Tisíc polibků
Tillie Cole
„Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“ Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život. Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří. Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká. Samostatný román pro čtenáře od 14 let. Přichystejte si kapesníky.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , Yoli (ČR)Originální název:
A Thousand Boy Kisses, 2016
Kniha je tak dojemná, že jsem potřebovala celý balíček kapesníků. Doporučuji číst v soukromí. ???????? Nádherná a dojemná kniha, dostala mě od 1. stránky, měla jsem ji za chvíli přečtenou.
Úplně úžasný, ale hrozně dojemný příběh, u kterého i slzy tečou. Kniha mě tak uchvátila, že jsem ji přečetla jedním dechem a neustále čekala na nějaký zázrak. A super nápad se sklenicí pro tisíc polibků :)
Naprosto neuvěřitelná emocionální horská dráha, která mě semlela a vyplivla úplně vyždímanou. Kdo by mě viděl po dočtení, myslel by, že mi umřela půlka rodiny. Příběh Poppy a Runeho byl naprosto kouzelný od začátku do konce, neuvěřitelně propracované, moc se mi líbil konec. Určitě si přečtu znovu, jen aby mi potom nepuklo srdce...
jedna z nejúžasnějších knížek, co jsem kdy četla... krásný příběh, slzy dojetí.. Knížka the TOP.. moje srdcovka
Za mě krásná knížka. Plná citů, porozumění a odvahy žít a užívat si každou minutu života. Žít naplno i přes to co nám čas přinese. Někdo řekne, že je to kniha pouze pro náctileté, ale podle mě to tak není. Jen musíte pustit svoji mysl a dovolit jí aby cítila to co kniha dává. Já jsem i pár slz uronila, protože když si uvědomíte, že tohle se děje i běžně v životě, tak to s vámi hnout podle mě musí. Knížka mi dala, přesně to co jsem od ní očekávala.
Na knihu jsem se těšila, bohužel jsem nedostala co jsem očekávala. Je to opravdu pro děti a mládež, je to naivní a hloupoučké což samozřejmě nevadí ale nějak jsem se do toho nemohla začíst a celkem mi příběh Runeho a Poppy byl jedno a konec i když byl smutný tak ve mě nevzbudil patřičné emoce.
Za mě 1,5* ale zkusím od autorky ještě něco jiného :-)
Tohle byla naprosto nádherná kniha. Nese v sobě překrásnou myšlenku a poselství všem lidem. Nejdřív jsem nevěděla, zda si knihu vůbec přečíst, ale teď rozhodně nelituju. Je v ní toho tolik krásného, byť jde o velice smutnou knihu. Najde se zde pár naivních pasáží a romance je také těžko uvěřitelná, přesto jsem zobala autorce z ruky. Tyto malé vady však překonaly ty velké věci, jako jsou myšlenky hlavních hrdinů, vztahové propojení a hlavně pravdivost toho všeho. Ačkoli je to kniha pro mládež, doporučila bych ji klidně i starším lidem. Je to hodně na zamyšlení a uvědomění si, o čem život je.
Už dlouho se mi nestalo, aby mi u nějaké knihy bylo tak do breku, jako se mi to stalo u této romance. Bylo to dojemné, citlivé, smutné. A autorka píše opravdu dobře, bylo to hodně chytlavé, nemohla jsem se od knihy vůbec odtrhnout. A to jsem si myslela, že jsem na dojímavé young adult knihy už ve svém věku příliš stará, aby mne tak braly za srdce. Očividně ne. Skvělé, moc doporučuju. A připravte si kapesníčky!
Asi takhle, kniha nebyla špatná. Je to krásný a dojemný příběh o velké lásce dvou lidí, a zároveň nese poselství toho, že život je vzácný. Bohužel v některých pasážích jsem se trochu nudila a epilog mi ke knize moc nesedl, to už bylo trochu moc. Kdyby byla kniha ukončena poslední kapitolou, za mě by to bylo určitě lepší.
Pokud ale chcete šíleně romantický příběh, neváhejte ukápne vám i slza. Dávám 3,5*
Tahle kniha mě naprosto dostala a učarovala mi. Je pravda, že bych možná strhla tak půl bodíku za trochu ohrané téma (bohužel dvě předchozí knihy, které jsem četla se zabývaly stejnou nebo podobnou tématikou), ale zpracováním se mi příběh velice líbil.
Postavy byly sympatické a autorčin styl psaní se mi opravdu hodně zamlouval. Tisíc polibků se krásně četlo, navíc jsem pomalu nedokázala odtrhnout oči od textu, vzhledem k tomu, že kapitoly končily tak napínavě. Navíc je to jedna z mála knih, u kterých jsem nezadržela slzy.
Rozhodně doporučuji. Hlavně pokud hledáte dojemný příběh plný přátelství, lásky a zajímavých zvratů.
Jedna z těch knih, která vám vyrve srdce z těla a roztrhá ho na malé kousíčky. Má však důležité poselství: važte si svého života. A nepromrhejte ani jedinou vteřinu.
Jak velké očekávání jsem měla, tak velké bylo moje zklamání. S knížkou jsem se dost trápila, nemohla jsem se sžít s autorčiným stylem psaní a stránky mi vůbec neubíhaly. Teprve poslední dvě nebo tři kapitoly se četly samy. Je to typická sladká young adultovka. Tisíc polibků se zapsalo do spousty srdcí, ale bohužel mě si knížka příliš nezískala.
Možná, že je tento příběh přeslazený, ale napsaný stylem, že jsem probrečela půlku knihy. Krásná a dojemná.
Krásná knížka, která sice může být pro někoho přeslazená, ale pro mě byla krásná a doporučuji.
Tak přesně z tohohle důvodu nesnáším romány....
Chtěla jsem dát dvě hvězdy ale za ten trapný konec dám jen jednu...
Krásný, smutný a srdceryvný příběh, u kterého nezůstane ani jedno oko suché. Kniha má jednoduché vyslání - Užívat si života, každou jeho vteřinku, dokud to jde. Nikdy nevíme kdy náhle skončí.