Volání anděla
Guillaume Musso
V telefonech byl celý jejich život… Na Kennedyho letišti v New Yorku do sebe nechtěně vrazí jeden muž a jedna žena. Oba v té chvíli telefonují. Jonathan a Madeline rychle sbírají své věci a omylem si vymění telefony. Když to zjistí, dělí je od sebe deset tisíc kilometrů: ona je v Paříži, kde prodává květiny, on v San Francisku, kde vlastní restauraci. Oba jsou zvědaví na toho druhého, a tak začnou zkoumat obsah cizího telefonu. Tato malá indiskrétnost jim prozradí, že ač se neznají, jsou jejich životy spojené tajemstvím, které považovali za navždy pohřbené… Romantický thriller nejprodávanějšího francouzského autora, jehož knihy vyšly v 35 zemích v celkovém nákladu více než 13 milionů výtisků a téměř všechny byly zfilmovány.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2015 , MottoOriginální název:
L'appel de l'ange, 2011
5 ZCELA ZASLOUŽENÝCH HVĚZD
Pokud jste se s tímto autorem ještě nesetkali, považujte to za chybu a napravte ji! Věřte mi, že absolutně nebudete litovat ;-)
Guillaume Musso je naprosto famózní autor, který vás dovede během dvou stránek zcela pohltit a vtáhnout do jakéhokoliv děje svého příběhu.
Tato kniha byla NEUVĚŘITELNĚ SKVĚLÁ. Do detailu propracovaný a vyšperkovaný příběh, který je na 100 % určen pro ženy i muže. Geniální zápletka, kterou byste nerozluštili ani kdyby vám za zády stál Sherlock Holmes. Nejméně 30x dokázal autor změnit směr, kudy by se příběh mohl ubírat a VŽDYCKY jste skončili někde jinde.
Samotný závěr naprosto PERFEKTNÍ. Romantický thriller jak má být přímo z hlavy předního průkopníka tohoto žánru.
Nemůžu se dočkat, až si od Guillaume Mussoa budu moci přečíst další knihu. Řekla bych, že Volání anděla dokonce trumflo i mou velmi oblíbenou knihu Protože tě miluji.
Ach, zkrátka čtenářský požitek nejvyšší kvality! :-)
Moc dobře napsaná kniha. Začátek banální, ale pak se to celé zamotá a člověk nemůže přestat číst. Citáty na začátku každé kapitoly mě taky dostaly, hodně netradiční, ale přiléhavé.
Madeline a Jonathan se srazí na letišti a vymění si omylem telefony. Ona je francouzská květinářka a on bývalý slavný šéfkuchař žijící v Kalifornii. Něco je ale spojuje. Jedno tajemství, které se ukrývá v souborech Madelinina mobilu. Za mě byla kniha super. Pořád se tam něco dělo a nutilo vás to číst dál a dál.
Skvělá, určitě stojí za přečtení. Od všeho něco, dobře napsaná, a ty skvělé výstižné citáty na začátku kapitol. Super..
Styl psaní tohoto autora mi vyloženě sedí. Ano, v tomto případě se jedná o romantický thriller, jak je uvedeno na obalu, ale na čtivost knihy to nemá žádný vliv. Zajímavý námět, při výměně mobilních telefonů oba hlavní hrdinové začnou pátrat v minulosti toho druhého. Za mě určitě povedená kniha, jen ten konec byl opravdu moc, proto nedám plný počet.
Knihu jsem vlastně vzala do ruky jen proto, abych zjistila, o čem asi bude ten romantický thriller. Slovní spojení romantický thriller mi totiž přišlo samo o sobě natolik vtipné, že se nedalo odolat.
Autorovi se rozhodně nedá upřít hodně čtivý a srozumitelný styl. To považuji asi za největší klad knihy. Děj je svižný, obě hlavní postavy sympatické, těch zvratů a náhod už na mě ale ke konci bylo trochu moc. Musím ale uznat, že jde o příjemnou směs romantiky a napětí, vyloženou oddechovku, která se čte téměř sama.
Romantický thriller - tak to přesně sedí. V knize je obojího dost. Napínavé romantické čtení od začátku až do konce. Závěr a lá James Bond, ale to se dá překousnout.
Od začátku mě příběh vtáhl do děje a musela jsem číst, dokud jsem to nedočetla. Čtivé, stejně jako předchozí autorovy knihy. Kladu si jen otázku, proč jich u nás bylo vydáno tak málo, když jich napsal mnohem víc
Velmi dobrý námět, napínavé čtení, ale ten konec byl opravdu až moc překombinovaný...škoda
Zajímavé, akční a napínavé. Příběh vás bude nutit otáčet další a další stránky. To průběžně udržované napětí a očekávání, jak se bude příběh vyvíjet dál, se mi líbilo. Jen ten konec mi přišel trochu prekombinovany. Hlavně role ženy s jizvou. Ale i tak bezva čtení.
V první řadě bych chtěla pochválit styl psaní autora, krásný sloh a velmi povedený překlad knihy. Četlo se to opravdu skvěle, stránky letěly astronomickou rychlostí.
Zajímavý námět, sympatické postavy, děj napínavý od začátku do konce. Druhá polovina knihy plná zvratů a překvapení, prostě když už myslíte, že "víte", tak zase a znovu valíte oči :-) .
Za mě určitě doporučuji.
Knihu zaujala manžela anotací , a dobře udělal a já ji našla pod stromečkem .
Autora jsem předtím neznala a jsem ráda, že už ano.
Čte se dobře od první strany po poslední , děj má spád, neustále překvapuje .
Nebudu více prozrazovat, ale knihu doporučuju přečíst .
Kdo má rád detektivky, nebude zklamán, kdo má radši knihu o vztazích, přijde si také na své :)
Ze začátku mě kniha moc nenadchla a četla jsem ji dál jen proto, že jsem ji rozečetla :-). Ale zhruba od poloviny knihy jsem se od ní naopak nemohla odtrhnout. Má zvrat a zápletku, je tam i romantika, nečekané nové postavy ... Můžu jen doporučit.
Kniha má ode všeho něco. Pokud máte rádi romány a chcete si je jemně zpestřit detektivkou, která má šmrnc, tak je pro vás jako dělaná. Autor si chválu zaslouží. Nadchl mě autorův styl, díky němu se knížka čte skoro sama. K tomu je děj plný zvratů a překvapení.
Skvělá, skvělá, skvělá. Autor jen dokazuje každou svou knihou, že jeho příběhy jsou čtivé, poutavé a nedá se od nich odtrhnout, ani na vteřinu. Knihu jsem doslova zhtla během pár dnů. Miluju jeho akční příběhy, plné napětí, neskutečných zvratů a nic netušících momentů, které se změní z vteřiny na vteřinu. Čtenáře neskutečně vtáhnou a nepustí. Na tohohle autora nedám dopustit. A tohle dílo mě znovu utvrdilo.!
Zaujal mne namet. Libil se mi styl psani tohoto autora a kniha mne dokazala vtahnout do deje, ale pripadalo mi , ze je tam prilis mnoho nahod.
New York kriminalistika Paříž FBI ochrana svědků San Francisco mobilní telefony prolínání minulosti a současnostiAutorovy další knížky
2008 | Protože tě miluji |
2007 | Budeš tam? |
2019 | Byt v Paříži |
2015 | Volání anděla |
2017 | Noc v Central Parku |
Tak mohu říci, že Musso mě opět nezklamal, přečteno klasicky během jednoho dne....kniha se mi líbila dokonce více než Protože tě miluji.....opět neotřelý námět, i když pravda trochu překombinovanosti by se asi dalo autorovi i vytknout, ale četlo se to výborně.....strašně moc jsem fandila Jonathanovi, ať překoná temné období svého života a najde opět smysl ve své práci, ve které byl prostě nejlepší....přemýšlela jsem i nad tím, jak moc jsme se stali závislými na svých telefonech, na tom, že se snažíme býti vždy online, co vše nosíme uložené v těch našich malých "krabičkách" a že nám mohou někdy i pěkně zkomplikovat život...otázka se nabízí sama, je to opravdu nutné?