Úplně cizí lidé
Liane Moriarty
Novinka autorky světových bestsellerů Sedmilhářky a Manželovo tajemství! Tříčlenná rodina, manželský pár, dva nezadaní muži a dvě rozvedené ženy – ti všichni se scházejí na desetidenním léčebném pobytu v luxusních lázních uprostřed pustiny. Důvody, které sem tyto navzájem úplně cizí lidi přivedly, jsou stejně rozmanité jako oni sami: nejrůznější tělesné neduhy, psychické bloky, duševní vyčerpání... Jsou však na správném místě? Na stránkách TripAdvisoru totiž na tohle zařízení jedni pějí ódy a slibují od něj zázraky, zatímco druzí před ním důrazně varují. A našich devět nových hostů hned po příjezdu zjišťuje, že některé zdejší léčebné postupy jsou přinejmenším hodně netradiční…... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno:Originální název:
Nine perfect strangers, 2018
![Sigiii Sigiii](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/291262/m_sigiii-BWS.jpg?v=1577816517)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Dost casto jsem se pristihla, jak se u knizky nudim a pocitam, kolik jeste stranek mi zbyva, nez to skonci.
![adnov adnov](https://www.databazeknih.cz/img/users/72_/72676/m_adnov-WKV.jpg?v=1540848661)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Začátek super, pak se to zhoršovalo a nakonec až thiller, což mi tam nějak neseděli. Také moc postav, tudíž i přesto že všechny samy o sobě byly zajímavé, nešlo to tak do hloubky, jak by si zasluhovaly (a jak bych si o nich ráda přečetla).
Přesto se mi to líbilo a dobře se to četlo. Za mne spokojenost.
![katushah katushah](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17054/17054-mSR.jpg?v=1490385909)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Na začátku jsem očekávala klasickou detektivku, která to bohužel nebyla. Byl to ale srdceryvný příběh mnoha lidí, kteří jsou mi velice blízcí svými osudy a i snahou pracovat na sobě. Myslím, že si jí přečtu znovu.
![seredomi seredomi](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22475/22475-rpU.jpg?v=1440627002)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Celý rok se těším na její novou knihu. Okamžitě ji přečtu, abych se mohla zase rok těšit. Šílenství.
“Ahoj, jsem Míša a jsem závislá na Liane Moriarty!”
![Dashmo Dashmo](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Aj tato kniha od Liane sa mi pacila.ja jednoducho jej pribehy zeriem!A ta Maša...ta sa fakt nevzdava :D
![PetraBery PetraBery](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10773/petrabery-fXO.jpg?v=1540828987)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Devět osob na desetidenním očistném pobytu, který jim má změnit život. Ačkoliv se v knize neobjevují žádné velké zvraty, přesto se autorce podařilo udržet moji pozornost po celou dobu čtení. Vypravěči jsou dobře rozpoznatelní, kniha obsahuje vtipné momenty, stejně jako momenty k zamyšlení. Z autorčiných knih mi přijde spíše slabší, přesto čtivá.
![Michnicka Michnicka](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/11497/11497-3T0.jpg?v=1399832964)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velmi originální a jiné. Kniha mě moc bavila a až na ten konec bych takové lázně opravdu brala. ???? Moc mě i bavilo, jak příběh byl každou postavou jinak propleten a nebyla tam ani jedna postava, která by byla nesympatická. Milé čtenářky, jen do toho. ????
![ladush ladush](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45971/m_45971-TXM.jpg?v=1459854933)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
"Věř, a Tvá víra Tě uzdraví" - originální příběh zasazený do "pohodových lázní", kde je vše možné. Jedná se o stále aktuální téma spirituality a hledání hranic, které když se překročí, mohou vést až k nebezpečným metodám. Příběh je vyprávěn každým návštěvníkem a o to je zajímavější. Více pohledů, názorů a reakcí na situace. V jednu chvíli sranda, v druhé mráz po zádech a napětí. Z knihy je cítit, že autorku velmi bavila psát a nechtělo se jí skončit. A mě bavila též :-)
*Nicole Kidman údajně odkoupila práva na film :-)
![Matita310 Matita310](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/158661/m_158661-1kO.jpg?v=1474917473)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zase jedna úplně jiná kniha. Rozhodně bych nechtěla být v pozici lidí z této knihy. Za přečtení a zamyšlení to rozhodně stojí!
![LittleK LittleK](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/243841/m_littlek-rKj.jpg?v=1598264824)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Originální příběh pod taktovkou Liane. Nedokážu si představit, že by někdo lépe vystihl myšlenky, prožitky a pocity lidí, kteří absolvují šílený pobyt v lázních vedených psychopatickou Mášou. Při jejích posledních knížkám mi přišlo, že autorka trochu ztrácí drive, ale tímhle kouskem se opět vyhoupla na žebříčku mých oblíbených autorů i přes občasné slabší momenty. Takovou dovolenou bych rozhodně zažít nechtěla.
![Uzli Uzli](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Na knihu jsem se moc tesila. Predesle jsem precetla jednim dechem. Bohuzel tato mne nenadchla a urcite se k ni vracet nebudu. Zdlouhave, nudne.
![Didi15 Didi15](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/137014/m_didi15-EN4.jpg?v=1564579889)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak a je tu zase výjimka od mého oblíbeného žánru. Brala jsem to jako odpočinek a musím napsat, že mě to bavilo, ať se to může zdát jakkoliv, pritažené nebo romantické, čtivost se nedá upřít. Má poslední dočtená kniha v tomto roce. :)
![plamínek21 plamínek21](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/214350/m_plaminek21-4tg.jpg?v=1571260728)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Její knihy se mi bohužel líbí čím dál méně. Někoho to možná zaujme, ale mně námět i zápletka přišly překombinované, málo pravděpodobné a reakce a postoje hrdinů mne nebavily vůbec.
![Chmelda1975 Chmelda1975](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/211829/m_chmelda1975-dEn.jpg?v=1570796241)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Ze začátku se moc dobře četla,ke konci jsem se modlila,aby byl už konec,nechtěla bych být v jejich kůži:)))
![L.Helena L.Helena](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knížka se mi opravdu líbila. Moc dobře se četla, navzdory tomu, že tam bylo hodně postav a děj sestával převážně z jejich myšlenkových návratů do minulosti a odhalování "třináctých komnat". Bylo to idylické, dramatické, čtivé, úsměvné, ujeté...
![evasamankova evasamankova](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/16562/evasamankova-7A4.jpg?v=1611603567)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Typická a přesto tentokrát úplně jiná Liane Moriarty. Vlažnější začátek se přetavil do zajímavého a pro mne celkem nepředvídatelného příběhu. Moriarty si v závěrečné fázi střihla i trochu onoho "napětí". Celkově více než čtivá kniha.
![veronna veronna](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/164256/m_veronna-CmD.jpg?v=1618685685)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Pro mě velké zklamání. U čtení jsem se nudila, kniha mě vůbec nebavila. Autorka má spoustu mnohem lepších knih.
zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
2017 | ![]() |
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
2016 | ![]() |
Ačkoliv byla kniha specificky napsaná a příběh zvláštní, tak mi sedla a byla jsem ráda, že sem si ji nakonec pořídila. Příjemné čtení u kterého jsem se kolikrát musela zasmát i nahlas. Tuto autorku mám prostě ráda.