Výkřik do tmy
Manuela Martini
Franziska se vrací na místo, kde před rokem zemřel za nevyjasněných okolností její přítel. Všichni jsou přesvědčeni, že vrahem je Franziska, která si z osudného večera vůbec nic nepamatuje. Musí si vzpomenout, odhalit, co se tehdy opravu stalo. Proč jí v tom ale někteří brání? Při hledání pravdy se sama ocitá v nebezpečí... Co když se všechno odehrálo úplně jinak?... celý text
Literatura světová Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , Fragment (ČR)Originální název:
Sommerfrost, 2011
Moc pekna kniha uz sem cekala ze vim kdo byl vrahem a nakonec se zjisti ze to byl uplne nekdo jiny nez se cekalo.
Kniha nebyla špatná, ale ničím mě příliš nepřekvapila, pachatele jsem odhalila po několika stránkách, i přesto velké plus určitě je, že je čtivá. Člověk nemusí u knihy moc přemýšlet.
Byla to první knížka z této edice trillerů, proto se mi líbila, ale jinak jsou si knížky z celé edice hodně podobné.
Úžasný thriller, moc se mi to líbilo. Ten konec, vlastně celá kniha byla vážně napínavá :)
Nějak mě nezaujala. Četla se sice snadno a rychle, ale trochu jsem se musela do čtení nutit.
Jak už to tak u mne bývá (Předem varuji - vyrůstala jsem na seriálu 'Hercule Poirot'), vraha jsem věděla už po prvních několika desítkách stran. Výkřik do tmy byl prostě průměr, možná i trošku lepší. Postavy mi nesedly, ale bude to nejspíš mou lehce perverzní povahou. K věci - Děj i příběh krásný, dobře se čte. Ale tak trochu jsem nepočítala s tím, že autorka tam doslova naplive spoustu postav, ani jedna z nich není pořádně nepsaná a Franziska mě fakticky štvala. Jako by Martini čekala, že děj oživí nesmyslným blábolením. Takže bez těch zbytečných chyb by se kniha krásně četla, ale teď jen 3,5*, zaokrouhleno na 4. Tleskám, protože tahle kniha mě doslova vyvedla z míry.
No, podle mě takový průměr. Četla jsem i mnohem lepší knihy, ale když prostě zrovna nemáte moc co číst nebo se chcete trošku odreagovat, tak bych doporučila tuto knihu. Znovu bych si ji ale nepřečetla.
Super knížka, rozhodně doporučuji přečíst! Napínavá, přečtete ji jedním dechem;) Hlavní hrdinky je mi ale po celou část knihy celkem líto:/ Ale opravdu jedna z mých nejlepších čtených detektivek :))
Už od začátku jsem tušila jak to vlastně všechno skončí a měla jsem pravdu, a přitom jsem to nechtěla aby to tak bylo :). Od poloviny mě autorka docela zmátla nevěděla jsem jestli to byl ten nebo jestli ten, přitom jsem tušila že to asi nejsou :). Jinak moc pěkná knížka.
Je to krásná a zajímavá kniha, ale už od začátku jsem jisté osobě (osobám :D) nevěřila. I tak se mi to ale moc líbilo a i když jsem něco málo tušila, nenapadlo mě, že by vrah mohl být ten, kdo jím je. Rozhodně pět hvězdiček :)
Skvěla knížka! :) Vůbec mě nenapadlo že to skonči tak ja to skončilo...knihu jsem přečetla jednim dechem a moc mě bavila...byla hodně napínavá hlavně ke konci..
2012 | Mrazivé léto |
2013 | Výkřik do tmy |
2008 | Tichý řezník |
2007 | Smrt ve tmě |
2008 | Záře purpurové hory |
Kniha mě zaujala, četla se dobře a rychle! :)) A jelikož nemám moc dobrý odhad, tak jsem byla napnutá až do konce! :D