Ví o tobě
Sarah Pinborough
Psychologický román o vztahovém trojúhelníku, ve kterém není rozhodně vše tak, jak se zpočátku zdálo. Louise je svobodná matka, která pracuje na poloviční úvazek, aby mohla trávit čas se svým synem. Když se ale objeví David, okouzlující, mladý a úspěšný muž, který o ni jeví zájem, nevěří vlastním očím. Nikdy by nečekala, že by o ní takový muž mohl zavadit pohledem, ale zdá se, jakoby ho doslova přitahovala. David je ale ženatý s Adele, se kterou tvoří doslova dokonalý pár. Louise se pomalu nechá zatáhnout do pavučiny jejich komplikovaného vztahu. Jsou na první pohled ti nejkřehčí lidé, opravdu ti nejslabší? Jaké tajemství manželé skrývají a jak daleko jsou schopni zajít, aby si jej uchránili?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2017 , AudiotekaOriginální název:
Behind Her Eyes, 2017
Interpreti: Helena Dvořáková , Simona Postlerová , Jakub Hejdánek , Ivana Jirešová
Kniha je psaná tak, že mi dlouho trvalo, než jsem pochopila kdo oběť. Je psaná hodně zajímavě a ten konec, když už to čekáte, dostanete něco navíc. Nemyslím si, že je to reálné, ale šokující určitě.
Zpočátku mi to připadalo trošku rozvleklé, stále se opakující, konec trošku zrychlil. Pozornější čtenář odhalí už kolem sté strany, o co půjde (i když to umocnění na "en tou" ho možná překvapí). Některému čtenáři asi přijde to, o čem se zde píše, přitažené za vlasy a nereálné, ale kdo se zajímá o okultismus, ví, že nic není nemožné (nechci více prozrazovat).
Nepopírám, že se to četlo fakt dobře, ale co je moc, to je moc... takže ** jsou bohužel za to vlastní rozuzlení. Za mě příliš přitažené. A komu by to přitažení nestačilo, nebojte, přitáhne se to ještě víc! :))
Tak toto ne. To bylo tak...
Kniha je rozdělená na 3 části. První část mne bavila hlavně z důvodu, že jsem původně chtěla oddych od thrillerů ale nikdy jsem nenarazila na správnou knihu "pro ženy". Takže kniha mne uspokojila ze všech částí.
Není to klasický thriller, je to taková kombinace,... všeho. V tomto případě mi to nijak nevadilo, vše na sebe navazovalo.
Každopádně ten konec. Dle mého názoru to bylo až příliš. Bohatě by stačila ta první.... nechci spoilerovat. Ale ten kdo četl, pochopí co myslím. Prostě, poslední dvě strany byly zbytečné.
I přesto dávám 5 hvězdiček, kniha nadchla, byla čtivá, velmi svižná, profilace postav perfektní. Nemám, co víc dodat. :-)
Mne tedy nenadchlo. Skoro do půlky mi to připadalo spíš jako román pro ženy a zvažovala jsem odložení. Na straně 95 jsem si pomyslela, že to začíná být zajímavé... a i bylo, ale nevím, co si myslet o konci. Navíc některé věci byly tak průhledné (požár třeba), že jsem čekala, že to bude jinak, než se nabízí... ale bohužel. Je pravda, že rozuzlení bylo překvapivé, ale nejsem si jistá, že úplně v pozitivní smyslu slova, protože podle mne knížka díky poslední kapitole tak úplně nedává smysl.
Tři hvězdičky.
Skoda, ze som sa nepoucila hned v uvode, co za zaner ma caka...moja chyba a preto dam tie tri hviezdy, lebo inak som cakala uz len spanielsku inkviziciu :-)
Musím říci, že tato kniha pro mě byla láskou na první pohled, nejprve mě uchvátila obálka a pak i anotace. Když jsem se nakonec do knihy začetla, nesmírně jsem si užívala každé slovo. Byl to pro mě obrovský zážitek plný emocí, ale také napětí a v konečné fázi i velkých překvapení. Mohu vřele doporučit. Rozhodně to stojí za to :).
Tedy..... takový konec.... Pořád jsem nevěděla, jakým směrem se děj bude ubírat, co to všechno znamená a o co vlastně jde, ale tohle mě tedy rozhodně nenapadlo. Doporučuji přečíst!
Tohle bylo.... hodně zvláštní. Mrazivé, děsivé, na hlavních postavách bylo něco divného, ale pořád mě to nutilo číst dál. Šokující vyústění. Budu nad tím ještě nějakou chvíli přemýšlet.
Kniha čtivá, přečetla jsem skoro na jeden zátah, protože jsem byla čím dál zvědavější, jak to dopadne, ale... ten konec! Podle mého názoru to už bylo trochu moc a docela mi to zkazilo dojem z celé knihy. Ale protože jsem byla až do posledních stran napjatá, dávám 3*
Ale ne.....ten konec. Přes počáteční nadšení, kdy jsem si kolikrát říkala "o co tu jde" se nakonec dozvím toto???
Ach jo....
Už po několika stránkách si začnete říkat "O co tady, ksakru, jde??" a snažíte se na to přijít... a pak to dočtete... Jak už bylo řečeno - čtivé a originální.
Včera dočteno a pořád přemýšlím o hodnocení. Bylo to ... zvláštní, určitě ne špatné, trochu fantasy, napínavé, originální, ale co už, dávám za 5.
Po přečtení vám věta od B. Franklina, která je na začátku knihy, bude dávat úplně jiný pohled na věc. Opravdu musíte knihu dočíst až do konce, to je na tom totiž to nejlepší! Kniha nás taky provede tématem snů, jakou mají sílu a že to nemusí být vždy jen obyčejné snění. Střídají se taky pohledy postav, příběh tak utíká rychle a kapitoly jsou krátké. Velmi čtivé a nudit se nebudete.
Kniha byla poutavá a četla se velice dobře, ale ten konec mi zase až tak moc překvapivý nepřišel :-)
Knížka, kterou jsem od začátku řadila mezi ty "průměrné (i když s dějem,trochu přitaženým za vlasy - o konci nemluvě)... a je mi jasné jak to celé bude...nic co by mě překvapilo". A pak přijde konec,konec,který z téhle knihy dělá něco originálního,zajímavého,nečekaného, a rozhodně nic průměrného. Mám ráda, když mě kniha překvapí nebo šokuje a dokáže se "vymanit z průměrnosti" . Určitě doporučuji.
Prej napiš komentář.
Ke knížce, jejíž děj je postavenej na tom, abyste netušili, co se stane za chvíli.
Tak to teda pěkně děkuju.
Prostě si to přečtěte.
A nevěřte ničemu.
Zajímavější to začalo být až v druhé části. Kniha se mi četla dobře, ale konec mi přišel celkem přitažený za vlasy