Mrchožrout
Jack Heath
Timothy Blake série
1. díl >
Pro fanoušky Dextera a Hannibala Lectera je tu další temný hrdina, který se vám dostane pod kůži! Cestou ze školy se ztratí čtrnáctiletý chlapec. Jeho zoufalá matka obdrží žádost o výkupné. Hodiny tikají a policie nemá žádná vodítka. Proto na scénu vstupuje Timothy Blake, konzultant FBI, který dokáže rozlousknout i neřešitelné hádanky, ale za svoje služby požaduje zvláštní odměnu. Za každý život, který zachrání, jeden vezme, aby ukojil hlad, který jen tak tak drží na uzdě. Tentokrát je ale únosce natolik prohnaný, že je na něj možná krátký i Blake. A navíc Blakovi v FBI přidělili zvláštní agentku, kterou by si měl v jejím vlastním zájmu držet dál od těla. Nehledě k tomu, že za žádnou cenu nesmí dopustit, aby někdo odhalil jeho strašlivé tajemství…... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2019 , KalibrOriginální název:
Hangman, 2018

Po dlouhé době jsem četla knihu, která i pro mě byla v některých místech docela drsná, kdy jsem se pozastavila a říkala jsem si, jak tohle autor může vymyslet. Ale jo, k tomu příběhu mi to dost sedělo, užila jsem si ho, i když jsem se ze začátku musela začíst. Nakonec se z toho vyklubal docela dobrá thriller, kdy jsem do poslední chvíle napjatě čekala jak to dopadne. Doporučuji všem, kteří mají rádi drsnější příběhy, protože přesně tohle knížka nabízí.

Musím uznat že jsem byla příjemně překvapená hlavním hrdinou který dost vybočuje profilům klasických vyšetřovatelů a za to tedy dávám autorovi plusové bodíky.
Dalším obsahem jsem se lehce a svižně pročetla. Kniha byla zábavou na pár hodin.
Pokračování si ráda přečtu. Dík :)

Páni!!! Tohle byla fakt jízda!
Takhle protikladné pocity jsem snad z hlavního hrdiny ještě nikdy neměla, na jednu stranu mě fascinoval, obdivovala jsem jeho genialitu a schopnosti, navíc byl sympaťák, ale na druhou stranu se mi hnusil, děsil mě, ale bylo mi ho vlastně i líto, každopádně potkat bych se s ním fakt nechtěla.
Doporučuji všem silnějším povahám!

Kniha byla napínavá od začátku do konce a místy je opravdu nechutná a tím se liší od ostatních thrillerů. Určitě vřele doporučuji.

Nadějná nová série s neobvyklým hlavním hrdinou. Svou jinakostí, tím, že je obětí svého těla a své přirozenosti, se nám zdá odpudivým, politování hodným i sympatickým zároveň. Je to zajímavě rozdáno, těším se na další díl.

Po dlouhé době kniha, která s mi líbila, příběh bavil, hlavní hrdina mě zaujal :D kanibal s policií dobrý námět. Kniha čtivá, příběh hezky plyne, závěr překvapivej

Dávám hvězdu na víc za originálního hlavního "hrdinu", ale jinak mi příběh přišel takový průměrný. Wow efekt se u mně nekonal. Možná z toho bude v budoucnu úspěšný seriál.

Wow tak tohle byla fakt jízda, super čtení, zápletka a nakonec odhaleni vraha prostě přesně to co od dobrých detektivek chcete. Za mě knížka ani nechutná nebyla neboť ten kdo četl Chrise Cartera už je zvyklý na horší věci. Doporučuji, dávám 5 hvězd a těším se na pokračování.

Kniha plyne hodně rychle. Je sice ujeta ale je to něco, co se aspon nejak vymyká detektivkam. Líbilo se mi, jak autor zpracoval i Blakovu minulost bez toho, aby to bylo rušivé. Jsem zvedava na druhy dil.

Naprosto super...Velmi som sa toho obavala, kedže som sa dozvedela čo je on zač, ale da sa to zvladnut :D ...
za mna super kniha

Ale joo,tohle bylo dobré. Teda,vlastně nechutné. Některé popsané situace jsou opravdu pro silné nátury.Příběh se na můj vkus trošku táhnul,ale na kráse mu to neubralo. Závěr překvapivý a tak to mám ráda

Tak toto sa podarilo. Zabavna a nechutna zaroven. Kludne by mohla byt detailnejsia, ale to je len moj nazor a knihe nic nechyba. Zaver ma pobavil a dufam v pokracovanie. Hlavneho "hrdinu" pribehu som si dokonca oblubila. Za mna super :)

Vážně pecka! Timothy Blake - nechutně skvělý. Antihrdina a klaďous zároveň... Originální, svižné, místami opravdu nechutné, výborně napsané - člověka mrazí, zvedá se mu občas žaludek... Přesto všechno jsem hlavní postavě fandila. Líbilo se mi, že konec byl takový jak kolikrát život sám. Nevyhrálo ani dobro ani zlo... Ale je tam otevřený konec pro novou knihu a budu moc ráda až se s Timothym opět potkám. Ale jen v knize! V opravdovém životě ho potkat rozhodně nechci :-D DOPORUČUJI!!!

Musím dát plný počet bodů za originalitu, s takovým hrdinou jsem se dosud nesetkala, ale skloubit takhle nechutné téma s humorem, to už chce hodně talentu. Jako zdravotní sestře mi pacienti přinesli mnohé, amputované ucho v sáčku, psem odkousnutý a ohlodaný ret, klubko vyhřezlých střev z prasklé operační rány. Snad jen díky této cenné průpravě jsem knihu neodložila, jako jiní čtenáři. Možná jsem mírně zvrácená, ale já se u ní dokonce bavila. Takže doporučuji, ale jen na vlastní nebezpečí!

Nebudu hodnotit,v pulce jsem odložila,a ani me nezajima jak to dopadne, fakt se neminim pozvracet.
Kniha má opravdu velmi nevšedního konzultanta FBI, to se nedá upřít. Vše se točí hlavně kolem něj, o vrahovi/padouchovi tu není nic. Nic čeho by se člověk mohl chytit, aby opravdu pochopil jeho jednání, nic z jeho pohledu. To mi v knize opravdu chybělo. Těžké napsat recenzi, aby člověk nespoileroval. Ono pak na konci vše dá smysl, dokonce mi "to" i došlo, ale přijde mi, že tato kniha má opravdu nevyužitý potenciál, přitom je to velká škoda. Autor asi sázel spíše na nechutnost místo, aby připravil kvalitní thriller. Byť děj krapet i zamotal, tak si úplně nejsem jistá, jestli se mi kniha líbila, rozhodně nebude patřit mezi ty, ke kterým se budu vracet.