Ví o tobě

Ví o tobě
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551439/bmid_vi-o-tobe.jpg 4 1019 1019

Psychologický román o vztahovém trojúhelníku, ve kterém není rozhodně vše tak, jak se zpočátku zdálo. Louise je svobodná matka, která pracuje na poloviční úvazek, aby mohla trávit čas se svým synem. Když se ale objeví David, okouzlující, mladý a úspěšný muž, který o ni jeví zájem, nevěří vlastním očím. Nikdy by nečekala, že by o ní takový muž mohl zavadit pohledem, ale zdá se, jakoby ho doslova přitahovala. David je ale ženatý s Adele, se kterou tvoří doslova dokonalý pár. Louise se pomalu nechá zatáhnout do pavučiny jejich komplikovaného vztahu. Jsou na první pohled ti nejkřehčí lidé, opravdu ti nejslabší? Jaké tajemství manželé skrývají a jak daleko jsou schopni zajít, aby si jej uchránili?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: audiokniha , Audioteka

Behind Her Eyes, 2017

Interpreti: Helena Dvořáková , Simona Postlerová , Jakub Hejdánek , Ivana Jirešová

bigben
06.04.2021 2 z 5

Pořád jsem čekala, co z toho bude, kdo je ten špatný, ale takový závěr jsem rozhodně nečekala. Pro mě neuchopitelné...a vlastně dost velké zklamání.

Monuli36
31.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Knížka se mi výborně četla.Příběh zajímavej,ale ten konec?Nemám ráda scifi a nadpřirozené věci...Jsem trochu zklamaná

Gabetka
26.03.2021 4 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem po knize sáhla až notnou dobu po jejím vydání a zaslechla spoustu názorů na závěr knihy, měla jsem od poloviny tušení, o co by mohlo jít. Nebyla jsem zaskočena, naopak jsem originálnost závěru ocenila. Autorka se nebojí zahrávat si s nadpřirozenými prvky a umí je do příběhu dobře zakomponovat, ale pořád jsou její romány především o lidech a vztazích (hlavně těch nedokonalých).

Peslik
20.03.2021 2 z 5

Začátek knihy byl slibný, docela jsem se těšila. Zvěsti, že je i filmová mini série, četla jsem jak o život, abych se na to i mrkla. Pak přišel závěr knihy a já mám po chuti....to jako vážně ???????

kkubinova
19.03.2021 4 z 5

Zajímavý příběh, celou dobu jsem v napětí čekala, jak to skončí a konec mě opravdu překvapil :D Pro ty, kteří mají rádi filmy, tak je to dostupné ve formě seriálu na Netflixu, každopádně kniha pro mě byla lepší :)

katka9574
17.03.2021 5 z 5

Byla jsem během četby občas rozpačitá, navíc další milostný trojúhelník - to už tady bylo tolikrát, jééééé... to budou tak maximálně 3 hvězdy. No a pak přišlo závěrečné rozuzlení a mně, namouduši, spadla brada. Opravdu jeden z nejlepších závěrů, se kterým jsem zatím měla tu čest. Doporučuji! A jsem natěšená i na seriál, který je momentálně k vidění na Netflixu :-)

petra4080
04.03.2021 4 z 5

Bezva cteni :) Pribeh zajimavy, napad originalni a konec naprosto nepredvidatelny. Uz se tesim na dalsi knihy teto autorky.

Ivanap90
03.03.2021 3 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu. Poslouchalo se to docela dobře, je to takový ten, v poslední době hodně populární, vztahový thriller s překvapivým rozuzlením, ale v tomto žánru jsem četla už i lepší knihy. Jen jsem byla v průběhu audioknihy hodně zmatená z té zápletky kolem snů, pořád jsem si říkala, že to bude mít racionální vysvětlení. No, aniž bych chtěla moc spoilerovat, myslím, že bych vedle zařazení do kolonky thriller, přidala ještě fantasy. Když jsem to přijala, tak jo, konec celkem dobrý, jsou to ode mě takové poctivé tři hvězdy.

kate333
01.03.2021 4 z 5

Jen pro info, kdo má rád filmová zpracování - je dostupná minisérie na Netflixu.

Medvědářka
17.02.2021 5 z 5

Tentokrát jsem si to dala jako audioknihu a opět wau. Byl to snad ještě silněj zážitek díky střídajícím se hlasům našich postav.

Kasandra109
12.02.2021 4 z 5

Tak tohle byla opravdu zvláštní kniha. Doteď přemýšlím nad tím, jestli ten konec je naprosto genialní, nebo naprosto zvrácený. Každopádně příběh určitě za přečtení stojí. Jediné, co bych vytkla je, že občas tam byla trochu hluchá místa, a chvíli trvalo, než jsem se pořádně začetla.

LuciL018
10.02.2021 3 z 5

Ano, mistrně napsané, bavilo mě to, ale... Cítím se povedená. Ten konec nemůžu rozdýchat...

Mike99
01.02.2021 4 z 5

Povedený thriller. Vyprávěno z pohledu obou hlavních hrdinek. Napínavé od začátku, kdy tušíte, že se něco stane i že se něco stalo, ale karty jsou odkrývány velice pomalu. Možná je děj trochu natahovaný, ale rozuzlení stálo za to. První ještě strávíte, není nad rafinovanost, ale to druhé vás dorazí.

Řekněme, že dva lidé prožijí to samé - ale když je později požádáte, aby to popsali, jejich vyprávění se vždy budou trochu lišit. Pravda se různým lidem jeví různě.

Když se s někým podělíte o tajemství, cítíte se chvíli skvěle, ale později se to promění v břemeno. Hryže vás, že jste vypustili něco, co nemůžete vzít zpátky, a že někdo má najednou moc nad vaší budoucností.

Lka
26.01.2021 5 z 5

Audio :
Výborně načtená kniha, která mě upoutala hned od začátku. Bylo to super, konec opravdu nečekaný.

ajasin
16.01.2021 5 z 5

Už dlouho se mi nestalo, abych se od knihy nemohla takhle odtrhnout. A přitom na ní není nic extra zvláštního. Obyčejný manželský trojúhelník. Ale kdo je tu padouch a kdo ... no hrdina tu asi opravdu není nikdo. Na konci si nejspíš řeknete, že něco takového není možné. Stejně jako já. Ale pak se vám hrůzou zježí vlasy, když si řeknete " A co když ano".

Lorri
15.01.2021 5 z 5

Tak tohle bylo něco, od téhle knihy se má Lapena co učit, tohle je kniha plná zvratů a nečekaných událostí. Vždycky v průběhu knihy se snažím odhalit motiv (a že mi to fakt jde!), kdy mám spoustu teorií i konspiračních teorií, ale tady? Pche, ta kniha mi dala jasně najevo, kdo je tu kápo. Konec absolutně nečekaný (a že já tohle míchání žánrů, které prostě nejdou k sobě nemám ráda) i když, tohle asi nemohl čekat nikdo. Možná, že maj teď v Londýně nějakej novej matroš. Každopádně po téhle četbě bych ho zkusila taky.

Roseblood
04.01.2021 4 z 5

kniha čtivá, nemohla jsem ji odložit, měla jsem několik teorií, jak to bude ale ani jednou jsem se netrefila

neskutečně překvapivý a hlavně pro mě šokující závěr, rozhodně můžu vřele doporučit

napínavý, dechberoucí děj s neočekávanými twisty a neodhadnutelným koncem, skvěle vystavěný thriller, který sklouzává až k hororu

kniha, kterou nebudete chtít odložit

bavily mě postavy, bavil mě děj, který vede ke grandióznímu nečekanému finále

milovníci tohoto žánru si knížku určitě užijí stejně jako já

hodnocení: 4,5/5*

Gabriela_K
28.12.2020 4 z 5

Moje důvěra a přesvědčení kdo je špatný a kdo dobrý, se během knihy často měnila. A čtení mě i díky tomu bavilo a chtěla jsem se dozvědět o všech tajemstvích. Ale konec knihy mě zklamal, bylo to na mě moc fantasmagorické a dost přitažené za vlasy, takže 4*.

monci6485
25.11.2020 5 z 5

Tahle kniha si zaslouží 5 ☆, ale stejně tak by si zasloužila odpad. :-D Je to podraz na čtenáře. Pěkné rodinné drama, hltám stránky a čekám, jak se příběh vyvine. A pak......... se málem počůrám smíchy.
Je to jiné než běžný thriller, určitě stojí za přečtení.

ZimníLidé
23.11.2020 5 z 5

Já se tu nebudu nějak rozepisovat, jelikož sebemenší detail by mohl prozradit jak tohle všechno dopadne. Dost dobrý psycho s prvkem sci-fi :)) Doporučuji :)