V knihovně je lev
Michelle Knudsen
V knihovně paní Kábrtové je každý vítán. Pokud tedy neporušuje výpůjční řád, neběhá a nedělá rámus! Takže když do knihovny jednoho dne přijde lev, není důvod, proč by si s dětmi nemohl poslechnout pohádku. Zanedlouho si čtenáři už ani nedokážou představit, že by toho sympatického lva v knihovně neměli. Pomáhá olizovat obálky s upomínkami, vysazuje děti pro knížky do vyšších polic a kdykoli se předčítá pohádka, nesmí mezi posluchači chybět. Jenže pak se najednou všechno zvrtne a lev poruší výpůjční řád...... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2020 , Albatros (ČR)Originální název:
Library Lion
Nádherně ilustrovaná knížka pro děti se zajímavým příběhem. Dcerka (4) měla ze začátku trochu strach, že se bude lva bát, ale pak zjistila, že je hodný a už bylo vše v pořádku.
Velice příjemná kniha. Ano, mohli byste argumentovat, že za svoje peníze nedostanete moc textu. Ale jinak jde o krásně ilustrovanou knihu a i ten příběh, i když svižný, tak má určitou hloubku, dokonce malé napětí pro menší diváky. Tohle se zkrátka povedlo.
Pěkný krátký příběh tak akorát na čtení před spaním. A k tomu i obrázky, které synka hned zaujaly.
Jen jsem ji viděla, věděla jsem, že ji musím mít doma v knihovně. Už jen ten název a obrázek na předních deskách knížky. Příběh byl skvělý, s krásným poselstvím, doplněný božími ilustracemi. I naší malé prďolce se knížka líbila, musely jsme si ji hned dvakrát přečíst.
Milé, vtipné, neotřelé, nádherně ilustrované a nenásilně poučné - právě taková je kniha pro děti V KNIHOVNĚ JE LEV, kterou vřele doporučuji.
Co se stane, když se jednoho dne objeví ve spořádané a tiché knihovně, které vládne pevnou rukou paní Kábrtová, lev? To budete koukat a Vaše děti také.
Čtenářské určení "Pro děti od 3 let" jsem překročil už o více než čtyři desetiletí, ale když jsem ji měl v rukách, nešlo odložit. Úžasný příběh, který je bez zbytečné naivity a sladkopohádkového balastu, k tomu nádherně ilustrovaný. A když vezmeme profesní deformaci :-) ... Doporučuji na 100%!
Klasický příběh o přátelství, pravidlech a životě. Možná trochu nadhodnocuji, ale já kočky prostě miluju, čím větší, tím lepší. Kočka a knihovna, to je podle mě nejlepší kombinace. Navíc ty ilustrace jsou překrásné. Musím se přiznat, že na konci i slzička dojetí ukápla...
Dokonalé. Tak tato kniha se stala naší láskou na první přečtení. Moc pěkný příběh, krásné ilustrace, délka ideální, aby se dala přečíst na jeden zátah před spaním a věta "Neběhejte mi tu" nám doma rozhodně zdomácněla.
Nádherná kniha, nejen pro děti, dala jsem do rukou přítelovi , ať se podívá na krásné ilustrace, a celkově na provedení knihy, a on si ji i přečetl.
Zkrátka se kniha líbila celé naší rodině.....
Dětské knížky už dávno nečtu, tady jsem musela udělat výjimku, protože mne při listování zaujala, no a knihovnice by měla vědět, co se může v knihovně stát :) Milý příběh!
Někdy se vyplatí porušit řád. Dokonce i v knihovně.
Příběh s příjemně vybledlými obrázky, o jedné knihovně z minulých časů se závěrečným poselstvím, které jsem si vypůjčila do komentáře.
Knížku věnují (autorka a ilustrátor) dvěma konkrétním knihovnicím - ty musely mít radost, závidím :)
(Jen u paní Kábrtové jsem si říkala, proč zrovna takové příjmení, že by oblíbená knihovnice pana překladatele? :)
Především nádherně ilustrovaná, ale i příběh má několik předností, které u většiny nových knih pro děti postrádám. Napínavé, milé, s pointou a rozšiřující dětskou fantazii.
Tak to je pecka! Kniha je krásná nejen od pohledu ale i poslechu. Ne jen o tom, že i nějaké pravidlo se může občas porušit, ale rozhodně i o významu na první pohled netradičních věcí v tradičním prostředí :)
Jsem nadšená, že tahle knížka konečně vyšla česky. Je pro všechny děti, co mají rády knihy, zvířata, trošinku napětí, legraci i šťastné konce. Lva do každé knihovny, prosím!
Milá, laskavá knížka s překrásnými ilustracemi. Škoda, že dcera je už náctiletá, ráda bych si ji přečetla s ní. ;-)