Vzkaz v láhvi
Nicholas Sparks
Milostný vzkaz v láhvi byl svěřen vlnám, dílem osudu jej oceán zanese na pláž Cape Cod, kde jej nalezne Theresa Osborneová. Rozvedená matka dvanáctiletého syna a novinářka píšící pro Boston Times si na pobřeží přijela na pár dnů odpočinout od práce a načerpat sílu do života, ve kterém se cítí osamělá. Svou něhou a vřelostí Theresu dopis natolik zaujme, že se vydává po stopách příběhu velké lásky, které nebylo dopřáno štěstí. Kdo je autorem dopisu? A proč nemohl být doručen adresátovi? Tajemství vzkazu a všechny otázky s ním spojené přináší Therese novou energii a nadšení do života. Avšak teprve když pozná pisatele, uvědomuje si, jak těžká a zranitelná může být její role v celém příběhu...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , Ikar (ČR)Originální název:
Message in a Bottle, 1998
Čítala som knihu a videla som aj film... v tomto poradí. Odporúčam to aj vám. Kniha je napísaná oveľa emotívnejšie. Záver filmu je však logickejší, než záver knihy. Určite si nepozrite film skôr, než budete čítať knihu. Okradne vás to o svoju vlastnú fantáziu. Ak by som však mala rozdať hviezdičky za knihu aj za film, obe spracovania by dostali plný počet hviezdičiek.
Kniha na mě udělala velký dojem, děj je strašně krásný a dojemný. Další kniha, která se mu povedla!
Tahle knížka se mi hrozně nelíbila. Viděla jsem už několik filmů natočených podle Sparksových knih a tak jsem čekala, že se mi i ty knížky budou líbit, ale tohle je už druhá, co jsem od něj četla a jsem dost zklamaná. A ten konec... skoro bych řekla, že mě naštval. je to šíleně předvídatelné.
Mám ráda všechny Sparksovi knihy a ani touhle mě nezklamal.. od začátku mě zaujala a i když jsem věděla, jak to dopadne, tak jsem si u toho pěkně pobrečela (zvlášť u toho posledního dopisu od něj). Je to opravdu hodně čtivé, ale taky hodně smutné. Určitě doporučuji víc knihu než film, ten mě naopak oproti knížce už tolik nevzal.
Rozhodovala jsem se, zda číst i knížku, když jsem už předtím viděla film a v podstatě věděla, jak to všechno dopadne. Knížka mne ovšem mile překvapila, opravdu se četla jedním dechem, je to skvěle napsané a pro milovníky romantiky jako dělané - dávám pět hvězdiček!
Hezké, dojemné...(proto i mých 5 hvezdiček). Konec mi připadal ale až moc smutný a zvláštní...
2010 | Milý Johne |
2013 | Zápisník jedné lásky |