Tragická historie nás dvou
Jess Rothenberg
Brie bylo šestnáct, když jí její kluk oznámil, že už ji nemiluje a jí z toho puklo srdce. Doslova. Teď, když je oficiálně M&M (mrtvá a mrtvější), musí překonat všech pět stádií smutku. S tím jí má pomoci Patrick – záhadný kluk, o němž Brie vlastně vůbec nic neví. Jak se ale může pohnout dál, když je nucena sledovat, jak se její rodina pomalu rozpadá a navíc zjišťuje, že Jacob s její nejlepší kamarádkou před ní skrývají zdrcující tajemství?... celý text
Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: 2017 , Fragment (ČR)Originální název:
The Catastrophic History of You and Me, 2012
Zajímavá kniha o tom, že i duchové mohou milovat, cítit a prožívat :) Kniha je napsaná z pohledu náctileté hrdinky a stylem psaní to připomíná smršť jejích myšlenek a vtipných hlášek :) Mě to celkem vyhovovalo, ale někoho to může zaskočit. A občas mi přišlo, že mi něco důležitého v knize uteklo a v ději něco důležitého chybělo. A tím důležitým je asi vysvětlení. Je fajn rozhodnout se, že chcete napsat knihu o dívce, která se stala duchem. Ale nemůžete to do příběhu mrsknout jen tak. Jsou tu otázky- proč? Kdo jsou mrtví a ještě mrtvější? Proč je duchem jenom někdo? Jaká má tento svět pravidla?
Napadité, originální. Jen mi to přišlo až moc zamotané. Kniha mě moc nebavila. Možná je spíš pro mladší čtenářky.
Celkem originální námět, i když místy bych si představovala trochu jiné pojetí, podle mě se dal potenciál využít lépe, ale zase musím ocenit čtivost, zamilovala jsem se do Patricka a líbil se mi závěr, takže i když to vypadalo jen na 4*, tak nakonec s odřenýma ušima 5*.
Páni. Čekala jsem teenegerskou slaďárnu, ale tohle byl teda hodně zvláštní příběh. Donutil mě zamyslet se nad tím, co bude potom. Po smrti. Je to příběh z nebe. Nebo tedy spíš z té mezistanice mezi životem a nebem (či peklem).
Román je místy i vtipný, psaný s velkým nadhledem, až černým humorem. Téma této knihy bylo opravdu hodně originální. V podstatě je vyprávěné duchy ze záhrobí. Provede nás ponurou zemí mrtvých a mrtvějších, kde se zastavil čas. A mně se to moc líbilo.
Chvílemi jsem se ztrácela v ději, hlavně ke konci, ale bylo to čtivé a pro mě zatím neobjevené téma... Opět velmi kladně hodnotím doplnění příběhu o písničky.
Velmi zvláštní, ale zajímavý příběh bloudící duše. Kniha jistě nesedne každému, záleží na tom, jak celou tuto věc berete, jestli věříte... Berte ale v potaz, že fantazii se meze nekladou :-). Styl psaní mi přišel občas dosti nevyzrálý a nedotažený do konce, ale i přesto se kniha četla skoro sama a nedalo se od ní odtrhnout :-). Mohu doporučit :-)
Více v recenzi v záložkách - Knižní deníček
Nádherná, nádherná, nádherná kniha! Mrkla na mě, líbila se mi její anotace a já si ji bez jakýchkoliv očekávání koupila. O to víc jsem byla překvapená, jak moc mě kniha oslovila. Styl autorčina psaní mě ihned okouzlil. Brie je neuvěřitelně vtipná a stejně tak Patrick. U knihy jsem se smála, bavila i jsem si poplakala. Přiměla mě přemýšlet nad sebou a životem. Stala se jednou z mých nejoblíbenějších knih a vím, že se k ní vrátím. Jestliže měla kniha nějakou chybu, tak jsem ji buď nenašla nebo mi byla úplně jedno. Doporučuji všem romantickým duším, které věří na věci mezi nebem a zemí.