Všude samí lháři

Všude samí lháři
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538153/bmid_vsude-sami-lhari-663d6d69b66e1.jpg 4 754 754

Další bravurní příběh od královny rodinných psychothrillerů. Z městečka Stanhope doslova sálá klid a bezpečí. Než se ztratí devítiletá Avery, dcera místního bezúhonného lékaře. Než se zjistí, že její otec William ji krátce před jejím zmizením uhodil. A že udržoval tajný poměr se ženou bydlící o několik bloků dál. William se stane podezřelým číslo jedna, ale ne jediným. Někdo Avery viděl nastupovat do auta jednoho mladíka. A své nejlepší kamarádce tvrdila, že má staršího přítele. Najednou tady každý na někoho něco ví. Ale dá se tu vůbec někomu věřit? A připravit se na pravdu o tom, co se stalo s Avery?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr

Everyone Here Is Lying, 2023

Dela111
12.05.2024 4 z 5

Všude samí lháři je další dokonalé rodinné drama, Shari Lapena tohle umí mistrovsky. Opět je tu uzavřený okruh postav s patřičným vztahovým propletencem, jde tu o vztahy rodinné, sousedské i milenecké. Když se ztratí malá holčička, má každá z postav dobrý důvod ke lži a tak policie všechny vyslýchá a snaží se rozklíčovat, kdo co tají, kdo lže a proč.
Tady si Shari se čtenářem skvěle pohrála, zápletku vystavěla důmyslně a mezi postavami si zpočátku nemůžete být jistí nikým a ničím a tak vybrat viníka a najít jeho motiv trvá déle. Něco se postupně dá správně tipnout, ale ne celé rozuzlení, to odhalí až sama autorka. Najde se tu i něco málo méně reálného, ale to vyváží velká čtivost celého příběhu, lehce vás chytne od prvních stran.
Thrillery Shari Lapeny mám zařazené v takové zvláštní kategorii - je to pro mne vždy odpočinková četba, výborné odreagování a jako takové je i doporučuji.

svetlanaLjQX
11.05.2024 5 z 5

To byla jizda. Fakt fofr. Nemohla jsem se odtrhnout. Clovek si uvedomil spoustu veci. Treba jak je tezke vychovavat ne zcela standardni dite. A jak vsichni delame chyby a pak se k nim bojime priznat.
Lapena se cliveku prodere az do mozku a zavari ho na maximum

Ilona
11.05.2024 5 z 5

Hotovo, přečtené.. Celkem dlouho očekávaná novinka, pouze můj názor, splnila vše, co od takových knih očekávat.. Trochu psycho, méně či více sympatičtí účastníci zápletky, jejich myšlenkové pochody a posuny, trošku tajností, které občas překvapí a hlavně samé lži. Zkrátka a dobře dva večery spokojenosti.

Abikk
09.05.2024 audiokniha 4 z 5

Dlouho jsem čekala na další knihu od S. Lapena a konečně jsem se dočkala a ani tentokrát nejsem zklamaná. Sice je příběh trochu méně uvěřitelný, ale o to mi až tak nejde, beru to tak jak to má být. V závěru jsem spokojená a knihu jsem si užila. Plno zvratů a napětí opět nechybí :o)

xena2711
09.05.2024 4 z 5

Moc jsem se těšila na další knihu mojí oblíbené autorky. Mám ráda její styl, krátké kapitoly, spousta podezřelých a hlavně zápletka, která Vás žene na konec knihy. Kniha je opět velmi čtivá. Jen jsem od stránky cca 200 měla pocit, že je to lehce přitažené za vlasy a konec rychlý...

Kiikuus
09.05.2024 5 z 5

Jako vždy brilantní Lapena nezklamala ani tentokrát. Skvělé rodinné drama, úžasná psychologie postav a napínavý děj. Kniha Vás vtáhne a nepustí dokud nedočtete poslední stránku.

Luccinda
08.05.2024

Poslední kniha Shari Lapeny vyšla už před dvěma lety, takže jsem ráda, že jsme se konečně dočkali dalšího psychothrilleru z pera téhle fenomenální autorky. Všude samí lháři možná není nejoriginálnější svým námětem, pokud už máte od autorky něco načteno, určitě v tom její rukopis poznáte, ale to nic nemění na tom, že to bylo opět napínavé a neskutečně čtivé od začátku až do konce.

Za mě by si knížku žádný fanoušek tohoto žánru určitě neměl nechat ujít. Je pravda, že u mě se Všude samí lháři mezi ty top psychothrillery nezařadí, přesto vám ji můžu jen a jen doporučit.

Ivuska.09
08.05.2024 4 z 5

Mně se kniha také líbila. Napínavé, mnoho lhářů, mnoho podezřelých, ale stejně nevíte, kdo a proč... Takže mohu doporučit.

eDex
08.05.2024 4 z 5

Povedený psychothriller od Shari Lapena, není třeba další komentář.

Knižní střípky
07.05.2024 3 z 5

Ani v nejnovějším kousku od Shari nečekejte nic, co bychom už v různých obměnách nezažili. Celkem brzo, pokud v tomto žánru máte načteno, vám bude jasné, jak se to bude vyvíjet, ale stejně jsem si čtení užila a bavila se. Opět jsem v jednu chvíli podezírala skoro každého, protože téměř všichni tam měli nějaké tajemství, něco skrývali a lhali, jako když tiskne. Což je právě asi to, co mě nejvíce baví.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků

terryaknihy
06.05.2024

Moc se mi líbilo, že i když se Lapena pouští do tématu únosu holčičky, tak se stále ocitáme v nějakém užším okruhu jedné ulice, kde bydlí několik podezřelých. Postupně sledujeme průběh vyšetřování a také nám Lapena odkrývá psychologii několika postav. Osobně bych ocenila větší hloubku, protože to za mě byly zajímavé postavy, které měly rozhodně více potenciálu, ale i tak nás neochudila o ty hlavní detaily. Vyšetřovatelka Gullyová se mi tady moc líbila, přinášela do vyšetřování důležitý pohled. Co bych také více ocenila, by bylo více prostoru pro Michaela, bratra Avery. Měli evidentně zajímavý vztah, když Avery byla dost problémová… Každopádně jak už jsme zvyklí, kniha má krátké kapitoly, které často končí tak, že potřebujete pokračovat, takže čtivost je přímo blesková.
Pokud máte chuť na spletitý příběh, kdy únosce je těžké odhalit, určitě po Všude samí lháři sáhněte. Myslím, že vás hodně překvapí, jak se nakonec příběh vyvrbí.
- lži, tajemství, únos, podvody, rodinné problémy…

blackoutzuzi
05.05.2024 2 z 5

2,5 hvězdičky

Knížky této autorky bych zařadila mezi velmi čtivé, nicméně se většinou jedná spíše o průměrné thrillery. Sahám po ní, když si chci u knihy vyloženě odpočinout a zároveň jisto jistě vím, že ji slupnu jako malinu. Nečekám žádné zázraky a to se ani v tomto případě nekonalo, za mě klasická Lapena, která neurazí, ani nenadchne. Vlastně ani nevím, proč ji pořád čtu, asi moje guilty pleasure :)

mysterygirl
05.05.2024 4 z 5

Nebylo to špatné ,ale četla jsem od ní lepší.
Useknutý konec tomu taky nepřidal.