Dom pri nemocnici
Valja Stýblová
Príbeh dievčaťa, ktoré sa chystá študovať v Prahe.
Knížku jsem četla kdysi dávno, ale moc se mi líbila. Přečetla jsem na doporučení mojí maminky, která jí četla taky jako mladá a pojmenovala mě podle hlavní hrdinky :o)
Dům u nemocnice - v dětství jedna z mých nejoblíbenějších knížek. Sympatická hlavní hrdinka, dojemná, mile rošťácká i zdravě neústupná nebo řekněme tvrdohlavá, která jde svou cestou za svým cílem.
Kniha, ke které se ráda vracím. Má moc hezký děj, ale pro dnešní puberťáky asi není pochopitelný.
Moc hezká knížka pro ženy i dívky. Někdy k smíchu, co Víťa vyvede (sečení trávy kolem intru), někdy k pláči, když zemře pacient-kamarád. Odpočinková četba, při které nemusíte moc přemýšlet.
Moc krásná knížka napsaná velmi čtivě z pera výborné spisovatelky. Ale bohužel nevím, jestli dnešní mladé dívky, pro které je určena by pochopily tuto dobu a problémy hlavních hrdinů.
lékařské prostředí dospívání zdravotní sestry rodinné vztahy psychologické romány zdravotnictví pro dívky sirotci macecha dívčí rományAutorovy další knížky
1970 | Mne soudila noc |
1959 | Dům u nemocnice |
1966 | Až bude padat hvězda |
2001 | Nenávidím a miluji |
1984 | Princ a Skřivánek |
Vzhledem k tomu že mám za sebou zdrávku, tak jsem si představovala na místě Víti trochu sama sebe, i když mi rodiče školu nezakazovali :) Zhltla jsem ji během jednoho dne.