Z ohně a papíru

Z ohně a papíru
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381266/bmid_z-ohne-a-papiru-J4F-381266.jpg 4 114 114

Velká knihovna série

< 2. díl

Velká knihovna v Alexandrii. Instituce, která železnou rukou ovládá veškeré vědění světa, bezohledně potlačuje každou vzpouru a ve jménu vyššího dobra zakazuje lidem vlastnit knihy… Jess Brightwell už zjistil, že velkolepá sláva Velké knihovny je jen iluze, která maskuje temnotu a zlo. Jeho život se nenávratně změnil. Musí v Knihovně sloužit jako voják, přišel o nejlepšího kamaráda, a dívka, kterou miluje, má navždy zůstat zavřená v Železné věži. Jess a jeho spojenci se však nehodlají vzdát a vydávají se na záchrannou misi. Londýn je v plamenech a na Jesse čeká těžká volba. Na čí stranu se přidá?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

Paper and Fire, 2016

zeros
06.12.2018 3 z 5

Druhý díl je podobně svižný jako ten první. Dobře se čte a akce je tu více než dost. Bohužel ale spolu s tím příběh postupně ztrácí na důvěryhodnosti a přiznávám, že mi prostě už vadilo, jak to hrdinům vždycky na poslední chvíli nějak vyjde. Je to vážně oddychovka. Už jsem se těšil, až knížku konečně dočtu. Když jsem na konci zjistil, že má další pokračování, zrovna mě to nenadchlo.

verulik196
24.11.2018 4 z 5

Kniha neztratila poutavost prvního dílu a příběh pokračuje zajímavě. Doporučuji.

Denaille
16.11.2018 5 z 5

Pro mě asi největší objev tohoto roku. Líbí se mi nápad, styl vyprávění i to, jak se vše vyvíjí. Rozuzlení některých věcí šlo možná v druhém dílu až moc hladce..., včetně odpouštění některých činů hlavních postav. Ale téma, kterým se kniha zabývá je tak složité, že zacházet do podrobností a komplikovat tak linku celého děje by bylo v tomto případě na škodu.

betys6914
14.10.2018 4 z 5

Boj proti velké knihovně pokračuje a rozhodně to není žádná procházka růžovým sadem. Hlavní hrdinové už zcela ztratily naivní představy o Knihovně a musí čelit její bezmezné touze po moci a krutosti, která se s ní pojí. Knihovna se totiž nezastaví před ničím, aby svá tajemství uchovala.

Romantická linka nastíněná v prvním díle velmi ustupuje a její místo zaujímá důraz na přátelství, rodinu, soudržnost a především odvahu jít za svým cílem a nevzdávat se. Těším se na další díl!

DariDerek
03.10.2018 4 z 5

Pokud se budete chtít začít do knihy, která je o knihách, určitě vám Z ohně a papíru doporučím. Ale raději si nejdříve přečtěte první díl, protože na sebe navazují a mohly by vás uniknout souvislosti, které by vás připravily o ten pravý knihomolský zážitek.

Rachel Caine (p)
americká, 1962 - 2020