Vianočné prasiatko
J. K. Rowling (p)
Dobrodružný príbeh o vzácnom pute medzi chlapcom a jeho najmilšou hračkou. Svetoznáma autorka série o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi J.K. Rowlingová po minuloročnom návrate k detskému čitateľovi s knihou Ikabog prichádza s ďalším originálnym príbehom o magickej moci Vianoc a odhodlaní chlapca zachrániť svoju milovanú hračku. Jackova obľúbená hračka je prasiatko Mapi. Mapi bol vždy pri ňom, v dobrom i zlom, až kým sa jeden Štedrý večer nestalo niečo hrozné – Mapi sa stratil. Lenže Štedrý večer je noc zázrakov a stratených vecí, noc, keď všetko môže ožiť – dokonca aj hračky. A tak sa Jack a Vianočné prasiatko, otravná náhrada za Mapiho, vydajú na úchvatnú cestu po čarovnej Krajine stratených. S pomocou rozprávajúceho Obedárika, odvážneho Kompasu a okrídlenej Nádeje sa vyberú zachrániť Jackovho najlepšieho priateľa pred strašným požieračom hračiek Stratožrútom. Príbeh o láske dieťaťa k jeho najvzácnejšej hračke od jednej z najväčších rozprávačiek na svete vás zahreje pri srdci a nebudete sa môcť od neho odtrhnúť, kým sa nedozviete, aké dobrodružstvá zažije hlavný hrdina Jack, aby Mapiho našiel. Vianočné prasiatko J.K. Rowlingovej s úchvatnými ilustráciami Jima Fielda je predurčené stať sa obľúbenou klasikou pre celú rodinu.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2021 , Ikar (SK)Originální název:
The Christmas Pig, 2021
Krásné, doslova pohlazení po duši. Když si vezmete něco od J. K. Rowling, tak je to záruka kvality. Pro děti i dospělé, moc hezké čtení.
Božínku, tolik slz u dětské knížky? Asi si určité věci beru moc k srdíčku, nebo jsem při čtení byla ve zvláštím rozpoložení, ale mnohé části mě teda dostaly – a to tak, že hodně.
Krásná, vánoční knížka s kouzelným příběhem, který je plný kamarádství, pomoci, naděje a překvapení.
Bylo moc příjemné číst něco, kde nejsou sprostá slova, nenávist, lidská zlost a podobné věci, se kterými se potýkáme nejen v knížkách, ale i v reálném životě.
Příběh doporučuji nejen dětem, ale i dospělým, kteří na chvilku chtějí zapomenout na všechny nepříjemnosti a zlosti.
Paní Rowlingová opět nezklamala.
Vrátila jsem se do dětství, kdy jsem sáhla po autorce, která byla mojí nejoblíbenější. Opět jsem se nezklamala.
I když se jednalo o pohádku, bylo to promyšlené, poučné, krásně napsané a doplněno skvělými ilustracemi.
Líbí se mi myšlenka, že Věci mají vlastní svět a fungování i když se ztratí. Moc dojemný příběh.
Vánoce se blíží, tak je čas, aby člověk sáhl po něčem tematickém. A tohle se pí Rowlingové ohromně povedlo. Takhle dojemnou knížku jsem už nečetla ani nevím jak dlouho. Krásný návrat do dětského světa. A příběh má i přesah.
Jakmile jsem se dozvěděl, že má tato kniha vyjít, hned jsem věděl, že si jí chci pořídit. Musím podotknout, že mě rozhodně nezklamala a splnila mé očekávání. S touto knihou se vám podaří dostat z reality každodenního života a ocitnout se na chvíli v jiném světě. Ocitnete se ve světě hraček. Autorka krásně vystihla příběh o klukovi Kubovi a jeho nejlepším příteli, kterým je plyšové prasátko Pašík, pro kterého je schopen udělat vše. Pašík se jednoho dne ztratí a tím začíná jejich napínavé dobrodružství. Může to být příběh každého z nás, protože si myslím, že každý z nás měl v dětství svého oblíbeného plyšového kamaráda. Pokaždé jsem se těšil, kdy opět vezmu knihu do rukou a přečtu další stránku. V knize byly veselé, smutné i dojímavé okamžiky. Není zde mnoho ilustrací, ale kniha je autorkou popisována tak, že jsem v ní obrázky nepostrádal a dokonale jsem si vše dokázal představit. Jak napovídá název knihy, odehrává se v čase Vánoc, který je časem, který máme všichni rádi a i to je o důvod navíc, proč si jí přečíst. Je vhodná pro všechny, kdo se chtějí zase na chvíli stát dětmi. Určitě vás chytne za srdce a všem jí moc doporučuji.
To byla naprostá pecka! Já se bála knihu otevřít a začíst se, protože si autorku z mého dospívání pamatuji jako tu osobu, co oživila Harryho Pottera, takže jsem se bála, zda bude kniha stejně dobrá. A ona je! Je jiná, je skvělá a moc se mi líbila :)
Rozhodně doporučuji všem dětem - začínajícím čtenářům, případně rodičům co svým dětem čtou, ale i dospělým, protože svět hraček je úžasný, kouzelný místo.
Příběh mezi světem lidí a hraček líbilo i když je to více pro děti myšleno čte se dobře.
Kouzelný příběh. Krásně napsaný a moc kouzelný. Tohle se musí líbit všem,je to dokonalá pohádka. A i plno ponaučení. Mě se to líbilo. A určitě přečtu někdy znovu.
Dětem se příběh libyl. Naučí se jak se chovat k hráčkám a dávat šance i těm které nejsou moc oblíbené.
Pohádkový příběh Vánoční prasátko z pera legendární J. K. Rowlingové vydaný v nakladatelství Albatros je velmi milým pohlazením po duši. Abych pravdu řekla, ke konci jsem i slzu uronila. Jazykem je kniha uzpůsobena dětskému čtenáři. Nechybí v ní ale potřebné ponaučení a dobrodružství, které upoutá jak dětského, tak i dospělého čtenáře. Ač se počítám už dlouho do druhé skupiny, tak mě ta kniha nadchla nejen příběhem, ale i kouzelnými ilustracemi. Až bude letos Ježíšek vybírat dárky pod stromeček, tak už ví, co donese dětem. Knihu mohu vřele doporučit dětským čtenářům od 7 let, avšak i dospělým snílkům.
Skvělý příběh, poutavý od začátku do konce. Nečekala jsem, že ještě můžu potkat originální pohádku, která mě překvapí zápletkou i zakončením. Rozhodně doporučuji.
Musím říct, že jsem byla naprosto příjemně překvapená. Krásná pohádka, která mě zahřála u srdce a ještě dlouho mě hřát bude.
Po dlouhé době jsem měla obrovské nutkání přečíst si pohádku a i když už je dávno po Vánocích, volba padla právě na Vánoční prasátko. A bylo to taaaaak krásné. Zase jsem najednou byla malá, nechala jsem se unášet fantazií a celý příběh Kuby a prasátka jsem naplno prožívala, jakoby mi zase bylo deset. Je to nádherná pohádka o lásce malého chlapce ke své nejoblíbenější hračce, svému nejlepšímu příteli. Přesně na Štědrý den se Kubovi jeho prasátko ztratí, ale protože je to den, kdy je možné úplně všechno a dějí se zázraky, hračky ožívají a Kuba se s pomocí nového "náhradního" prasátka vydává svého kamaráda najít.. Svým způsobem mi knížka trochu připomínala Kukyho (Kuky se vrací), ale ten konec, no nebudu lhát, ať je mi kolik mi je, málem mi i slza ukápla. Za mě nádherný propracovaný příběh, plný citů a naděje, co určitě stojí za přečtení. Doporučuji jak rodičům malých školáčků, tak i dospělákům, ať se třeba stejně jako já vrátí v čase a zavzpomínají na ta svoje krásná bezstarostná léta, kdy nám ještě všechno připadalo nádherné a "čisté". Za mě jedna z nejkrásnějších pohádek, co jsem kdy četla, skvost mezi dětskými knihami :o)
Krásný, do detailů promyšlený příběh plný lásky a naděje. Zrcadlo našich vlastností a pohnutek
Za mě moc milá oddychovka. Krásný příběh pro děti i dospělé. Nechybí kouzelné bytosti, napětí, dobrý konec.
Líbilo se mi, že se kniha dotýká tématu rozvodu rodičů. V dnešní době je to téma velmi aktuální a je fajn, že se dětský čtenář může ztotožnit s dětským hrdinou, který v souvislosti s rozvodem rodičů prochází mnoha změnami, ať už je to změna bydliště, školy, noví kamarádi, nový přítel maminky a nevlastní sestra. V okamžiku, kdy Kuba přišel o prasátko a šel ho hledat do říše Ztracených hraček kniha ztrácela na dynamice vyprávění a už mě tolik nebavila. Jelikož je to kniha od J. K. Rowlingové, neubráním se porovnání a příběhy Harryho Pottera jsou pro mě stále na prvních příčkách. Knihu jsem dočetla, ale vím, že se k ní už vracet nebudu.
přátelství Vánoce rozvod dobrodružství radost hračky smutek ztráty a nálezy prasátka, vepři
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Krásné pohlazení na duši v předvánočním čase. Rowling opět dokázala, že je Paní spisovatelka. Trocha fantazie, přátelství, dobrodružství a lásky k milovaným věcem. Naděje umírá poslední, moc doporučuji k přečtení.