Vánoční prasátko
Joanne Rowling
Kuba a jeho plyšové prasátko Pašík se od sebe nehnou ani na krok – to se ale změní jednoho Štědrého večera, kdy Kuba o Pašíka přijde. Je zoufalý a potřeboval by zázrak, aby svoji milovanou hračku našel. A protože jsou Vánoce, takový zázrak se skutečně stane. Vánoční prasátko, náhrada za nezvěstného Pašíka, zničehonic ožije a vymyslí odvážný plán: vydají se s chlapcem do kouzelné Země Ztracených a Pašíka najdou, ať se jim do cesty postaví cokoli.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2024 , Albatros (ČR)Originální název:
The Christmas Pig, 2021
Za mě super pohádka a dobře napsána. Četla sem moc hezký a urcite přečtu dětem az trochu povyrostou.
Moc hezký příběh, který je opravdu promyšlený do detailů. Druhá polovina knížky mi přišla zbytečně táhla a chvilka jsem se nudila.
Bezstarostné detstvo Jacka narušia rodinné problémy a aby toho nebolo málo prichádza o svoju milovanú hračku.
Jack sa vďaka magickej moci Štedrého večera ocitá v krajine stratených vecí a neúnavne hľadá svojho Mapiho.
Našťastie na celé toto dobrodružstvo nie je sám a porušovať pravidlá krajiny mu pomáhajú mnohí jej obyvatelia.
J.K. Rowlingová opäť nesklamala a dokázala vytvoriť úplne nový svet, kde stratené veci žijú svojím vlastným životom.
Kniha už na prvý pohľad zaujme nádhernou obálkou a vo vnútri sú takisto veľmi pekné ilustrácie, len rozmýšľam, či nie je trochu škoda, že sú čiernobiele .
Neskutočne milý a dojímavý príbeh pre deti aj dospelých.
Ak potrebujete utiecť od reality bežných dní toto je tá správna voľba, ktorá pohladí dušu.
Krásný vánoční příběh pro děti i dospělé. Vrátí vás do dětství, kdy vaše největší starost byly vaše oblíbené hračky.
Nemám k tomu co jiného dodat. Kouzelné, originální, čtivé, prostě Rowlingová.
Moc krásná knížka. Myslím že každý kdo měl doma nějakou hračku jako člena rodiny se vžil do děje. V Pašíkovi sem viděla mého starého plyšáka z dětství a tím se mi knížka četla ještě příjemněji.
Knížka rozhodně nezklamala.
Tak tohle byla opravdu moc krásná pohádka o chlapci Kubovi a Vánočním prasátku.
Konec byl opravdu nečekaný a i malá slzička ukápla.
Určitě doporučuji všem dětským milovníkům krásných pohádek ale i vám dospělákům, kteří se, tak jako já, rádi vracíte do dětských let.
J.K.Rowlingová nám dokázala, že umí napsat nejen neskutečně úžasné fantasy jako byla má srdcovka Harry Potter ale i nádhernou pohádku ️
Vánoční prasátko je krásný příběh o lásce jednoho kluka ke své nejoblíbenější hračce Pašíkovi. Kniha je doporučena pro čtenáře od 7 let, ale já si myslím, že ani dospělý se jí nemusí bát, protože je opravdu skvělá.
Mladší čtenáři určitě ocení dobrodružnou linku, neustálé napětí a taky zlého nepřítele Ztrátu. Putování Kuby a Vánočního prasátka bylo poutavé, setkávají se s různorodými "věcmi" a poznají hodně nových měst v kouzelné Zemi ztracených. Líbí se mi, jak autorka zakomponovala poučení a myslím si, že si z toho děti opravdu něco odnesou.
Já hlavně obdivovala neuvěřitelnou autorčinu fantazii, protože Země ztracených je perfektně vymyšlena a taky "skryté poslání", o tom, že si máme věcí vážit a nepropadat tolik konzumu.
Už se hrozně moc těším až budou děti větší a my si ji přečteme společně.
Instagram: Nikmakbooks
J. K. Rowling svou bujnou fantazií opět nezklamala a zatáhla mne do dokonale vykreslené Země Ztracených, ve které jsem měla chuť zachránit každičkou ztracenou Věc. Krásný, láskyplný vánoční příběh, který zahřál u srdce a u mě v knihovničce už bude mít své místo napořád.
Knihu jsem dostala dárkem a šetřila si ji na vánoční období. Měla jsem tušit, že knihu neodložím, dokud ji nepřelouskám a musím říct, že ač jsem dospělá, úplně jsem při popisu postav cítila prasátko a chtěla zachránit snad každou hračku. Ke konci knihy ukápla i slza. Je to nádherný příběh nelehkých rozhodnutí, překvapení a strašně hezkého konce.
Opravdu krásná kniha nejen pro děti. Já si ji koupila sama pro sebe a myslím si, že se k ní zase někdy vrátím.
Vánoční prasátko bylo dárkem pod stromeček pro mou osmiletoun neteř. Ale ani já jsem neodolala a musela jsem přeci jako správný knihomol příběh přečíst, abych měla jistotu že Ježíšek vybral dobře ;) a ano byl to úžasný příběh s poselstvím o tam že bychom si měli vážit všech věcí a dávat na ně dobrý pozor... aby neskončili v zemi ztracených... nedej bože nechtěných.
Neuvěřitelné jak Rowling dokáže popsat a vdechnout život všem svým postavám v příběhu i když pro nás v obyčejném světě to jsou jen běžné předměty nebo hračky.... Na kterých některým lidem mnohdy nezáleží.
Moc krásné čtení plné emocí které mohu jen doporučit.
Cetli jsme si s manzelem ve vanocnim case spolu, protoze i jeho to zaujalo. Je to proste moc hezka vanocni pohadka.
(SPOILER)
Říkejte si co chcete o J.K., nevím jaký je to člověk, ale vím, že je zatraceně dobrá spisovatelka. A Vánoční prasátko to jenom potvrzuje.
...
Tahle knížka je prostě naprosto dokonalá, a upřímně krom toho trochu pomalejšího začátku jí nemám absolutně co vytknout. Měla by to být knížka, kterou si přečte každý a obzvlášt o Vánocích. Má naprosto krásná a i originální poselství o tom, jak těžké ale nutné je nechat jít naše blízké, o tom jak si máme vážit toho co máme. Sakra já když jsem to četla, tak jsem litovala úplně každé hračky nebo věci co jsem jako malá nebo i větší odhodila nebo někde zapomněla. Je to smyšlený příběh, ale i tak to ve mně takhle silně rezonovalo, že jsem co každou chvíli při čtení házela pohled na zatoulanou ponožku pod postelí nebo mi bylo úzko když jsem si vzpomněla kolik věcí už jsem ve svém životě zahodila nebo si jich nevážila. A to je prostě úžasné, jak silné pocity ve vás tato kniha dokáže vyvolat, ale není dobrá jen díky tomu....je tam toho o tolik víc. Všechna ta fantazie, krásně popsané prostředí, postavy, jejich vzájemné vztahy a interakce, ty nápady, fakt jsem se při čtení tetelila radostí. Mám slabost pro tyhle originální a výjimečné postavy s neotřelými postavičkami a prostředím a tahle kniha to splnuje na výbornou. Jsem z ní jako skutečně nadšená, a nejlepší na tom taky je, že je to ten typ knih, které vás, ale i vaše děti mohou ovlivnit. Dokážu si představit, že po dočtení téhle knížky si její čtenáři budou skutečně více vážit svých věcí, a doopravdy ocenuju jak nenásilně to J.K. do příběhu všechno natlačila, tak aby to pořád působilo dost přirozeně. A to je prostě úžasné, to že díky této knize si mohou děti začít více vážit svých věcí, protože vždycky když nikde odhodí svou hračku, tak si prostě musí vzpomenout na rozbité andílka nebo modrého králíčka, a tu hračku se pak radši vrátí sebrat. Opravdu silné.
Krásný vánoční příběh plný zázraků. Přesně to jsem potřebovala číst o první svátek vánoční.
Ze začátku jsem byla trochu rozpačitá, to budu číst o neshodách nevlastních sourozenců? Jakmile se ale Kuba a Vánoční prasátko vydali do Země Ztracených, kniha mě neskutečně chytla. Opravdu to je krásný příběh, který se skvěle čte v křesle vedle vánočního stromečku. Věřím, že po přečtení si děti dávají na své hračky větší pozor.
Krásný Vánoční příběh!
Samozřejmě nemohly chybět kouzla, těžká rozhodnutí a šťastný konec.
Knížka, která pohladila po duši :)
přátelství Vánoce rozvod dobrodružství radost hračky smutek ztráty a nálezy prasátka, vepři
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Ačkoliv jsem knihu předčítal dětem ve věku 6 a 4 let, velmi je bavila a těšily se na každý další večer, kdy si ke knížce sedneme. Některé věci bylo nutné vysvětlit (i několikrát).