Traja mušketieri

Traja mušketieri
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109474/bmid_traja-musketieri-YMJ-109474.jpg 4 491 491

„Jeden za všetkých, všetci za jedného." Spoznajte, ako to vlastne bolo a prežite na vlastné čitateľské oči dobrodružstvá odvážneho D'Artagnana a jeho priateľov, mušketierov Athosa, Porthosa a Aramisa, na ich ceste cti, slávy a oddanosti k Francúzsku a jeho kráľovi. Nádherný román, v ktorom sa humor, sentiment a napätie miešajú s fikciou a históriou a vytvárajú tak úžasné klbká vzrušenia, ktoré dokáže rozmotať len silný príbeh vytvorený Alexandrom Dumasom - jedným z najlepších rozprávačov všetkých čias.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Mladé letá

Les Trois Mousquetaires, 1844

Damonka12
03.01.2021 2 z 5

Už jsem si myslela, že knihu ani nedočtu. Muzikál na Brodway miluji, ale tohle mě zklamalo. Nejspíše proto, že jsem byla ovlivněna tím dokonalým muzikálem. Kniha pro mě byla moc popisná a celkem nudná.

bigal
25.11.2020 5 z 5

Moje dětství. Přečetl jsem Tři mušketýry asi stokrát. Plný počet!!!

kilometr
03.11.2020 5 z 5

"Ach,pánové,nechme nehody stranou,život je směsice drobných strastí,které filozof zkoumá se smíchem.Buďte moudří jako já,pánové,sedněme si ke stolu a pijme.Budoucnost se nikdy nezdá tak pěkně růžová,jako přes sklenku chambertinského."100%.

draka
24.09.2020 5 z 5

Krásný román, od kterého jsem se nemohl odtrhnout. Poprvé jsem knížku četl, když mně ji půjčil kamarád ještě na základce. Pak se mi podařilo koupit toto krásné vydaní s původními ilustracemi. Je to nádherný příběh, který bude vždy přitahovat čtenáře bez rozdílu věku.

Milly1
19.09.2020 5 z 5

špičková klasika...

Greenfingers
04.09.2020 5 z 5

Nádherná romantická klasika! I když jsem knihu četl již před mnoha lety, přesto si dodnes pamatuji ten příběh plný emocí. Vypráví o lásce, vášní, přátelství, oddanosti, statečnosti, ale i o zradě, podlosti, pomstě - prostě o všem.
Doporučuji!

MAVIS66
24.07.2020 5 z 5

Nádherný nadčasový příběh, který k nám promlouvá po staletí.

Ran
01.06.2020 4 z 5

Kniha se mi četla velmi dobře a hodně se mi líbil styl psaní a vyprávění. Všechny postavy jsou velmi dobře napsané.

666Jitka
06.05.2020 4 z 5

Asi nejslavnější klasické dílo z pera A.Dumase staršího, které zná snad úplně každý čtenář ať už z knihy, filmových zpracování anebo audio dramatizací. Jako vždy má děj dobrou zápletku i spád - díky tomu se kniha dobře čte.

Pavelpi
23.04.2020 5 z 5

Po dlouhé době jsem zase četl mušketýry a zase jsem si oživil všechna dobrodružství čtyř přátel,intriky mocných,souboje a další.Tuhle knihu jsem četl poprvé,když mi bylo asi šest let a pak ještě mnohokrát a letos jsem se k ní opět vrátil.Hlavně proto,že se mi ztratila kdysi poslední čtvrtá kniha a teď se mi jí konečně povedlo sehnat v antikvariátu a tak jsem dostal chuť si je zase jednou všechny knihy přečíst.Teď v téhle blbé době se mi to asi podaří.

Noisette73
15.04.2020 3 z 5

Ano je to klasika, ano Dumas je mistr pera, ale.... Je to rozvleklé a po nějakém čase mě všechny ty boje, šarvátky, intriky nějak omrzely. A ne nezamilovala jsem se ani do jednoho mušketýra. Ale jsem odhodlána za nějakou dobu přečíst znovu a zkusit to přehodnotit, jelikož mně to samotnou mrzí.

Lie
03.11.2019

Mušketýry miluju odmala, mám vydání s překladem Vrchlického, který je úplně skvělý, a poprvé jsem ho přečetla asi v 11ti. Miluju to prostředí, statečné mušketýry, dvorské intriky, tajemné dámy... Kdyby ta doba opravdu byla taková, jakou ji popisuje Dumas, skoro bych si přála v ní žít.

engelbert
16.10.2019 5 z 5

Nebudu opakovat, co zde již bylo napsáno. Dodám jen, že vydání z roku 1978 považuji za mimořádně výtvarně povedené.

Taralcielle
30.08.2019 4 z 5

Příběh tří, vlastně čtyř mušketýrů patří ke klasice literatury. Příběh se mi líbil, místy to bylo hodně roztáhlé, ale celkově dobré.
Hezký příběh a zkrátka : Jeden za všechny a všichni za jednoho!

Klára2216
26.03.2019 5 z 5

Na tuto knihu jsem musela dozrát a myslím, že jsem si jí přečetla v ten správný čas. Kniha mě velmi bavila a i přes její tloušťku mě přišlo, že nemá příliš hluchá místa. Postavy i prostředí je skvěle vykresleno a tak není třeba mít ani tak velikou představivost, protože tohle prostě vidíte před sebou. Skvělé

Jadla
27.02.2019 5 z 5

Znala jsem jen staré filmové zpracování, ale díky Patřičné čítance mi to nedalo a chtěla jsem si tenhle pomalu zapomínaný román přečíst. A jak jsem začala, nemohla jsem přestat! Je to mnohem plnější, poutavější, bohatší příběh než ten, který jsem znala z televize. A také nakonec o dost smutnější.

PlayEasy684
19.01.2019 5 z 5

Velmi tlustá a dobrodružná klasika, která má sice i trochu slabší chvilky (mylady uvězněna v Anglii), ale jako celek to funguje a my si nemáme na co stěžovat.

dia.riedl
28.11.2018 4 z 5

Konečně jsem se dostala k téhle knize.
První díl byl za mě lepší, dobrodružnější, úsměvný, milý, hlavní hrdinové jsou neuvěřitelní.
Ve druhém díle se všechno neskutečně táhlo a vše se točilo kolem té zatracené ženské.
Ovšem konec to vyzdvihl a vyplatilo se na něj čekat.
Sluhové našich Mušketýrů mě bavili celou knihu. Felton byl také dobrá a zajímavá postava! Jen Konstance u mě ke konci knihy poměrně klesla, nu což.
Dobré, příjemné čtení.

Claudius
14.10.2018 3 z 5

Klasický příběh čtyř mušketýrů o tom, kde se najíst, kde sehnat peníze a kde se nechat vydržovat nějakou (pokud možno bohatou a skoro vždycky vdanou) paničkou. Trochu jsem od toho pod vlivem filmů očekával působivé akční dobrodružství o ochraně královny, záchranách pan v nesnázích, snad i muže se železnou maskou. Ačkoliv mise pro královnu se objeví, a pannu v nesnázích zachraňují tak nějak celou dobu (byť poněkud pasivně), nečekal jsem, že v knize budou hrdinové řešit to, koho půjdou vyjíst který den, protože jsou všichni zase úplně švorc. Nemluvě o historkách o Porthosovi zneužívajícím pohostinnost jak nebohého hostinského, tak jeho vévodkyně.
Jak zde v komentářích již bylo zmíněno, Richelieu působí jako vznešený politik, co celou dobu s d'Artagnanem sympatizuje, a ne jako zákeřný intrikářský had, za kterého ho všichni mají. Král naopak působí jako sobecký, neschopný slaboch nemilovaný vůbec nikým. I samotní mušketýři, ohánějící se věrností ke králi, bez váhání pomáhají krýt milostné vrtochy královny.
Mimochodem (spoiler), když vám někdo dá tu důvěru a svěří vám pod zámek hlídat krásnou ženu s tím, že je to manipulátorka a zabijácká mrcha, které nemáte věřit ani slovo, a vy, přestože tohle všechno víte, se necháte sbalit, pomůžete ji utéct a zabijete vévodu z Buckinghamu, jste idiot.

SSTknihy
27.09.2018 4 z 5

Tři mušketýři, to je dokonalý koktejl romantiky, přátelství, lásky, intrik, akce, pomsty i humoru. Myslím, že heslo „jeden za všechny a všichni za jednoho“ mluví za vše. Nebo znáte nějakou jinou větu z románu, která by natolik zlidověla a přešla do běžného života?