V mysli vraha
Mike Omer
Zoe Bentleyová série
1. díl >
Chicago. Tři ženy byly nalezeny uškrcené, nabalzamované a naaranžované v pózách, jako by byly živé. K případu je přizvána horlivá a sebevědomá forenzní psycholožka Zoe Bentleyová a podivínský speciální agent FBI Tatum Gray. Zoe se musí pokusit pochopit vrahovu motivaci, aby ho policie dokázala najít dřív, než zemřou další ženy. Během vyšetřování sama dostává podezřelé anonymní zásilky. Nikomu o nich neřekne, jejich obsah ale odkazuje k příšerným zločinům z minulosti. Z lovce se stává kořist a z minulosti děsivá přítomnost...... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
A Killer's Mind, 2018
Detektivní thriller z Chicaga, kde je nebezpečný vrah. Ten své oběti zabije, nabalzamuje a pak je "vystaví" na veřejném místě tak, že vypadají jako živé.
Jako posila je přivolána forenzní psycholožka Zoe, která má za úkol pochopit vrahovu motivaci a tím pomoci policii vraha co nejdříve dopadnout.
Zároveň se dozvídáme o záhadné Zoině minulosti.
Opravdu napínavý příběh, který se velice dobře čte. Knihou krásně proplouváte a zároveň jste celou dobu napnuti, jak tohle celé dopadne.
Určitě doporučuji si přečíst. Jednu hvězdičku strhávám za to, že jsem vraha odhalila dříve, než bych chtěla.
Tato kniha je první ze série o Zoe Bentleyové a určitě si přečtu i další díly.
...do tohodle jsem chtěl nakouknout /měl jsem rozečtenou jinou knihu/, ale už po pár stránkách jsem věděl, že rozečtené půjde na stranu, dokud tohle nedočtu. .... kdyby den nerozdělila hodina duchů, tak jsem to zvládl v jeden den .... prostě paráda
...... a zdaleka není pohádky konec
mých oblíbených 321%
...a každý pětihvězdičkář má u mne paleček
Po delší době naprosto skvělá detektivka. Má originální nápad, hlavní hrdinka Zoe je velice sympatická , chytrá a moc jsem jí fandila od úplného začátku. Agent Tatum si mé sympatie taky získal okamžitě. Dohromady se skvěle doplňují. Vraha jsem neodhalila, ale jeho myšlení mě taky hodně bavilo. Moc se těším na další díly této série a moc doufám, že autor udrží nastavenou laťku, která je nyní hodně vysoko.
Opravdu dobrá detektivka, jedna z těch lepších, tak za 4,5 hvězdiček