Vím, co jsi udělal
Zdenka Hamerová
Detektivní příběh o tom, že ochota se někdy nevyplácí. Aleš žije sám a má všechno, co si kdy přál. Hezkou přítelkyni, práci v prosperující firmě a samostatnost. Jednoho dne se vrací domů a neznámá mladá sousedka ho požádá o přátelskou výpomoc. Aby jí vyhověl, příjme pozvání na kávu. Dívka mu však vezme osobní věci, odejde a v cizím bytě ho zamkne. Když se Alešovi konečně podaří utéct, zjistí, že se mezitím v jeho garsonce stala vražda a že je hlavním podezřelým. Bez domova, bez peněz, bez mobilu a bez dokladů se vydává hledat odpovědi na otázky: Komu vlastně patřil cizí byt? Kdo byla neznámá dívka? Kdo byl zavražděn, kým a proč? A jak to všechno souvisí s ním?... celý text
Do poslední chvíle jsem neměla tušení vraha, teda měla, ale ne správné.
Chvilkama jsem Aleše nechápala, ale člověk neví, jak by se sám v takové situaci zachoval.
Vyřešila jsem, vrah se prozradil jistým klišé. Bylo to ve stejném rytmu - stále to samé, muž prchá. Ale nápady tomu nechyběly
Celkem dobrá detektivka, fajn se čte, k vodě nebo do čekárny jako stvořená. A vrahem, jako obvykle, je "zahradník":)
Četlo se to dobře, to se knize upřít nedá, ale od začátkuk do konce vše působilo dost nepravděpodobným a překombinovaným dojmem:-(
Oproti předchozím slabší. Je to taková klasická honička. Vraha jsem uhádla dobře, byl až moc kladný. Předchozí knihy super, tato ne
Hodně zamotaná detektivka. Ten příběh je tak vykonstruovaný, že jsem to chvílemi nestíhala sledovat a musela jsem se vracet. Ale při troše trpělivosti se dá dočíst až k překvapivému závěru.
české detektivky a krimi pátrající amatér
2018 | Bílá tma |
2015 | Klejinčino tajemství |
2011 | Vím, co jsi udělal |
2005 | Zasloužíš si smrt! |
2007 | Hlídej si svou holčičku |
Také se mi kniha líbila. Příjemná oddychovka s nečekaným rozuzlením! Doporučuji jako četbu na delší zimní večery nebo na dovolenou.