Tereza
Magda Váňová
Tereza si získala srdce čtenářů tím, jak poznala, že manželství není lékem na samotu. Jan je stále ponořen do své práce a Tereza si s ním vlastně nemá co říci. Po osmnáctiletém manželství ztratila ženské sebevědomí a nedokáže ze sebe vykřesat ani jiskřičku radosti ze života. Její manželství se možná podobá tisícům jiných, ale ona se už dál nechce měnit v někoho jiného, kdo se užírá vlastní nespokojeností...... celý text
První polovina knihy se mi moc líbila- dobře vykreslené postavy, vztahy, prostředí. Druhá pulka je už dost nerealistická a naivní. Nelíbilo se mi, jak šlo vše hladce.
Tuhle knížku jsem si koupila hned jak poprvé vyšla.Čte se výborně,za mě je to nejlepší kniha autorky.Jedné mé kolegyni dokonce změnila život,přiměla ji k radikálnímu životnímu kroku.
Kniha ze života,tak jak jsem u autorky zvyklá. Nepřekvapí,ale čte se dobře. Tentokrát mi to přišlo až moc romantické.
Pokiaľ chcete dobrú oddychovku, odporúčam. Páči sa mi, že ušlapnutá chuderka sa nakoniec popasovala so životom, prestala fňukať a začala pekne od seba. V živote to takto obvykle nebýva, ale občas je potreba aj príbeh s dobrým koncom.
Nezklamalo. Čtivý román pro ženy, ve kterém se v mnoha ohledech ztotožňujete s hlavní postavou. Oddechové čtení.
Čas od času s i přečtu některý z příběhů Magdy Váňové. Tentokrát o Tereze a jejím manželství a novém životě. Ano, byla to tentokrát tak trochu pohádka pro dospělé. Ale na druhou stranu i takové příběhy se v životě dějí. Takže proč ne. A třeba příběh Terezy ukáže někomu cestu, jak se v životě posunout dál. Magda Váňová ženám rozumí a je oblíbenou autorkou románů pro ženy.
Libi se mi kdyz se karta obrati a kazdy dostane podle toho co si zaslouzi. Trochu pohadka, ale prave proto pohladi po dusi
Mix pohádek o Popelce a Jánošíkovi (bohatým bral a chudým dával). Kniha přišla ve chvíli, kdy jsem si potřebovala odpočinout od silných příběhů, takže splnila svůj úkol. Jinak mě neoslovila, a ani jsem nenašla sympatickou postavu.
Už od začátku bylo jasné, že toto určitě nebude žádná psychoanalýza života. Že autorka určitě nemá za cíl do hloubky rozebírat život hlavní hrdinky a její prožitky a pocity. Knížka svým stylem hodně připomíná Lenku Lanczovou. Ale zacílení je spíše na čtenářky, které s LL začínaly ve své pubertě před 20 lety. Příběh je dost romanticky postavený. I když nejedna z nás by důležitý krok, který Tereza na začátku udělala, provedla ráda také. Ovšem takové štěstí na vše co následuje by neměla ani jedna z milionu. Přesto je to oddychovka, kterou jsem si ráda přečetla. A myslím, že celý příběh stojí za zamyšlení.
Tereza patří k těm ženám, kterou rozvod s manželem, by't se to zpočátku zdálo jakkoli smutné a traumatizující, v konečném důsledku posílí a nasměruje k dalšímu životu. Vždyť je jí 40, má téměř dospělou dceru a svět ji nabízí život v úplně jiných dimenzích. Jen po něm šáhnout a žít. A Tereza tu výzvu pomalu, ale jistě přijímá. Moc jsem hlavní hrdince fandila. Čtivá kniha o problémech manželského soužití.
Tereza je první kniha, kterou jsem od autorky přečetla. Je čtivá, bohužel bez jakýchkoli překvapení. Takový román pro větší holky. Ale fajn. Co mě zklamalo, byly dialogy. Příliš strojené a často nepřirozené.
První kniha této autorky a moc se mi líbila. Klidně by se mohla někde odehrát (ale nikomu to nepřeji).
Moc se mi líbilo, jak stejnou situaci líčí autorka z více úhlů a nestačila jsem se divit, jak si dokážou lidé jednu věc vysvětlit tolika způsoby.
Slečna milenka byla velmi rafinovaná a Terezina manžela bych doma nechtěla ani náhodou.
Líčení zařízení pokojů v Paříži mne moc nebralo, ale celkově byla kniha moc fajn, taková odpočinková.
Určitě si od této autorky zase někdy něco půjčím-nejlépe na letní dovolenou :)
Pěkně napsaná a velmi čtivá kniha. Příběh hrdinky by se mohl odehrát i v reálném životě, pokud máte hodně kamarádů. :-) Každopádně mám ráda knihy paní Váňové, četla jsem již 4 a všechny byly super. Doporučuji její knihy!
Opět bezva čtení. Magda Váňová nezklame :-)))) Mám všechny její knihy a těším se na každou další.
Nemůžu dát pět hvězdiček. Ono se to už někde totiž vyskytlo, že se karta obrátí a příběh se opakuje jiným. Vybavují se mi např. Milenci a vrazi od Párala. Ten konec prostě nedodělaný. Nevěrník zůstane nevěrníkem, ať už má blondýnu, zrzku či tmavovlásku.
nevěra pro ženy partnerské vztahy rozvod psychologické příběhy manželská krize nový začátek milenky
2008 | Zapomeň na minulost |
2008 | Past |
2003 | Tereza |
2010 | Kukaččí mládě |
2016 | Nebýt sám |
(SPOILER) Tereze je 43 let, má dospívající dceru Damiánu a věčně zaneprádněného manžela Jana. V životě se cítí nespokojená a nedoceněná. Je proto čas na změnu. Její manželství funguje jen na oko a proto se rozhodně pro rozvod. To ovšem netuší, že Jan má už delší dobu milenku, která s ním chce založit rodinu a Damiána o tatínkově nevěře ví.
Podaří se Tereze změnit od základu svůj život? Bude zase spokojená?