Tisíc dokonalých tónov
C.G. Drews
Emóciami nabitý príbeh o tom, ako sa vášeň môže zmeniť na posadnutosť. Beck nenávidí svoj život. Nenávidí svoju násilnícku matku. Nenávidí svoj domov. A zo všetkého najviac nenávidí klavír, na ktorom ho matka núti hrať každú hodinu každého dňa. Nikdy nebude hrať tak ako ona – predtým, než náhla choroba ukončila jej kariéru a premenila ju na zlomenú a zatrpknutú bytosť. Ale Beck je príliš vydesený na to, aby sa vzoprel svojej matke a povedal jej, že jeho vášňou je skladanie vlastnej hudby, pretože aj najmenší náznak rebélie by sa mohol skončiť násilím. Keď Beck stretne August, uletené dievča plné života, energie a optimizmu, začne sa v ňom prebúdzať láska a zrazu vidí spôsob, ako uniknúť svojej bolestivej existencii. Odhodlá sa však nasledovať hlas svojho srdca? C. G. Drews je knižná blogerka s množstvom sledovateľov, ktorá prevtelila svoju lásku ku knihám do napínavého debutu o despotizme, domácom násilí, no i sile snov a nádeji.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2019 , Slovart (SK)Originální název:
A Thousand Perfect Notes, 2018
upřímě nejsem velký čtenář, ale tato kniha mě donutila si ji přečíst. Přišla jsem do knihovny, viděla ji, vzala ji, přečetla první kapitolu a půjčila si ji. Jakmile se mi dostala do rukou, tak jsem ji začala číst a najednou konec. Knihu doporučuji, je velice čtivá sam o sobě smutná a částmi vtipná. Chtěla bych, aby vzšel druhý díl, což nevím zda-li se stane.
Kniha vás donutí hodně přemýšlet, ne jen o tom, jestli je opravdu možné se takto chovat k dětem ale i o tom, zdali toho dítě vydrží tolik. Velmi emoční, smutná, pravdivá kniha o vášni k hudbě z jiného úhlu.
Zajímavá kniha, když jí má člověk popsat, možná úplně neví jak. Ale kniha mě pohltila, a nemohla jsem ji nedočíst. Je to emotivní příběh, který lze převzít na mnoho případů i čerpat z toho jak vypadá domácí násilí na dětech.
Tematicky je kniha na tak malém počtu stran skutečně bohatá. Je zde popisováno domácí násilí, rodinné vztahy, přátelství, nenaplněné sny i sny, co se plní, láska i nenávist, a to nejen k hudbě. Příběh je prosycen vnitřním Beckovým rozpoložením, takže je možno téměř hmatatelně vnímat jeho pocity bezmoci, utrpení, smutku a beznaděje. Ve čtenáři příběh zanechá obrovskou emoční stopu. Velmi silný je popis samotného domácího týrání ve vztahu matka a dítě, je to zas trochu něco jiného než násilí mezi partnery, s nímž je možné se v knihách setkávat častěji.
Tahle kniha se četla skoro sama....ačkoliv není rozsáhlá počtem stran, tak její obsah má maximální přesah....témata jako domácí násilí, sny, bolest, vášeň, láska k hudbě (....nejen), kamarádství.... to všechno tam je... a všechno je parádně poskládané, takže to do sebe skvěle zapadá...
4,5*/5* Krásný příběh! Nemohla jsem přestat číst. O lásce k hudbě i nenávisti, přátelství, rodině, selhání a zklamání. Příběh se mi moc líbil!
Příběh o tom, jak se vášeň může změnit v posedlost.
Beck, sedmnáctiletý kluk, je nucen svou matkou hrát na klavír. Ta je bývalá úspěšná klavíristka, která kvůli nemoci musela s hraním přestat. Chce po Beckovi, aby se stal skvělým klavíristou a zastoupil ji tak v hudebním světě.
Beck nenávidí hru na klavír, raději by hudbu skládal, ale bojí se neposlechnout svou matku, protože pak přijde krutý trest. A navíc nechce, aby matka ublížila jeho mladší sestře, o kterou se Beck stará.
Do cesty mu vstoupí veselá dívka Augusta, která ráda pomáhá ublíženým zvířátkům. Je v jejich silách pomoci i Beckovi? A nebo už to nikdo nedokáže?
Příběh nabitý emocemi. Od samého začátku máte pocit, že mustíe zasáhnout a Beckovi pomoci, aby se dostal od násilnické matky pryč.
Ke konci knížky jsem brečela a dočetla jsem ji v slzách. Skutečně silný příběh, který mě zasáhl.
Silný příběh, plný bolesti, strachu a méněcennosti ale i přátelství a nakonec i naděje. Beck musí hrát na klavír, ač by raději skládal hudbu. Beck musí hrát na klavír, ač by raději žil obyčejný život....