Wolverine: Zrození
Paul Jenkins , Bill Jemas , Joe Quesada
Ultimátní komiksový komplet série
V tom, co dělá, je nejlepší. Ale kým skutečně je a odkud pochází, to zůstávalo zahaleno tajemstvím... až doposud. Staňte se svědky šokujícího příběhu mutanta, z něhož se stane Wolverine. Tajemství jeho neuvěřitelného zrození je konečně odhaleno. Kniha obsahuje sešity Wolverine: Origin #1-6.
Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: 2014 , HachetteOriginální název:
Wolverine: Origin, 2001
Výborný, atmosférický Origin. Jenkins si dal na scénáři dost záležet a Wolverinův původ je dost surové, atmosférické a výborné čtení. Na styl kresby jsem si musel chvilku zvykat, ale to nebránilo tomu, abych si pak příběh užil na nejvyšší úrovni. Zrození je příběh, který nastavil laťku sakra vysoko. P.S. Zabít tvůrce filmového originu s Wolverinem.
Bravurně sepsaný a dokonale nakreslený příběh zrození legendy, hrdiny. Originy jsou moje srdcovka, pokud jsou dobře vystavěné. A v tomhle případě luxusní. Nestydim se, slzička ukápla. A na konec jsem koukala jako děcko na vánoční stromeček. Ano, možná to je zrod legendy a hrdiny, ale zároveň samotáře. Ach, stále musím myslet na ten konec. To bylo nádherný.
Škoda, že u nás nevyšel Origin II. a další Origin kousky.
(Dnes žádné citace, čteno v originále)
Výborná kresba a dickensovsko-londonovská atmosféra z toho dělá majstrštyk. Zatím nejlepší, co jsem z UKK četl.
Ano, je to výborné, ale prostě mě to nedokázalo zasáhnout. "Wolverine: Zrození" jednoznačně bude patřit k tomu nejlepšímu, co v rámci "Ultimátního komiksového kompletu" vyšlo, ale pro mě se nebude jednat o až tak jedinečný kus. Smutné pak je, že část tohoto příběhu byla využita, a to naprosto banálně, pro film "X-Men Origins: Wolverine". Na druhou stranu, pokud měl dostat Wolverine v komiksu nějakou minulost, alespoň z části, tahle podobě je rozhodně lepší varianta než jiné. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/616-ultimatni-komiksovy-komplet-23.html
Kresba mě hned při otevření zaujala, příběh je syrový, krvavý, žádné mazlení se s americkou vlajkou a velkopatetické kecy, akorát ten konec mi úplně nesedl. Celkově mě to dost chytlo a bavilo, takže za pět hvězd. Pochopil jsem to správně, že jeho fotr byl Logan, když s ním jeho mama zahýbala "měkkýšovi"?
Od konce jsem čekal asi něco víc, rovněž šlo podle mě lépe zpracovat partu tří dětí na počátku komiksu, budoucí děj by byl ještě zajímavějším. To je ale asi všechno, co lze tomuhle komiksu vytknout. Jinak je to velice fajn čtení, do kterého se člověk ponoří, i když tu akce není tolik, jak by se očekávalo, ale to komiksu rozhodně nohy nepodráží, funguje i na té normální lidské stránce. Občas tak máte pocit, že místo superhrdinského originu čtete dosti fajn rodinné drama. A ještě u toho sledovat tak úžasnou kresbu? Jop, tohle se povedlo!