Vraždy s cejchem

Vraždy s cejchem
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477132/bmid_vrazdy-s-cejchem-og2-477132.jpg 4 54 54

Saana Havasová dostala výpověď z redakce internetových novin, ale stejně cítí, že už dávno vyhořela. Ačkoli se léto u tety v ospalém městečku Hartola jeví jako výborná příležitost k odpočinku, novinářský instinkt jí nedá spát a Saana se začne zajímat o případ smrti mladé dívky Heleny, k němuž tu došlo před třiceti lety a který nebyl nikdy zcela objasněn. Zatímco pátrá, jestli Helena spáchala sebevraždu, nebo jí pod hladinu místní řeky někdo pomohl, je na helsinském ostrově Suomenlinna nalezena mrtvola s čerstvě vypálenou královskou korunou na těle. Kvůli neobvyklému provedení je na místo okamžitě povolán špičkový policejní komisař Jan Heino. Jeho obavy, že jde o práci sériového vraha, se bohužel potvrdí a stopy ho zavedou do Hartoly, městečka, které se nejen pyšní svou historií, ale samo sebe označuje za království. A tam se protnou jak dva policejní případy, tak dva lidské osudy…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

Kun kuningas kuolee, 2020

Zara
20.10.2021 1 z 5

Další z dlouhé řady autorů napodobujících (marně) styl svých talentovanějších předchůdců.
Naprosto tuctová zápletka obalená v balastu zbytečného textu hemžícího se takovými archaickými lahůdkami jako "hruď se jí dmula" nebo "proradný nadřízený" atd atp.
Ze závěru vyplývá, že má paní Backman ambice oblažit svět dalšími díly - já se jich určitě ráda zřeknu....

Gibis
10.10.2021 4 z 5

Mladá novinářka Saana, čerstvě propuštěná z práce, se vydává strávit léto u své tety v Hartole, kde se rozhodne vypátrat okolnosti nevyjasněné smrti mladé dívky, která zemřela před třiceti lety. Komisař Jan Heino začíná vyšetřovat rituální vraždu na ostrově Suomenlinna a v jednom okamžiku se protnou jak jejich osudy, tak i jejich vyšetřování.
Pokud neočekáváte strhující akci na každé stránce, ale máte rádi detektivní romány, tak se směle pusťte do čtení. Autorčin styl mi hodně připomíná sérii s Erikou Falckovou od Camilly Läckberg. Takže celkem příjemné překvapení a líbilo by se mi pokračování.

Ronnie Sparks
03.10.2021 5 z 5

Bohužel mi začátek vůbec neseděl. Nemohla jsem se začíst a díky tomu jsem se i dost ztrácela v postavách a ději. Až tak kolem 90té strany mě příběh, tak pohltil, že jsem se nedokázala od knihy odtrhnout a nakonec knihu hodnotím velmi kladně. Těžší krimi, doporučuji!

Danago
24.08.2021 5 z 5

Hodně povedená severská krimi. Užila jsem si napětí i romantiku. Vše do sebe dokonale zapadlo, autorka to měla promyšlené a dokázala mi zamotat hlavu.

mikika
19.07.2021 4 z 5

na prvotinu hodně dobrá detektivka, ukazující, že i ve Finsku může být slunečné léto. první půlka je celkem depresivní, jak od severské knihy čekáte, zato druhá nabere nečekaně optimistický, až úsměvný tón - tedy až na ty vraždy, samozřejmě...
příjemné překvapení.