Vánoce na skotském hradě

Vánoce na skotském hradě
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527718/bmid_vanoce-na-skotskem-hrade-656fad1b485b5.png 4 314 314

Jednoho dne Belle v chumelenici podklouzne kolo a ona narazí do stařičké paní a zraní jí kotník. Když zjistí, že Edina na nedalekém hradě žije úplně sama, rozhodne se k ní nastěhovat a postarat se o ni, dokud se neuzdraví, a připravit jí nezapomenutelné Vánoce. Jakmile se právník Jack dozví, že u jeho babičky bydlí cizí člověk, hned se za ní rozjede. Belle je mu od začátku podezřelá a on jí také. Vzájemně se sledují a dumají, co má ten druhý za lubem. Jenže i přes oboustrannou nevraživost je to k sobě neodolatelně přitahuje... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

Christmas in the Scottish Highlands, 2021

Domieeele
11.12.2023 3 z 5

Neurazí, ale ani nenadchne.

astroweb
11.12.2023 1 z 5

(SPOILER) Ze začátku pohoda opravdu předvánoční, postupem od tří čtvrtin jsem musel poněkud přeskakovat, příliš průhledný konec, Vím, že to není thriller, ale ten závěr, když Jackovi vysvětlí matka, jak to s ním bylo, no žádná hitparáda.

alnahu
10.12.2023 4 z 5

Tak ,jako vždy před vánoci vyjde nová kniha -právě s tímto tématem a tak je to i v tomto příběhu s nádechem romantiky.

Danago
10.12.2023 5 z 5

Velice milý oddechový vánoční příběh. Tak trochu jinak pojatý příběh než jsme běžné zvyklí o to mi přišel lepší. Jaké můžou mít lidé přání i ve vysokém věku? A dají se splnit? Kéž by se každému povedlo splnit lidem jejich přání a zároveň se dostalo i na splnění jejich vlastních. Krásný, lidský a dojemný příběh. Ideální pro navození předvánoční atmosféry.

monika0181
09.12.2023 4 z 5

Na počátku jsem měla pocit, že čtu slohovou práci s tématem popis. Když jsem se začetla, kniha utekla rychle. Příběh je předvídatelný, ale nevadí to. Je psáno vtipně, čtivě. V knize mě asi nejvíce bavil oslík Bob, věčný tulák. Kniha je taková jednohubka, oddechovka, že ráno po dočtení, jsem nevěděla konec knihy a musela jsme se znovu podívat. Tedy v srdci moc stop nezanechala, nepřekvapila. Bylo to milé vánoční čtení bez nějakého většího přesahu.

babystar
03.12.2023 4 z 5

Čtivá romantika o lidskosti a splněných vánočních přáních. I když byl konec samozřejmě předvídatelný, bylo legrační, jak se Jack i Bella ze začátku podezírali z nekalých úmyslů a vypočítavosti. A vůbec vztah Jacka a Belly byl ukázkou toho, jak lze překonat nedůvěru k lidem i nenávist. Líbila se mi také soudržnost obyvatel vesnice. Kéž by to byla pravda!

Ivuska.09
30.11.2023 5 z 5

Krásný příběh s úžasnou atmosférou, který vás naladí na Vánoce. Hlavní hrdinové plní vánoční přání staré ženě a přitom si, jen tak mimochodem, dávají do pořádku i svůj vlastní život. Určitě stojí za přečtení!

boeink
29.11.2023 4 z 5

Už se stalo mým zvykem v předvánočním čase sáhnout po nějakém tom vánočním příběhu. Tento mě ale až tak nevtáhl a nevyvolal ve mě to správné předvánoční těšení. Nicméně kniha o plnění vánočních přání, sousedské sounáležitosti a samozřejmě taky o lásce se mi četla dobře. Pro navození Vánoc si možná přečtu něco dalšího..pokud to stihnu:-).

Renike
26.11.2023 5 z 5

To byl moc krásný vánoční příběh - s takovou knihou si představuji adventní a předvánoční dobu. Belle i Edina byly moc sympatické. Také nechyběly milující zvířata osel Bob a kocour Jinx. Bylo to krásné čtení na tak zimní a zasněžený dnešní den.

Martina023
26.11.2023 4 z 5

Pohodová kniha, četla se dobře. Takové to milé čtení, které i když víme jak dopadne, rádi čteme. Na vánoční čas ideální.

MirrorIsis
21.11.2023 5 z 5

Příjemné čtení, jak je na obalu pravdivě uvedeno, že doporučuje Julie Caplinová, řekla bych, že styl psaní je jí podobný.

Kudík
19.11.2023 4 z 5

Christmas Village je plná ochotných a nápomocných lidiček, a tohle je neuvěřitelně pozitivní čtení, které současně příjemně navozuje vánoční atmosféru. Belle Albanyová (30), učitelka roztomilých prťat, nešťastnou náhodou na kole srazí Edinu Lachlanovou (77) a tím začíná celý děj a kolotoč převážně kolem těchto osamělých žen. Belle chce pomáhat všem, a to jak Edině, tak i zaměstnat a zaujmout své malé svěřence, a kde jinde psát dopisy Santa Clausovi, než-li na hradě v krajině skotské Vysočiny. Tyto ženy nemohou být pozadu, a také si každá něco přeje. Splní se jejich přání? To si již musíte přečíst, ale máte-li rádi knihy bez přemýšlení a velkého očekávání, tak tato je ideální. Současně je zde i významný zástup čtyřnohých mazlíčků v podání kocoura Jinxe a oslíka Boba, kteří mají zrovna na právníka Jacka Hamiltona-Kirka svůj osobitý názor.

evineckY
16.11.2023 5 z 5

Při čtení této knihy mi byla pořádná zima a to je jediné z celého Skotska,
na které jsem se nesmírně těšila :-(
Ale je to tak milé a příjemné čtení, skvělá a soudržná komunita,
na kterou se každý může spolehnout...
Každý by mněl mít své Vánoční přání a nikdy není na ně pozdě.

kolacky
13.11.2023 4 z 5

Jak se to všechno krásně porovnalo! To mám na romantice ráda. Příjemně napínavý děj, kdy víte, že to dobře dopadne.

PaníUč
27.10.2023 5 z 5

Tento příběh mě obklopil nejen vánoční atmosférou, ale i láskou. A já si čtení velice užila. Proto hodnotím plným počtem hvězdiček.