Účastníci zájezdu

Účastníci zájezdu
https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84752/bmid_ucastnici-zajezdu-84752.jpg 4 1449 1449

Mladá průvodkyně cestovní kanceláře, několik manželských párů, dvě studentky, dva homosexuálové, poslanec, spisovatel a přinejmenším čtyři literární kritici — to jsou hlavní postavy románu. Jde o „melancholickou grotesku“ — tentokrát o lidech dočasně proměněných v turisty, jejichž zcela neturistické životní příběhy se během týdenního pobytu kdesi u italského Jadranu nejrůznějším způsobem tragikomicky proplétají.... celý text

Lenka Kadeřáb
31.03.2011

Jestli autor stále přednáší na soukromé literární akademii, tak by měl tuto svou knihu doporučit ke studiu pokleslé literatury - líbivé, dobré konce. Nevím, jak ostatní, ale já věděla dopředu, jak to s jednotlivými postavami dopadne - dopadlo to dobře, přesně podle pravidel braku:-)))

bovinka
27.03.2011 5 z 5

Četla jsem ji potom, co jsem slyšela dost negativních názorů. Ale já byla nadšena. Perfektní knížka. I film se povedl

pajunček
26.03.2011 3 z 5

Film jsem viděla dříve než jsem knihu četla a musím říct, že mě zaujal více. I když ve většině případů (99%) se filmové zpracování nedá s předlohou srovnat, tady je to naopak.

Trina1
12.03.2011 5 z 5

Pro mě jedna z nejlepších Vieweghových knížek.

triatlet
23.02.2011 5 z 5

Už úvodní nápad nezastavovat pasažérům v Českých Budějovicích mě rozesmál. A v jedné kapitole paralelní vypravěči - Max a ovce, to byl nápad.

petkasoki
04.02.2011 5 z 5

Kniha mě rozhodně zaujala daleko více, než film podle ní zpracovaný.

misssicccka
30.11.-0001 4 z 5

nejdřív kniha, potom film :), k filmu jsem se nedostala, na doporučení kamarádky jsem si nechtěla kazit výborný dojem z knížky, po shlédnutí pár scén toho nelituji :)

Márinka
30.11.-0001 5 z 5

I když poněkud jiná, než film, zaujali mne vyjímečně oba.