Víš, co má v plínce myš?
Guido Van Genechten
Veselý, veršovaný a bohatě ilustrovaný příběh o tom, které zvířátko už umí chodit na nočník a které má zatím plné plínky. Půvabná kreslená knížka známého belgického spisovatele a ilustrátora, která se brzy stala světovým bestsellerem. S textem básníka Hynka Viléma pobaví jemným humorem, a navíc naučí vaše dítě chodit na nočníček.... celý text
Pro děti a mládež Pro nejmenší
Vydáno: 2017 , Lukáš a syn (Barrister & Principal)Originální název:
Mag ik eens in je luier kijken?
Vážné téma - odplenkování - zpracováno naprosto odzbrojujícím, bezprostředním způsobem! Vtipné komentáře k bobkům v plenkách, překladatel odvedl opravdu dobrou práci. Knížku jsme měli půjčenou z knihovny a byla velmi často prohlížena, k odplenkování sice nepomohla, ale přiznám se, že jsem s tím ani nepočítala. Víc takových knih! :)
Je to taková "ujeťárna", ale syn na tuto knížku cca od roku nedá dopustit. Vtipné obrázky i verše. Nicméně jsme nepochopili, proč má vlastně myška plínku, když jí nepotřebuje?
Knížka je úžasná. Krásně a jednoduše ilustrovaná s velkými zvířátky, veršovaná jednoduchými větami. Děti ihned zaujmou odklápěcí plínky. Pořizovali jsme podle recenzí a opravdu splnila okamžitě účel. Trénink na nočník byl od té doby v pohodě.
Jedinou možnou nevýhodou může být slabý papír, leporelo by lépe odolalo čtenářům, kterým je knížka určena.
Přišla mi pod ruku v knihovně, za dvě minuty jsem to měla přečtené a fakt jsem se pobavila. Jak málo někdy stačí ke štěstí :))Víš, co má v plínce myš? Nevíš? Přečti si a uvidíš :))
Roztomilá a vtipná "učebnice" jak naučit chodit dětičky na nočník. Doporučuji všem špuntům, kteří jsou v tréninku i jejich rodičům :-)
Knížku máme doma asi 14 dní, a Ondra chodí na nočník.
Knížka je úžasná, starší dcera se u ní řezala smíchy, mladší syn (cílová skupina) povídá, ukazuje, teoreticky všechno ví a pak najednou cvak a jde to :-)
Jen jediné ... kupovala jsem ji přes net a byla jsem překvapená, že se nejedná o pevné leporelo. Bylo by to asi lepší, praktičtější.
Ale to nic nemění na tom, že knížka je krásně ilustrovaná, obrázky veliké, barevné a verše jsou nádherné.
Knížku jsem s dcerou četla až když už na nočník chodila, přesto ji moc bavila, jmenovala zvířátka, barvy nočníků a zkoumala všechna ta hovínka. Vtipné, jednoduché. Knížku pravidelně půjčujeme všem známým dětem.
2014 | Víš, co má v plínce myš? |
2002 | Matýsek a Jája |
2002 | Matýsek |
2018 | Už nechodím na nočník |
2021 | Víš, kam chodí kakat myš? |
Poklad ve věku, kdy se dítě má učit používat nočník - knížka vyznívá jednoznačně motivačně a navíc obsahuje dětmi milovaná vyklápěcí překvápka (zde při zkoumání plenkového obsahu jednotlivé zvířecí havěti). Na to, o jaké jde téma, je to mile vtipné i vkusné. Obrázky doprovází krátký veršovaný text, který mne nějak nadstandartně nenadchnul, ale za to, jak jsme se u ní pobavili a jak ji dítě milovalo, to naprosto přehlížím. Bezva nápad!