Třináct záhad
Agatha Christie
Slečna Marplová série
Jednoho úterního večera zavítá do postaršího domku v anglické vesničce St. Mary Mead pět různorodých osob – mladý spisovatel, umělkyně, penzionovaný komisař ze Scotland Yardu, místní farář a advokát. Přijmou pozvání laskavé starší dámy a v její společnosti se pokusí týden co týden rozluštit nějakou nevyřešenou záhadu, kterou postupně převypráví každý ze zúčastněných. Ač jde o zapeklité případy, je to právě nenápadná, ale velice bystrá hostitelka, kdo si s nimi nakonec poradí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2024 , VoxiOriginální název:
The Thirteen Problems, 1932
Interpreti: Jitka Ježková , Růžena Merunková , Otakar Brousek ml.
Nebylo to špatné, ale u detektivek jsem povídky nikdy neměl moc rád. Některé jsou dobré, jiné průměrné. Ale pořád jde o slečnu Marplovou, takže jsem knihu přelouskal během jednoho dne.
Jedna z nejlepších knih Agathy Christie kterou jsem kdy četla.
Slečna Marplová brilantně řeší záhady které jsou pro ostatní málo pochopitelné.
A. Christie čtu už spoustu roků některé knihy čtu po čase znovu a tahle kniha to bude určitě.
Četla ji i mamka a má na ni stejný názor jako já.
povídky detektivní a krimi romány slečna Marplová detektivní a krimi povídky Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939)Část díla
Bylina smrti / Smrtiaca bylina
1930
Chrámek bohyně Astarty / Chrám bohyně Astarté / Svätyňa bohyne Astarty / Svätyňa bohyne Aštarty
Čtyři podezřelí / Štyria podozriví
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Až keď som začala čítať, uvedomila som si, že sú to poviedky. Mám radšej knihy s dejom, do ktorého sa môžem začítať a čím viac strán, tým lepšie:-). Ale aj napriek tomu nie som sklamaná. Bolo to príjemné, oddychové čítanie. Nič náročné.