Z lásky k tobě
Lisa Kleypas

Vallerandovi série
< 2. díl
Plachá Celia, dcera pařížského lékaře, byla už téměř smířená se životem staré panny, ale namísto toho pro ni osud přichystal nespočet zvratů... Nejprve jí přivedl do cesty laskavého Philippa, za něhož se Celia ochotně provdala a spolu s ním vyplula vstříc novému životu v New Orleans. Idylku rázně ukončil útok pirátů, kteří Philippa zabili a Celia skončila v rukou obávaného Dominika Legarea, který ji chce věnovat svému úchylnému bratrovi. A znovu zasáhne osud, tentokrát v podobě slavného piráta Griffina, který zoufalou dívku vyrve z Legareových spárů a vyslyší i její přání, aby ji dopravil k rodičům zesnulého chotě. Cesta je plná nástrah, ale Celia bojuje především sama se sebou: ví sice, že by Griffina měla považovat výlučně za šlechetného zachránce, ale zároveň se v koutku duše obává, že mu nedokáže odolat - a to ani když vyjde najevo, že Griffin ve skutečnosti není tím, za koho se vydává.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2011 , DominoOriginální název:
Only with Your Love, 1992

Jedním slovem úžasná, první díl se mi líbil taky,ale tenhle byl víc dobrodružný :-) Nejvíc jsem se zasmála rozhovoru Maxe se ženou ,,Čemu se směješ ?" ,,Ale, vzpomněl jsem si na pohovku,cos ji nechala potáhnout tím kluzkým modrým damaškem. Napadlo mě,jestli se na něm udrží déle než my. :-) :-) :-) No kdo by nemiloval Maxe a Justyn je stejný.

Rozhodně to není špatný příběh, ale Kleypas má lepší, a ať jsem se snažila jak chtěla, hlavní hrdinka mi prostě nebyla moc sympatická, na to byla moc velká fňukna...

Zajímalo mne, jak dopadnou tihle klucíí - dvojčata. Myslím, že pokud řeknu o Justinovi, že k němu mám blíž než k Philippovi, nebudu jediná. Ti zlí jsou vždy přitažlivější, co si budeme nalhávat. :D Děj byl zajímavý, zábavný a napínavý. Kniha mne nezklamala. :))

Druhý díl série Vallerandovi, osobně se mi líbil o něco víc. Našla jsem zde víc humoru a oproti prvnímu dílu zde byly i vyloženě romantické scény, místy i dojetí. Knížka se četla sama, ale tak nějak jsem pořád věděla, jak to bude zhruba pokračovat a jak to (pochopitelně) dopadne. Ale popis napětí se autorce také podařil, to jsem se nemohla od knížky odtrhnout a hltala řádky. Pěkné čtení, jako oddechovku doporučuji, ale musím říct, že paní Kleypas umí líp.

Nádherné pokračování rodiny Vallerandových. Málokdy se mi stane, že se zamiluju do obou dílů, ale nemůžu si pomoct a rozhodnout se, který díl se mi líbil více, ale každý má něco do sebe. :) Vždycky jsem měla radši Justina než Philippa, proto jsem byla nadšená, když druhý díl je o Justinovi. Děj byl zábavný, plný dobrodružství kapitána Griffina a jeho krásné Celie. Má čestné místo v mé knihovně. :))

Wow!!!!! Miluju piráty ;-). Tahle knížka se zařadila mezi top od Klepyas- autorka je moje nejoblíbenější. Četla se úplně nádherně, super hlášky ( máš v sobě tolik ohně- málem jsi mě u jezera upálila zaživa :D)Knížka byla prostě dokonalá!!!! Neodpustím si malinké rýpnutí na konci jak má Celie mast na rukou a dotyčný ji říká něco jako: pozor ať tím neumažeš lůžkoviny- tak sem si říkala chudák Briony ;-)

Justin bol môj obľúbenec už v prvom diely tejto série, takže som sa tejto knihe len potešila. Pravdou však je, že to bolo pre mňa trochu sklamanie, pretože som v príbehu nenašla to, čo som hľadala. Prvý diel hodnotím ako ten vydarenejší.

Miluju knížky o pirátech a tuhle jsem přečetla jedním dechem. Také jsem si napsala pár vět, které byly prostě krásné :) Pirát gentleman... kéž by byli chlapi alespoň z poloviny tak čestní a lžou, jen pokud chtějí své ženě zachránit život :)
2017 | ![]() |
2001 | ![]() |
2004 | ![]() |
2005 | ![]() |
2000 | ![]() |
Upřímně, nevím, co si mám o knize myslet. :-( Příběh byl vcelku poutavý, nic originálního v tom ale nehledejte. Napětí mezi hrdiny by se dalo krájet, ale Celia mě svých chováním mírně řečeno rozčilovala. Co se týče Griffina... no, ten chlap byl k nakousnutí. Ale Philipp mi k srdci nepřirostl. Spíš mě ten tzv. "svatoušek" nehorázně dráždil!
Ačkoliv mám ráda knihy o pirátech, tahle kniha mi k srdci nepřirostla. Očekávala jsem od ní víc, ale to jsem nedostala. Jsem trošku zklamaná, protože LK patří mezi mé oblíbené autory. Bohužel, tahle kniha se na mě minula účinkem. Jako oddechovka super, ale že bych se k ní někdy v budoucnu vracela, to nehrozí.