Krysáci
Jiří Žáček
Daleko na Moravě, uprostřed Valašského království, na malém smetišti nedaleko Vizovic žili dva krysáci – Hubert a Hodan – a sádrový trpaslík Ludvík. Bydleli v útulných zásuvkách starého šicího stroje s výhledem na vysavač. Žili klidně a spokojeně až do chvíle, kdy se na smetišti objevil potkan Eda – dobrodruh z Prahy, který všude byl, všechno viděl a všemu rozumí a hlavně nesnáší klid a nudu. Jste zvědaví, jaká dobrodružství zažila čtveřice sympatických kamarádů? Otevřete knížku a čtěte! A vy, kdo ty napínavé i legrační příhody znáte z televizního večerníčku, si je třeba rádi zopakujete. Ať vás čtení pobaví stejně, jako vás pobavil večerníček!... celý text
Dobrodružné příběhy dvou hodných krysáků, jednoho sádrového trpaslíka a potkana Edy. Občas se člověk i zasměje, a to díky zkomoleninám, které kamarádi vypustí z pusy (Koza Líza od da Pinčiho mě opravdu pobavila :)). Trochu méně zábavné jsou rozpory mezi tím, co si kdo myslí a co kdo ve skutečnosti řekne. To je takový nelichotící odkaz na to, jak to vypadá u lidí. Závěr knížky je hřejivý, protože i já věřím, že přátelství může fungovat na dálku.
Jediné, co mě asi štvalo, byla věta typu "Tož, ogaři, co s tím uděláme..." Kromě téhle věty snad v knížce není po nářečí ani památky, takže mi pak ogaři a "tožové" připadali jako pěst na oko. :)
Nevěřila jsem, že by to bylo tak dobré. Mile mně to překvapilo. Jsem ráda, že jsme si je koupili.
Knihu jsem četla jak dětem doma, tak dětem ve školce při spinkání. Čte se to dobře i dospělému, je vtipná a příběhy jsou veselé.
Když jsem jednou viděla večerníček Krysáci, moc mě nezaujal....knížku jsme dostali a je opravdu krásná, příběhy zábavné, a i když je čtu večer synovi, sama se vždy těším na každou další kapitolu!
Je to nádherná knížka plná humoru a vtipných pasáží. S dětmi jsme při ní strávili nejeden báječný večer ... a už se chystáme na druhý díl.
četla jsem ji mím mladším sestrám před spaním.
ano říkala jsem si že to bude nezáživné čtení ale nakonec se mi knížka dost líbila...
tuto knížku bych doporučovala holkám i klukům do 10 let..
krásné
Ty obrásky jsou skvělí chválím ilustrátora.A Jiří žáčka taky,za úžasnou knihu s kterou jsem strávil hodně času.
Čteme to s dcerou před sponím a moc se nám to líbí. Snažím se měnit hlasy, ale nemám na večerníček, který je, jak píše kolega, třešničkou na dortu :)
opravdu originální kopie originálního večerníčka navíc se mi velmi líbí obrázky ty jsem viděl ve Šiflík a Šuflík a bylo to dkonalé
Bájo!!! Četli jsme před spaním se synem a řehtali se u toho jako koně. Večerníčkovi Krysáci jsou třešinkou na dortu, už pro to hlasové ztvárnění.
přátelství pro děti zfilmováno Valašsko dobrodružství Večerníček krysy televizní pořady moderní pohádky zfilmováno – TV seriál
1983 | Aprílová škola |
2010 | Krysáci |
1996 | Slabikář |
2015 | Ezopovy Bajky |
2007 | Okurková sezóna |
Milý návrat do dětství díky čtenářské výzvě.
Krásně ilustrovaná knížka plná vtipných příběhů tří krysích kamarádů a jednoho sádrového trpaslíka