Vlčák Kazan / Syn Kazanův
James Oliver Curwood
Souhrnné vydání románů vlčího křížence Kazana a jeho družky Šedé vlčice a jejich syna Barího.
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1948 , Škubal a Machajdík (V. Škubal)Originální název:
Kazan the Wolf Dog / Baree, Son of Kazan, 1917
nejsem pyšná na to, jak jsem ji kdysi dávno získala, ale jsem ráda, že ji mám...je nádherná a už se těším, až jí budu moci doporučit vnoučatům (doufám)
Jedna z nejoblíbenějších knih mého dětství, která mě naučila milovat a vážit si přírody.
Dobrodružství vlčáka Kazana, jeho družky Šedky a syna Barího - nádherné popisy přírody.
psi vlci dobrodružství příběhy o psech člověk a pes psí spřežení pro dospívající mládež (young adult) dobrodružné romány
1983 | Král šedých medvědů |
1973 | Kočovníci severu |
1988 | Vlčák Kazan / Barí, syn Kazanův |
1927 | Lovci vlků |
1927 | Zlaté údolí |
Tuto knihu jsem - a neváhám se k tomu doznat - vytáhla z kontejneru na papír a jsem tomu nesmírně ráda. Tímto zvláštním způsobem ke mě totiž doputoval poutavý příběh vlčího křížence Kazana a neméně skvěle podaná dobrodružství jeho syna Barího a tak, i když dobrodružství americké divočiny není vůbec můj obvyklý šálek čaje, mi to nedalo a nahlédla jsem... a už se nedokázala odtrhnout. Jistě, sem tam to maličko připomíná ženské románky (všechny ženy krasavice, všichni muži - i ti záporáci - chlapáci jako hrom), ale příběh samotný má takový spád a scenérie jsou popisovány s takovým půvabem, že s chutí zapomenete na všechny nešvary a necháte se unést. Jednoho by to úplně naučilo trampovat :-)