Tři mušketýři
Alexandre Dumas, st.
Dva díly v jednom svazku. Dobrodružství čtyř nerozlučných přátel v neklidných časech vlády Ludvíka XIII. Děj se odehrává za vlády Ludvíka XIII. s hrdiny d´Artagnanem, Athosem, Porthosem a Aramisem.
Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: 1969 , Mladá frontaOriginální název:
Les Trois Mousquetaires, 1844
![Medvezh Medvezh](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Musím říci, že je to v podstatě příšerný dobový brak se vším co k tomu patří - podivně přehnané náhody, zlomy na poslední chvíli, pokulhávající časová posloupnost a především výborná čtivost. Jakmile se tahle záležitost dostane do ruky, odmítá ji opustit. Dlouho jsem se podobné klasice vzpouzel, ale po přečtení jsem se zařídil do brzké budoucnosti - na polici už čeká Hrabě Monte Cristo.
![Alix Alix](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/2475/2475.jpg?v=1381127921)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kdo by neznal tři mušketýry, kteří pak byli vlastně čtyři?
_______
šimek s grossmannem jich napočítali PĚT...............
![Jíťa Jíťa](https://www.databazeknih.cz/img/users/71_/718/m_718.jpg?v=1459854917)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Klasický a všeobecně známý příběh tří mušketýrů a jejich prvních dobrodružství. Plný lásky, přátelství, intrik a dobrodružství jak se na pravý romantický příběh sluší.
přátelství, kamarádství zfilmováno francouzská literatura mušketýři hrabě d'Artagnan, 1611-1673Autorovy další knížky
1974 | ![]() |
2003 | ![]() |
2008 | ![]() |
1957 | ![]() |
1972 | ![]() |
Aj keď je to klasika, nadšený ako z iných dobrodružných kníh som nebol, mohlo to byť podstatne kratšie. Pán Dumas mal asi dosť na tú dobu vzácneho papiera, atramentu a husích bŕk. :-)