Tichý muž
Sandra Brown
Komorní příběh se odehrává v jižním Texasu za hospodářské krize třicátých let. Ella vede malý penzion, stará se o autistického syna, čelí každodenním starostem a od života už nic neočekává. Vše se změní, když se do jejího penzionu přistěhuje nový nájemník. Cestu k sobě nacházejí pomalu a opatrně... I krátký vztah někdy může být osudový, když do hry vstoupí láska!... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , Ikar (ČR)Originální název:
Rainwater, 2009
Krásne smutný strhujúci román o láske, ktorá nemá budúcnosť, o obetavosti a schopnosti využiť nepriazeň osudu na zmenu zabehnutého stereotypu života. V románe ostal posledný odkaz Dávida pre Ellu utajený a to celému dielu pridalo na tajomnej dôvernosti.
Jako obvykle jsem chtěla uniknout do romantického světa, ale s touto knižkou to bylo jiné, do poslední chvíle jsem věřila,že konec bude jiný, ukápla slza a se zamyšlením nad životem jsem usnula.
Kniha je čtivá, děj ubíhá rychle, nicméně mi přijde, že na tuto autorku je až překvapivě snadno odhadnutelný konec dost dlouho dopředu. Popis autistického dítěte nebyl podán jako život s trochu nepraktickým géniem, ale trochu blíže nelehké skutečnosti, což je nutno ocenit.Určitě stojí za přečtení.
Knížka byla zajímavě napsaná, byla čtená jako většina knížek od této autorky. Bohužel začátek byl trošku zmatený a nevěděla jsem, kdo vlastně příběh vypráví. Konec byl hodně useknutý a závěr příběhu docela překvapil. Pravdivý příběh.
Zpočátku- asi do poloviny knihy- jsem se nudila. Nějak jsem se nemohla začíst, ale pak se z toho vyklubal celkem pěkný příběh..
Na začátku mi chvíli trvalo, než mě děj chytil. Pak jsem knížku dočetl téměř jedním dechem. Na to, že román jsem už hooodně dlouho neměla v ruce, tak jsem nadšená, a určitě si od spisovatelky přečtu i něco dalšího. Ke konci i slzička ukápla, i když jsem věděla, že to tak musí dopadnout.
Tuto knihu mohu jen doporučit :)
Tato kniha mě hodně dostala. Vzbudila ve mě silné emoce a dohnala k slzám. Četla jsem jedním dechem. Přestože je to příběh svým způsobem smutný a od začátku je jasné, že nemůže dopadnout dobře, já si z něho odnáším touhu žít. Řadím mezi knihy, které si chci přečít ještě jednou.
Nezvyklá od této spisovatelky, velmi procítěná a neřekla bych, že má smutný konec, smutná je spíš celá, ale konec je neočekávaný. A pěkný. Čte se moc dobře, vtáhne do děje. Doporučuji. :-)
U S. Brownovej sme zvyknuté na romantiku. Táto kniha je viac o nádeji na život. Príbeh je zasadený do 40. rokov minulého storočia (prezident Roosvelt) do obdobia Veľkej hospodárskej krízy, kedy dobre myslené štátne projekty sú zvrátené chamtivosťou jednotlivcov a beznádejnou chudobou veľkej skupiny obyvateľov. Táto myšlienka je hlavnou líniou príbehu. Vedľajšou je vzťah Elly a Davida, ich láska k autistickému chlapcovi.
Nádherný příběh, ještě 3 dny se mi o této knize zdálo a také jsem si moc poplakala. Super, doporučuji!
Kniha se mi moc líbila. Je to opravdu dojímavý příběh se smutným koncem. Pořád jsem doufala, že se stane nějaký zázrak a vše dobře dopadne
Pre mňa to bol príjemný, pekne napísaný smutnokrásny príbeh.....Na konci som sa neubránila slzám...Niečo iné, ako zvykne autorka písať, ale o to zujímavejšie....
kniha je pro mě srdcervoucí drama.Po 26 stránce jsem chtěla nakouknout dozadu,ale vydržela jsem a doufala v nějaký obrat.Je to fakt pěkně napsaný. Chvílemi jsem v tom viděla jinou autorku /L.V.Spencer/ ta má takový styl psaní. Ale pokud knihu máte možnost číst,jděte do toho.A přebal knihy se také moc povedl.
Tak tato knížka se mi moc líbila. Byla to opravdu oddechová četba. Nechci tady prozrazovat nic z děje knihy, ale moc mi bylo líto obou hlavních postav knihy, ikdyž Ella na tom nakonec byla přeci jen o něco líp. Moc pěkná knížka.
autismus USA (Spojené státy americké)
Trochu jiná kniha, než jsem od autorky zvyklá. Je to krásná kniha, i když smutná a je jasné, že dobře dopadnout ani nemůže. Přesto byl konec nečekaný.