Grace, moje spása
Melanie Moreland
Vested Interest: ABC Corp. série
Po příbězích otců zakladatelů BAM ze série Vested Interest a Kontrakt je tu další generace! První kniha z navazující série ABC Corp., v níž se historie tak trochu opakuje… Grace, nejstarší dcera Richarda VanRyana, má život jasně daný: studium práv, kariéra v ABC a před sebou zářivou budoucnost. Než do něj vstoupí Jaxson Richards. Je úplně jiný, než si plánovala. Starší, sexy, nedostupný. A hlavně – je to její šéf. Když mezi nimi propukne vášeň, vybuchne zároveň i celý její život? Bude muset volit mezi láskou a rodinou?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , BaronetOriginální název:
My Saving Grace, 2021
![Anna195 Anna195](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Na príbeh Grace a Jaxsona som sa tešila už v predchádzajúcej časti. Aj samotný prológ v tomto príbehu to potvrdil. Síce ide o klasický príbeh šéf a podriadená, je tu množstvo klišé vecí, ale čosi budeme toto ja môžem, ak je to skvelo napísané...a toto skvelo napísané bolo. V pár situáciách mi to pripomínalo príbeh Katy a Richarda z Kontraktu (rodičov Grace), ale to mi vôbec nevadilo, skôr mi to prišlo, ako pekný nápad s opakujúcou sa históriou.
Ale poďme k našim hrdinom, oboch som si od samého začiatku obľúbila. Grace bola skvelá, žiadna sivá myška, ale žena, ktorá vie, čo chce v živote dosiahnuť a rozhodne sa mi páčilo, že sa v určitých situáciách nenechala Jaxsonom zastrašiť. Jaxson bol presne ten typ mužskej postavy, ktoré mám rada. Síce navonok pôsobil nekompromisne a prísne, ale v skutočnosti bol úplne iný. Teda skôr Grace prebudila jeho skutočné ja, ale pravdou je, že sa ani nečudujem, prečo taký bol, keďže jeho detstvo bolo samo o sebe peklo.
Mne sa ich vývin vzťahu páčil a niečo podobné som aj čakala. Vedela som pochopiť aj Jaxsonove správanie, keďže bojoval sám so sebou, no zabojovanie o Grace urobilo na mňa dojem. Síce romantika bolo sladšia, ale túto romantiku v príbehoch od Melanie mám veľmi rada. A Jaxson a Grace spolu....tak to bola láska ako hrom.
Ale obzvlášť som si užila podpichovanie medzi Jaxsonom a Richardom, jednoznačne smiech zaručený. Títo dvaja ma vždy rozosmiali.
Príbeh určite odporúčam a už sa teším na ďalšiu časť, v ktorej bude Ronan. Niečo mi hovorí, že túto sériu bude radosť čítať.
![narisa narisa](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/4867/4867.jpg?v=1381127927)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krása. Opravdu jsem si čtení moc užila. Miluju tuto velkou rozvětvenou rodinu a na příběh Grace a Jaxsona jsem se hodně těšila už od předchozího dílu. A jsem velice spokojená. Jejich vztah byl bouřlivý, plný emocí a úžasně dojemný. A slovní přestřelky mezi Richardem a Jaxsonem byly absolutně úžasné. Nasmála jsem se. Tato autorka je pro mě vážně taková sázka na jistotu. Píše krásné romantické pohádky pro dospělé. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu o Ronanovi.
Všem vřele doporučuji.
![Knihy_nad_zlato Knihy_nad_zlato](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/366679/m_knihy-nad-zlato-15e.jpg?v=1658943477)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tohle je jedna z těch knih, kdy jsem nejvíc ráda, že je psaná z pohledu obou hlavních postav.
Četlo se to samo a jo, i příběh se mi líbil, ale byl dost ohraný. Až teda na ten nesmysl se svatbou, to fakt není v každé knížce a, i když to podle mě fakt nedávalo smysl, tak mě to holt prostě bavilo.
Grace i Jaxson mi sedli dost. A hlavně měli fakt výbornou chemii. Ještě musím vyzdvihnout veškeré interakce mezi Jaxsonem a taťkem od Grace. To bylo prostě božský.
A jako on má být ještě nějaký díl o Ronanovi? Na to se mega těším.
![Ralemo Ralemo](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Miluju knihy od této autorky a ani tato nebyla výjimkou. Nádherně vymyšlený příběh, klasické téma šéfa a podřízené mě neodradilo a kniha stojí za přečtení. Krásné oddechovka k odpolednímu kafíčku, které se bude líbit každé romantické duši. Příběh se zajímavou zápletkou, dramatem, bolesti a spoustou lásky. Líbí se mi propojení s BAM, tak můžeme vidět jak se všechny postavy dále vyvíjejí. Určitě doporučuji. :)
![havrmoni havrmoni](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63561/m_havrmoni-G7g.jpg?v=1692006991)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Chtěla jsem si jí syslit a počkat na další díly. No po vánočním úvodu do této série jsem neodolala. Je to opět nádherně oddechové čtení. Jsem v příbězích této autorky hrozně ráda a moc ráda vklouznu i do této nové série. Vůbec mi nevadí, že je to sladké, nostalgické a tak podobně. Je to prostě laskavé a hezké čtení (jiná slova mě nenapadají).
![Tesset Tesset](https://www.databazeknih.cz/img/users/82_/82685/m_tesset-ck3.jpg?v=1623065226)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moreland většinou nezklame a ani tady to nevyšlo. Super kniha. Motivy J. jsem moc nechápala, ale ok četlo se to fajn. Akorát mi trošku začíná lézt na nervy ta velká, šťastná rodinka z BAM, kdy jsou všichni spolu pořád tak spokojení atd. Člověk už se pomalu ztrácí kdo s kým vlastně je a čí dítě je čí. Všichni se hned musí brát a mít děti. Závěry by měla autorka trochu doladit, aby nebyly všechny stejné.
![Ketfl Ketfl](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/279837/m_ketfl-b5M.jpg?v=1694287476)
Čenichovka byla dobrá! :-D
Každopádně opět krásná jednohubka od autorky. Ano, příběh není ničím originální a trochu připomíná Kontrakt, ale já se stejně nemohla odtrhnout. Chemie mezi Jaxsonem a Grace byla skvělá. Sice mě Jaxson štval, že si pořád nechtěl přiznat city ke Grace, když to bylo úplně evidentní, ale za mě parádní odpočinkové romantické počteníčko. Rozhovory mezi Richardem a Jaxsonem mě pobavily, ale nedovedu si představit, že by i u nás probíhaly takové hlášky mezi mnou a tchánem nebo partnerem a mým otcem, ale nevadí. :-D Už se moc těším na příběh Ronana.
![Kešu1981 Kešu1981](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/178525/m_178525-liN.jpg?v=1486123337)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Čtivé, povedené... jasně známé téma: šéf a podřízená. Oba silné osobnosti, každý se svým vlastním problémem. Vlastně se krásně doplňovali...určitě si přečtu další díly :o)
![AliceTief AliceTief](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/250246/m_alicetief-kRN.jpg?v=1540843469)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak nějak jsem doufala, že to bude navazovat na svatbu o Vánocích, to sice ano, ale asi až od půlky knihy. Jinak přečteno velmi rychle, autorka se čte sama =) Už se těším na Rorana =)
![LenRan LenRan](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/230778/m_lenran-Eyz.jpg?v=1541345319)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Povedené, trošku mi to připomínalo Kontrakt, takže nic extra originálního, ale zábavné a příjemné čtení. Kdybych ale věděla, že většina Svatby o Vánocích bude znovu tady popsaná, tak bych ji nečetla, to mi vadilo, že jsem to musela číst znovu.
![bosorka382 bosorka382](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
druha polovica knihy to zachranila, lebo zaciatok bol na moj vkus rychly a velmi sladky
![kristyna9911 kristyna9911](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/365682/m_kristyna9911.jpg?v=1734420211)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Top bylo špičkování mezi Jaxsonem a Richardem knížka byla úžasná těším se na další díly od Melanie
![hana1039 hana1039](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/302961/m_hana1039.jpg?v=1729408027)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
(SPOILER) První díl je za mnou ️... já si to tak užívám až zapomínám na čas :-) jako vždy z pera M.M. ... nejvíce mě bavily ty části ke konci,kdy se Richard a Jaxson špičkují,Jaxson dostává,,čenichovku,, 2x !!! a ten úplný konec,kdo bude chovat v náručí dceru ( vnučku ),tak ten je úplně top :-)))))
![Zomy Zomy](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/301732/m_zomy-zlL.jpg?v=1598268761)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak tahle knížka se Melanii povedla. Dost možná je to pro mě zatím její nejpovedenější kousek. Je to o chloupek míň sentimentální než obvykle (aspoň první půlka) a rozhodně to bylo občas i vtipné.
Grace i Jaxson byli sympaťáci a celou dobu si byli rovni, z Grace se nestala žádná ufňukaná chudinka. Jaxson byl dobrý hrdina, měl jiskru a vtip. Jeho péče o Grace mě brala za srdce a i když si hrál na drsňáka, byl chudák v háji hned od začátku :-)
Téma je klasické kancelářské klišé, ale dobře zpracované. Konec už byl kapku přeslazený (třeba převlečení za Santu na mě bylo moc), ale autorka ty cukrkandly prostě mívá.
Tohle mě bavilo!
![Elliee Elliee](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak to byla nádhera! Kontrakt jsem milovala, tak jsem byla zvědavá jaká bude tato kniha… Autorka nezklamala, setkávat se v průběhu knihy s hrdiny z předchozích sérií a Richard v roli starostlivého otce? To nemělo chybičku, vtipné scény nechyběly… Ke knize se určitě ráda opět vrátím :)
Neuvěřitelná romanťárna, zábavná, milá a žhavá.
Otřepané téma,šéf a jeho stážistka...no a co? Naprosto jsem si jízdu Grace a Jaxona užila.Byla dlouhá,kamenitá samá zatáčka a překážka...hlavně na Jaxonově straně.
Jenže jako vždy síla ženské lásky a odhodlanosti převrátí chlapovi život naruby.
Vřele doporučuji.