Tíživá lehkost lásky
Lena Kiefer
Naši starší sourozenci zemřeli, protože se milovali. My jsme předurčeni k tomu, abychom se navzájem nenáviděli. Ale co když je to nemožné? Když se Helena Westonová vrátí do New Yorku, má jediný cíl: zachránit pověst své sestry, ať to stojí, co to stojí. Je to už dva a půl roku, co byli Valerie a její životní láska Adam nalezeni mrtví v hotelovém apartmá po nočním večírku, a od té doby Adamova rodina nevynechala jedinou příležitost, aby z jejich tragické smrti obvinila pouze Valerii. Jen Helena pevně věří v sestřinu nevinu a dělá vše pro to, aby zjistila, co se oné osudné noci skutečně stalo. Při pátrání po pravdě se jí však do cesty ze všech lidí připlete zrovna Jessiah Coldwell, Adamův mladší bratr. Helena ví, že by měla Jesse nenávidět každým kouskem své bytosti. A přesto v ní probouzí city, proti kterým je brzy bezmocná... A zanedlouho budou bezmocní oba.... celý text
Po delší době kniha o které můžu říct, že ji zbožňuju. Chemie mezi Helenou a Jessem je na můj vkus perfektní. Příběh v pozadí o sourozencích, už tak vzájemně nenáviděných rodin, kteří zemřeli. Helena vydávající se na ,,pouť" aby zjistila pravdu co se ten večer její sestře stalo, kdy potkává bratra přítele své sestry a city, které ani jeden nepopřou i když vědí, že s jejích jmény, jsou odsouzeny k zániku. Pojetí ,,novodobého" Romea a Julie, láska dalších sourozeneckých dvojic odehrávající se na NY Upper East Side.
Pecka! Na konci jsem se dozvěděla prd, protože je to trilogie a jako neznalec germánského jazyka si musím počkat na překlad, ale už teď vím, že si další 2 knihy přečtu a budu nažhaveně čekat :D
2024 | Tíživá lehkost lásky |
2023 | Svět bude hořet |
2024 | Temné světlo lásky |
2024 | Nebe se bude třást |
2025 | Hvězdy budou padat |
Především chci říct, že kniha má nádhernou obálku a ořízku, která vám rozhodně zpříjemní čtení. Nejdřív negativa. Trvalo mi 100 stran než jsem se pořádně začetla a kniha si získala mou úplnou pozornost. Párkrát jsem narazila na různé nejastnosti a občas mi vadilo jak se Helena motá ve svých lžích. Střídají se tu kapitoly Heleny a Jessiaha a já zjistila, že mě nejvíc baví když jsou ti dva spolu! Protože Vážení! Ta chemie mezi nima ta byla prostě skvělá! Vyšetřování Heleny bylo taky moc fajn a určitě posouvalo knihu ještě někam jinam. Je tady opravdu dobře popsaná bolest a frustrace hlavních hrdinů, cítíte se s nimi mizerně a taky nevíte odkud kam.
Počítejte s tím, že je to romance na pokračování. Já se na pokračování rozhodně vrhnu protože jsem si ty dva moc oblíbila. Knihu doporučuji všem romantickým duším, kterým nevadí pomalá romance, která začíná hate to love. Lepších 3,5*/4* .