Všem klukům, které jsem milovala
Jenny Han
Co by se stalo, kdyby všem klukům, kteří se ti líbili, někdo najednou sdělil, že ses do nich zamilovala…? Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala. Nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2021 , CooBooOriginální název:
To All the Boys I've Loved Before, 2014
No knížka mě moc neoslovila a ani ten konec se mi nelíbil, naopak mi přišlo, že tím knížce akorát uškodil.
Hlavní hrdinka mě nebavila, nedokázala jsem se s ní ztotožnit, přišla mi taková nijaká - nemastná a neslaná a všechny ty postavy, až na Kitty, se chovali tak všeljak....
Miluju Laru Jean za to, že je tak úžasně roztomile protrhlá, za to, že se na nikoho nedokáže dlouho zlobit, i za to, že si schovává milostné dopisy pod postel do modrozelené krabice od klobouku. Miluju Margot za to, jaká je ctižádostivá, odměřená a zároveň nepředvídatelná. Miluju Kitty za její energii, její rozmazlenost, její kočicí schopnost manipulátorství, i přesto, že ze všeho nejvíc si přeje štěně. Miluju taťku Coveye za to, že povolil pizzové pondělky. Miluju Joshe, protože ať se stane cokoliv, vždycky to bude ten kluk, co se na vás bude usmívat přes plot a ujišťovat vás, že je všechno v pohodě. Miluju Chris, protože je to kočičí verze Siriuse Blacka. Miluju Lucase za to, že nosí motýlky, svetry s véčkovým výstřihem a úspěšně vzdoruje své domnělé eleganci. Miluju slečnu Rothschildovou, protože minimálně dvakrát týdně na sebe vylije kafe. Miluju Petera Kavinského, protože je to arogantní sebestředný blbeček, kterému možná až příliš záleží na larkrosu, nic nebere vážně a jeho tvář není zblízka hezká, je KRÁSNÁ. A nebo ho miluju právě proto, že to tak vůbec není: lidi přece příliš rychle odsuzují.
Ale především miluju Jenny Hanovou, jelikož to dílo plné tak nesmyslně krásně zbytečných detailů a zdánlivě obyčejných vzpomínek, které tomu dodávají mnohem větší rozměr a dosah, než bylo pravděpodobně vůbec zamýšleno, je zatraceně nejlepší YA knížka, co jsem kdy četla... Strašně moc za ni děkuju.
Romantické a dojemné, přesně to je tato kniha ve stručném ději. Moc jsem nevěděla co očekávat, ale byla jsem velmi spokojená. Doporučiji hlavně romantickým duším.
Kniha mě zaujala svou obálkou a lehkou angličtinou, kterou byla psaná (četla jsem knihu v angličtině, stejně jako druhý díl) a musím říct, že to byla super oddechovka, která mě opravdu bavila... Nejde o nic náročného, ale něco takového každý z nás čas od času potřebuje... Je to nádherný milostný příběh, který se zalíbí každému... Po přečtení prvního dílu jsem si musela okamžitě jít koupit druhý, jelikož mi otevřený konec prvního dílu nedal spát... Myslím, že tohle je kniha, která se bude líbit opravdu každé holce!
Absolutně jsem nečekala, že se od takovéhohle dívčího románku nebudu moct odtrhnout. Lara Jean pro mě byla úžasná postava. Taková hodná holka od začátku do konce, která se nenechá zmanipulovat, je sama sebou.
Bez školní lásky a sesterského drama se to neobešlo, ale bylo to napsané tak hezky a neotřele, že jsem se až divila, proč že mi to vlastně dřív tyhle zápletky vadily.
Jak já miluju holky Songovky a jejich tátu, Petera i Joshe! Až jsem v pokušení si od autorky přečíst něco dalšího ;-)
Úžasná a čtivá knížka, i když mě trochu mrzelo, jak to skončilo, takže se těším na další díl.
Nádherná knížka. Je to super oddechovka která zaujme i bez nějakých bojů, vražd, nebo nadprirozených schopnosti. Obyčejný příběh obyčejné holky. Přesto romanticky čtivý a místy legrační.
SPOILERY
Neměla jsem ráda Kitty ( a od začátku jsem tak nějak tušila, že ty dopisy poslala). Ze začátku mi Margot nevadila, ale když se vrátila, byla k nevydrzeni:(. No a Josh s Peterem mi sympatický byli. Akorát me štvalo jak se pořád hádali.
Hodně se mi líbil konec, a už se nemůžu dočkat na další dil-PS: Stále tě miluji
milá kniha která vás i při předvídatelném ději nutí stále číst , oddechové a poutavé čtení :)
Bude vydán dalši díl jsem si psala s překladatelkou této knihy bude vydán v létě nebo na jaře
Kniha se rozhodně dobře čte. Je poutavá, zábavná a no, je to krásná romantika pro náctileté o první lásce. Kniha se mi líbila, postavy byli super ale ten konec. Nemám ráda takové utnuté a ještě nedokončené konce i když to vlastně skončilo dobře.
Hned co jsem knížku otevřela jsem si byla jistá, že si ji zamiluji. Nemýlila jsem se knížku jsem začala číst a nepřestala dokud jsem nedošla na konec. Cením si hlavně originality a perfektního zatáhnutí do děje. Tato knížka je určená podle mého spíše pro dívky kolem 14-ti let, protože nádherně popisuje, jak krásný je milostný život, ale i bolestné zklamání ze zlomeného srdce. Autorka perfektně vystihuje všechny pocity tudíž se dokonale vžijete do role hlavní hrdinky a prožíváte krásné, nenucené ale i bolestné a někdy trapné chvíle s ní .. Rozhodně doporučuji k přečtení! Je to jednoduchá uvolňující nádherná četba pro mladistvé dívky.
Přečteno za jeden den. Chytlo mě to a nechtělo pustit.
Musím říct, že jsem si skoro celou knížku přála, aby byla s Joshem, protože toho jsem si hned zamilovala. Ale nakonec jsem si dost oblíbila i Petera, a proto mě ještě víc zamrzel ten konec. Jestli bude u nás další díl, bez váhání si ho přečtu.
Jinak Laru jsem si nijak neoblíbila, ale nevadila mi. Margot mě občas štvala a Kitty jsem si zamilovala. Až na pár vyjímek mi postavy přišli takové obyčejné, ale zase to dodalo opravdovosti příběhu.
Za mě 5*.
Po pravdě se tento román nepodobá žádnému, který jsem dřív četla. Neopakují se zde ty samé a už světově známé řádky. Jenny Hanová měla naprosto originální nápad (aspoň podle toho, co jsem četla), kterým dokázala úchvatně zaujmout. Jediné, co bych knížce vytkla je konec. Ze srdce nenávidím nedokončené konce, ale to asi záleží na vkusu čtenáře. Věc, kterou bych naopak chtěla vyzdvihnout je, že pro mě nebyl tento román předvídatelný. Což si myslím, že se povede jen u mála románů. Určitě tuto knihu všem doporučuji, je to kniha, kterou začnete číst, a tak nějak ji prostě nemůžete odložit.
Sice nemám knížky s otevřeným koncem ráda, ale kniha se mi líbila a hlavní postava taky, Margot už jsem tak moc ráda neměla :D
I když přímo nesnáším knížky s otevřeným koncem, tuhle jsem si zamilovala. Jestli toužíte po oddychovce během perného školního týdne, vřele doporučuji.
Musím uznat, že se mi knížka líbila. Původně jsem se do ní moc pouštět nechtěla, ale nutnost okamžiku mě přinutila.
Nebyla to sice nejlepší knížka, jakou jsem kdy četla a celkové čtení mi zabralo asi tři dny, což je na můj poměr docela dost, ale nikdy jsem se do čtení nemusela přímo nutit.
Byla to taková příjemná oddychovka, u které může člověk vypnout a nad ničím se nestresovat ani nepřemýšlet. A to Kittyino odhalení na konci? Tak nějak jsem to čekala, protože sama mám takovou mladší sestru, která mi ji v některých okamžicích dost připomínala ;)
A ještě má u mě plus, jakožto fanynka Harryho Pottera.
Takže za mě solidní 4*.
dopisy zfilmováno rodina první láska pro dívky pomsta škola pro dospívající mládež (young adult)
2015 | Všem klukům, které jsem milovala |
2012 | Léto, kdy jsem zkrásněla |
2016 | P.S. Stále Tě miluju |
2017 | Navždy s láskou, Lara Jean |
2017 | Oko za oko |
Knížka mě chytla hned na začátku, autorčin styl psaní mi sedl.
Potrhle roztomilou Laru Jean jsem si oblíbila, ze všech nejvíc jsem si však zamilovala milovaného Joshe. Takže mi přišlo nespravedlivé že se mu Lara schválně začala vyhýbat... Petera jsem si také oblíbila, ale Kitty už mi od začátku přišla jako rozmazlená holčička, měla jsem tušení že ona ty dopisy poslala.
Knížka je čtivá, a velmi originální oddychovka (ta originalita a nepředvídatelnost se mi hodně líbila) moc jsem si knížku oblíbila a určitě přečtu i další díly.