Utajený život

Utajený život
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545020/bmid_utajeny-zivot.jpg 5 5 5

Strhující románová freska o pohnutém životě českého odbojáře. Když za učitelkou a spisovatelkou Norou na Vánoce zavítá její otec, ještě netuší, že nejde o tradiční rodinnou návštěvu. Přiveze jí totiž záznamy jejího dědečka, jehož posledním přáním bylo, aby jednoho dne někdo vyprávěl jeho životní příběh. Nora se tak pohrouží do neuvěřitelného osudu Floriana Nováka, kterého dějiny zavály z Protektorátu až do Buchenwaldu. Mladý pražský fotograf a odbojář se vydává na cestu odvahy a utrpení, pomsty a zločinu, trestu a vykoupení… a na jejím konci už nebude stejný.... celý text

Přidat komentář

tittanie
10.10.2024

Od autorky jsem četla Esterčiny otcové a kniha se mi velice líbila, takže když jsem v knihkupectví viděla, že vyšla její další kniha, tak jsem si ji hned knihovně půjčila a k ní ještě jednu.

A jsem strašně zklamaná!

Knihy o válce mají být brutální, mají ve mě vyvolat velice silné emoce. Mám brečet, litovat... Ale tady to mi připomíná červenou knihovnu na pozadí druhé světové války. Kniha byla velice předvídavá. Jediné proč jsem ji dočetla bylo, že se relativně dobře četla, ale to je vše.
Nelíbily se mi ani postavy, ani extrémní náhody, které v knize určovaly děj.
Zklamání. Kdybych hodnotila hvězdičkami, tak bych dala maximálně 2. A přitom to je takový dobrý námět.

knihomol1819
04.10.2024 5 z 5

Kniha se autorce velmi povedla. Tak jako její kniha Estercini otcové popisuje nejen hrůzy války,ale i její dopad na lidi i v době míru. Děj je nepředvídatelný a to velmi oceňuji.


kristynailY2
28.09.2024 5 z 5

Nádherná knížka, napínavá a plná emocí. Anotace vůbec neprozrazuje o čem to je, takže jsem byla překvapená tím, jaký se originální a vlastně šílený příběh v románě ukrývá. Vřele doporučuji.