Veselí

Veselí
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386002/bmid_veseli-0qh-386002.jpg 3 2492 2492

Když dojdete až na konec slepé ulice, máte dvě možnosti, přešlapovat na místě, anebo se vrátit. Třiatřicetiletá Eliška se rozhodla pro návrat. Zpátky na jižní Moravu. Do svého dětského pokoje. K rodičům. K sobě samé. Ke své podstatě. Protože doma jsou odpovědi. Nová kniha s autobiografickými prvky se jmenuje Veselí podle Třeštíkové rodného Veselí nad Moravou.... celý text

Danásek
23.02.2020 3 z 5

Kniha se mi hezky četla, hledání jak dál v životě ...

TereVy
20.02.2020 4 z 5

Zajímavý příběh, takový nenucený, ze života, ostatně jako skoro všechny knihy Třeštíkové

Klaara.cz
16.02.2020 3 z 5

Druhá knížka od této autorky a asi na nějakou dobu poslední. Knížka je čtivá, ukazuje reálné problémy poměrně reálným pohledem. U autorky oceňuji, jak umí pracovat s jazykem. Na druhou stranu komplikovanost, se kterou přistupuje k problémům, a která nemá logické vyústění v ději mě odrazuje od dalšího čtení. Celou dobu čekám, jak to tedy dopadne, kam se posune hlavní hrdinka a vyvíjejí se všechny postavy kolem a ona nic moc. Otevřený konec nic nevyřešil. Více než 50% v hodnocení dávám hlavně za pěknou práci s textem.

Ver1982
14.02.2020 5 z 5

Mě se knížka líbila. Lehce ironický humor, který mi sedí.

Ivveta
11.02.2020 5 z 5

První kniha od R. Třeštíkové a moc se mi líbila. Prvních 50 stránek mě úplně nebavilo, ale pak přišel hovnocucář a nabralo to dobrý směr. Moravský dialekt je příjemným zpestřením, jsem zvědavá na další knížky..

J&B
10.02.2020 3 z 5

Lehké, nenáročné, kniha u které nemusíte přemýšlet. Je to takové Patriko Hartlovské čtení.

Stani95
10.02.2020 4 z 5

První knížka od Třeštíkové, která se mi líbila. Příjemná oddechovka. Příběh nic extra, ale vylíčení života na vesnici a vztahy mezi lidmi dobře vykresleny i pobavily.

ajasin
10.02.2020 5 z 5

Popsaný kousek života jedné mladé ženy, která nějak neví co chce. Neví co se sebou, ani se svým životem. Mě příběh bavil. Různých životních eskapád, nad kterými člověk kroutí hlavou, jsem už zažila, vyposlechla i sledovala dost na to, aby mi kniha přišla celkem věrohodná.

Dul
08.02.2020 3 z 5

Asi jsem cekala trochu vic.

Lienilda
05.02.2020 3 z 5

Těšila jsem se na tuto knihu, ale spíše jsem zklamaná. V půlce jsem měla chuť ji odložit, ale to téměř nikdy nedělám, vždycky se snažím to dočíst a vyplatilo se. Třeba takové vážnější téma o komplikovaném vztahu k matce nebo smrt blízké osoby bylo popsané dobře. Jinak humor v celé knize mi přišel psaný stejnou formou jak z knížek o Aristokratce. Nějak me to nedostávalo do kolen. Také jak se Eliška chovala k chlapům mi nebylo moc sympatické. Suma sumárum 60%.

LenkaGonn
02.02.2020 3 z 5

Pěkná kniha. První polovina se mi líbila víc. Zasmála jsem se. U moravské mluvy pobavila. 2 část už byla smutná. Celkově je tato kniha velice autentická a ukazuje život jaký je. Není to žádné romantické a přehnané. Ale podle názvu jsem čekala víc toho veselí. Proto jsem dala nakonec 3 hvězdičky. Určitě patří do knihovny a určitě si jí ještě jednou předčtu.

ibs
28.01.2020 4 z 5

Ono sa to citalo akoby to clovek realne prezil. Fakt pobavilo, aj prislo luto.

jana1941
25.01.2020 5 z 5

Tak tohle mě hodně bavilo a dost pobavilo. Podle mě asi nejlepší autorčina kniha. Skvěle napsáno a přečteno jedním dechem. Jen konec byl takový nijaký, ale i tak to celkově bylo moc fajn oddechové a vtipné čtení, které vlastně vtipné není :)

JaromírNosek
23.01.2020 3 z 5

Čtení na odpočinek, nenadchne, neurazí, neuvízne v paměti.

sassenkka
21.01.2020 5 z 5

Nevím, zda je Veselí vážně tak dobrá knížka, nebo jsem jen něco takového prostě potřebovala. Každopádně toto mi sedlo.
Je to ostuda, na nějakou knížku od Třeštíkové jsem se chystala už hooodně dlouho, ale tohle byla první, kterou jsem od ní četla. A určitě zkusím i další.
Dlouho jsem se u čtení tak nenasmála, styl psaní autorky se mi fakt líbí. Vyprávění hlavní hrdinky bylo místy hodně emotivní, smutné, místy trochu absurdní, ale jako celek super. Plný počet hvězdiček.

Petass
20.01.2020 4 z 5

Dostala jsem jí loni k vánocům, hrozně se mi do knihy nechtělo. Bábovky jsem zhltla, ale nic mi nepředaly, Osmičku jsem protrpěla... Půjčila jsem knihu 3 lidem okolo a všichni ji vraceli s nadšením, všichni se "hrozně bavili". Až výzva a název červenou barvou mě přesvědčil. Veselí se mi četlo dobře. Třeštíkové styl na mě platí, nevadí mi ani ta dlouhá souvětí. Bavila jsem se, nářečí bylo akorát, přesně používané, přepínání hlavní hrdinky (taky to znám) uvěřitelné. A popis života na maloměstě... Jo! Takhle to na Moravě opravdu chodí. Autorka konečně dokázala být vtipná, smála jsem se dokonce nahlas. Současně je tu mnoho témat společenských a rodinných vztahů, ztráta rodičů... Všeho tak akorát. Není to žádná vysoká literatura, své čtenáře si ale určitě zaslouží. Budu knize i autorce držet palce a tu pátou hvězdičku si nechám pro autorčinu další knihu, o které budu moci říct bez přemýšlení... Pecka!

Výzva 2020, kniha s červeným názvem (lze využít i na svatbu/pohřeb)

mynonka
19.01.2020 3 z 5

Na Veselí mi to přišlo nakonec docela dost smutné. Asi v půlce jsem knihu na chvíli odložila, protože mě hlavní hrdinka začala strašně štvát. Jako impulzivní osobu mě její odkládání problémů a konfliktů vytáčelo do vrtule. Stejně jako to, jak si nechala od chlapů na jednu stranu kálet na hlavu a na druhou dělala to samé Standovi. Konec měl být asi příslibem nových začátků, ale mě z toho bylo naopak ouzko a měla jsem slzy v očích. Přesto se to četlo dobře a velké plus má ode mě Radka za postavu matky a otce.

S.H.
18.01.2020 5 z 5

Příjemná knížka u které jsem se často smála i nahlas.

hedvikasylar
16.01.2020 5 z 5

Knížka se mi velice líbí, je lidská, vtipná a i smutná, přesně jako život sám. Příjemným bonusem je moravské nářečí prostupující celou knihou v dialozích postav. Doporučuji

Jancas.s
15.01.2020 5 z 5

Tak tuhle knížku bych mohla číst donekonečna, respektive by to bylo mým zbožným přáním :) Co se mi líbilo - není to klasický příběh plný zvratů s očekávaným happyendem. Je to výsek kusu života holky, co občas neví kudy kam (kdo z nás to nezná). Moravština dávala příběhu punc domáckosti, co se týče linky s tatou, pro mě citlivá záležitost ("Láska se nedá zapomnět"..). Ale i přesto jsem se zasmála, hlavně co se týče těch drobných paradoxů a často autentických situací, které se táhly celou knížkou (i když si normálně trávu na koštu zelí asi nekoupíte :D). Mám radost.