Vrecko plné zrna
Agatha Christie
Slečna Marplová série
Vynikajúca detektívka s Jane Marplovou v hlavnej úlohe. Všetečnú starú dámu zo St Mary Meadu zvedavosť znovu prinúti rozlúčiť sa s pokojným životom na anglickom vidieku. Záhadné úmrtie majiteľa londýnskej firmy spôsobí vrásky na čele aj inšpektorovi Neelovi zo Scotland Yardu. Pestrá minulosť obete totiž poskytuje nemálo motívov na vraždu, o rodinnom pozadí ani nehovoriac. Pekná vdova v najlepších rokoch, dcéra vetriaca príležitosť pripútať si dedičstvom nádejného nápadníka, prvorodený syn strachujúci sa o existenciu firmy, jeho brat dobrodruh či ich drahé polovičky – tí všetci môžu smrťou Rexa Fortescua získať. Vrahom je však len jeden z nich…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2016 , Slovenský spisovateľOriginální název:
A Pocket Full of Rye, 1953
Detektivka má děj a až do konce Vás nechá v napětí kdo je vrah.Věděl by někdo,zda román byl zfilmován?
Prostě další výborná detektivka od výborně autorky. U Kapsy plné žita jsem se navíc i docela pobavila.
Byla jsem opět mile překvapená! Miluju Agathu a tuto knihu doporučuji! Nevím jak ostatní, ale já měla každých 20 stránek jiný tip na vraha!
Nemůžu si pomoct, ale mne závěr vůbec nepřekvapil a nemůžu přijít na to proč. Možná proto, že už mám na Agathu vyšší nároky a přece jen tento příběh mi nepřišel až tak lákavý... ale přes to je to prostě dokonalé čtení na nedělní odpoledne i na jakýkoli jiný den :)
Spisovatelka si ráda hraje s básničkami. Tentokrát mi to přišlo přeci jen trochu překombinované, ale napasovat na text básničky několik záhadných vražd, a pak k nim vymyslet smysluplné řešení, je prostě majstrštyk.
Nevím, čím to je. Slečna Marplová jako postava je mi sympatičtější než mírně ješitný Hercule Poirot., ale faktem je, že knihy z Poirotem bývají propracovanější. Takže většina Poirotovských knih sklízí pět hvězdiček u knih se slečnou Marplovou se to podařilo jen několika málo. A této k tomu něco málo chybí. Ale samozřejmě i čtyři hvězdičky pořád ještě ynamenají, že si dobře počtete.
Doopravdy výborná detektivka.Neznám detektivku od Agathy Christie , která by neměla překvapivý konec.Gratuluji a moc děkuji za spestření večerů.
detektivní a krimi romány slečna Marplová poezie detektivky podle říkanek
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
pro Kika 13 - Britský film, natočený podle románu Agathy Christie (2008). Hrají: J. McKenzieová, R. Heineyová, K. Cranham, R. Little a další. Režie Charles Palmer. Další případ dámy s detektivními sklony.