 z 5

Sériový vrah, tajemství bohaté rodiny a co skrývá vodní nádrž Shadow Sands .... ? Klasická detektivka, která se dobře četla. Kate a Tristan jsou fajn parťáci a těším se na další jejich případ.

Eleanor-ka
21.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl s Kate Marshallovou se mi už líbil o něco míň než první. Čtivé to je, to je u Bryndzy už standardem, ale ačkoliv tu byly vraždy více záhadnější a vraha jsme neznali předem, tak kniha byla dost monotónní. Odhalení vraha nebylo šokující, bylo hned jasné, že v tom má prsty někdo z Bakerovic rodiny. Proto ubírám jednu hvězdu. Jinak hodnotím kladně a těším se na další díl.

Česneksmedem
06.02.2024 4 z 5

Je to docela čtivé, díky orientaci Tristana pro mnohé i moderní. Docela se mi líbilo prolínání kapitol z pohledu hlavních postav a pachatele a obálka také není špatná. V závěru poněkud průhledné a lehce bláznivě naivní. Jen tak si lze vysvětlit souboj pepřák proti pistoli. Jinak stále stejná písnička – mocní holt mají jiné možnosti.

Žanek_Hantec
29.01.2024 4 z 5

Jak sem si liboval, že v první bichli néni nikdo čtyřprocentní, bác, v druhý bichli se prolátlo že borec je bukvica. Neva, nic proti nim nemám. Bichla špicová tak, že mně vokradla vo spánek. Koncovka v ókeju, vařím těšany na další díl. Doporučuju fšem!

Venny345
19.01.2024 3 z 5

Já si nemůžu pomoct, ale jsem tým Erika.
Kate mi nějak nepřirostla k srdci coby vyšetřovatelka. Děj knihy byl zajímavý, ale už si připadám trochu v bludném kruhu a i přestože autor má velmi kvalitní knihy, tak trochu pochytávám "ověřený vzorec". V sérii pokračovat budu, třeba byl tohle jen "slabší díl" v porovnání s ostatními Bryndzovými díly. Samozřejmě v porovnání s ostatními autory je Bryndza stále král krimi.

m2056
12.12.2023 4 z 5

Kniha přináší další příběh hlavní hrdinka je o dva roky starší a příběh je kratší než první díl. Jinak se čte celkem dobře i když mě v jednu chvíli příběh nebavil když se řešil sexuální život Tristana. Jinak konec vyvrcholení příběhu je velmi dobré a první kniha podle mého je lepší.

Tučňák492
07.12.2023 5 z 5

Páni to byla jízda, druhý díl to samé jako první, napínavý příběh, ktery Vás vtáhne do děje a čte se to samo, v ruce držím třetí díl a těším se na pokračovaní.

stumpy
05.12.2023 5 z 5

Primově se to čte. Příběh plyne. Kate s Tristanem jsou fajn. Žádní prvoplánový hrdinové. Každý se pere se svým životem a démony. A na pozadí toho všeho vražda, další magor a korupce. Ale stojí za přečtení. Tahle dvojka se mi líbí čím dál víc. Tak schválně co přinese díl 3