Velké trápení
Helena Šmahelová
Příběh třináctiletého citlivého děvčátka, které je přinuceno vedle svých prostých starostí a školních problémů bojovat s nečekanými nesnázemi danými rozchodem rodičů.
Jako malá jsem ji četla několikrát. Působivé čtení. Prostředí dětského domova to byl jeden velký smutek, kterého jsem se nemohla dlouho zbavit a byla jsem štastná, že se mi nic podobného nemůže stát.
Tohle by si měl každý v dospívání přečíst! Aby si uvědomil, že funkční rodina taková samozřejmost není! Příběh osloví lidi na příč generacemi... zní autenticky a vtáhne vás
Knihu jsem měla pujčenou z knihovny a četla jsem ji tak že jsem prošvihla termín vrácení
Jak už je uvedeno v ostatních komentářích,je to kniha našeho dětství či mládí. V té době tolik knih pro mládež jako dnes nebylo na výběr a hlavně nebyl počítač a mladí opravdu četli. Myslím, že tuto knihu, perfektně napsanou, si ve své době oblíbil každý čtenář a je škoda, že se už dnes v knihovnách nepůjčuje. Nemám nic proti knihám o upírech, vetřelcích apod., ale dnešní mládeži by opravdu velmi prospělo, kdyby více četli také i knihy o vztazích mezi lidmi, o dobru a zlu v životě lidském. Vřele doporučuji a určitě se k ní ještě vrátím a připomenu i svému okolí.
rodinné vztahy pro dívky dětské domovy
1959 | Velké trápení |
1984 | Stíny mých otců |
1979 | Žena roku 1900 |
1964 | Dobrá mysl |
1985 | Stopy mých otců |
Nádherná kniha. Silně na mě zapůsobila.Pěkný konec.