Útěk do samoty
Nicholas Sparks
Krásná Denisa žije jen pro svého syna, a když po matčině smrti zdědí starý dům se zahradou na kraji poklidného městečka, rozhodne se natrvalo odstěhovat z Atlanty. Práci učitelky beztak opustila a přátele ztratila, protože věnuje veškerý čas synovi. Kyle totiž potřebuje mimořádnou péči; ve svých pěti letech nedokáže pořádně mluvit a odborníci nad jeho poruchou bezradně krčí rameny. Prostředí Edentonu neprovdané ženě prospívá, i chlapec se tu postupně začleňuje mezi vrstevníky. Jednoho dne ale za bouřky dostane Denisino auto smyk. K havárii přijíždí dobrovolný hasič Taylor McAden; ještě netuší, že tato záchranná akce je jiná než ostatní a bude od něj vyžadovat mnohem víc než odvahu a neohroženost…... celý text
Dle mého názoru jedna z nejlepších knih od Sparkse... Vtáhne do děje, čtenář ačkoliv tušící, musí vyčkat až do samotného konce...
Tak zase můj oblíbený Sparks, pokud chci nějakou citlivou a oddechovou knížku. Opět mě nezklamal, přečteno za chvilku. Jen bych nějaký ten půl bodík snížila. Přece jen kniha To nejlepší z nás je pro mne zatím nejlepší.
Nicholas Sparks prostě nikdy nezklame. Vtáhl mě do děje tak, že jsem se od knihy nemohla vůbec odtrhnout..
První kniha od tohoto autora, kterou jsem četla.
Moc se mi líbila, pěkně se četla. Určitě si půjčím další.
Od Sparkse několikátá kniha v řadě ale první, která zatím nemá filmovou verzi, tudíž jsem vůbec nevěděla o čem to bude. Kniha je čtivá, zaujala mě, překvapila a místy i dojala. Ten kdo Sparkse čte ví, že se vždy snoubí láska s tragédií, proto, jsme byla velmi napnuta jak děj dopadne a tak jak dopadl by mě to opravdu nenapadlo. Proto všem co mají rádi oddychovky a romantiku doporučuji.
Příběh, který je možná smyšlený občas působí tak jako by ho život sám psal - člověk se v některých momentech skutečně vidí.
Klasická červená knihovna.. Začátek hodně natažený, konec mě trochu překvapil. Čtivá kniha jako všechny od Sparkse.
Velice čtivá kniha. Hodně se mi líbil děj o dívce s malým chlapcem, které zachrání pan Hasič. Je to moje prvotina od Nicholase Sparkse a moc se mi líbila. Je to o tom, jak nikdo nemůže vidět do hlavy toho druhého a jak jeden zážitek z dětství může ovlivnit celý Váš život. Myslím si, že tohle trochu funguje i v realitě. Někteří lidé se snaží ostatní zachraňovat a je to jejich celoživotní poslání ať už v práci nebo v soukromí, ale kdo zachrání toho zachránce? Láska?
Zajímavá a velmi čtivá knížka. Denisa byla skvělá se svou bezpodmínečnou láskou a trpělivostí ke svému synovi. A určitě byla tou pravou pro Taylora, který se stále potýkal se svou domnělou vinou.
Zatím jsem od Nicolase Sparkse znala jen filmové podoby jeho knih (Nejdelší jízda, Zápisník jedné lásky). Pokaždé to byl silný příběh, proto jsem se rozhodla pro přečtení jeho románu. Útěk do samoty měl opět vážný obsah, starost matky o opožděného chlapce a její vztah ke komplikovanému muži. Příběh byl čtivý, odpočinkový.
Musím říct, že jsem od této knížky moc neočekávala, ale mile mě překvapila. Naprosto jsem se sžila s postavami, byly mi hodně sympatický. Přála jsem jim jen to nejlepší. Jako bych já sama byla Denise. I když děti ještě nemám, pro mojí sestru bych udělala první poslední. Ve vztahu jsem chápala Denise ale i Taylora, občas bývám stejná jako Taylor. Malý Kyle byl moje oblíbená postava, přála jsem si aby se mu dařilo co nejlíp, aby ho měli všichni rádi a aby se naučil vše co má malý chlapec v jeho věku umět. Věta ,,Mám Tě rád mami.,, mě rozbrečela a zaroveň jsem byla šťastná.
Je to akční, romantický, zábavný. Za mě velmi dobrá kniha.
Jeden z mých oblíbených autorů. Většinou mě děj jeho knížek dostane, ale u téhle tomu tak bohužel nebylo. Podle mě je to taková průměrná kniha.
Děj se mi moc líbil. Mám podobné problémy se synem a Denise jsem hodně fandila. Nemohla jsem se od knihy už od prvních stránek odtrhnout. Opravdu pěkný příběh, jen doporučuji
Příběh Denisy a jejího malého synka Kyliho ,který má vadu řeči a trpí nemluvností se zdál ze začátku velmi smutný . Nakonec ale vše dobře dopadne, díky velké obětavosti a lásce Denisy k synovy. Příběh sice smutný ,zajímavý ale hlavně s dobrým koncem ,mě se líbil.
ÚTĚK DO SAMOTY
Mám moc ráda knížky od Nicholase Sparkse - patří mezi mé nejmilejší spisovatele v žánru čtení pro ženy.. Umí psát krásné a srdcervoucí příběhy, jakoby je psal sám život.. Útěk do samoty je fajn knížka. Oddechová knížka. Ale nemůžu si pomoci - když ji srovám s dalšími knihami od Sparkse, patří k těm slabším... Hezky se čte a za přečtení stojí - pokud chcete úplně vypnout - ale za mě tam něco chybělo.. Měla jsem pocit, že se celou knížku ani nic moc neděje - jen se hodně řeší vztahy, o tom to celé je..
Sparks popisuje silný vztah mezi matkou a dítětem (maminka Denisa dává maximum svému malému synovi Kylovi, který má problém s mluvením) a samozřejmě nechybí láska.... Bylo to příjemné, ale za mě (na Sparkse) příliš průměrné.. Pokud si však chcete odpočinout, je to dobrá volba.:)
Tentokrát pan Sparks tolik nezamával s mými pocity. Jelikož jsem od něj četla mnohem emotivnější knihy, tak tuhle řadím spíše k těm slabším. Příběh pro mě vygradoval hned na začátku a pak byla taková dlouhá dohra. Bylo to příjemné letní počtení, téměř jednohubka, ale konkrétně do tohoto Sparksova románu bych narozdíl od jiných už znovu nešla.
Více dojmu v recenzi na blogu: http://cteme-s-meggie.blog.cz/1709/nicholas-sparks-utek-do-samoty
Jak bylo řečeno u karerina2660, je to sázka na jistotu. Musím si dokoupit jeho další knihy, protože zrovna toto je druh čtení ke kterému se klidně s radostí za nějaký čas zase vrátím. Je to jak u dobrého filmu, prostě se na něj podívám víckrát.
Sparks = sázka na jistotu. Četla jsem snad všechny jeho knihy, všechny jsou krásné... i filmy dle jeho knih stojí za shlédnutí :-)
I přesto, že hned na začátku víte, jak to celé skončí, tak je to napsáno krásně čtivě, poutavě, hltala jsem stránku za stránkou. Obdivuji Denisu a v duchu jsem jí smekala poklonu (jsem také matka) a moc jsem jí přála šťastný konec....
Ke konci pár slziček ukáplo a když jsem je usušila, tak na další stránce začaly kapat další... Knížka je moc krásná i když příběh je opravdu "čitelný" předem...
láska smrt rodina USA (Spojené státy americké) hasiči rodiče a děti děti se zdravotním postiženímAutorovy další knížky
2010 | Milý Johne |
2013 | Zápisník jedné lásky |
2010 | Poslední píseň |
2013 | To nejlepší z nás |
2012 | Bezpečný přístav |
Čtení pro ženy. Jednoduché, ale ne úplně hloupé.