Vzpomínky na zítřek
Cecelia Ahern
Kouzelný příběh, který líčí události zítřejších dní, může změnit dnešek... Tamara Goodwynová měla odmalička všechno, čeho se jí zachtělo. Narodila se v bohaté rodině, vyrůstala v honosném sídle s vlastní pláží a její šatník překypoval modely předních světových značek. Mohla si dovolit všechno, co pro jiné dívky zůstává nesplnitelným snem. Odjakživa žila přítomností a příliš ji nezajímalo, co se může stát zítra. Náhle však Tamara přichází o otce a její i matčin život se ocitá v troskách. Musí prodat majetek, aby umořily dluhy, a odstěhovat se na venkov, kde pro Tamaru začíná nový život, plný překvapení.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2010 , BB artOriginální název:
Book of Tomorrow, 2009
Nejslabší knížka, kterou jsem od této autorky četla. Jinak mám autorku moc ráda. Až na posledních 50 stránek nezáživné a tak nějak o ničem.
Přiznám se, že tohle byla první kniha, kterou jsem chtěla hlavně kvůli obalu. :-D A i když je tu už pět let zpátky stále si pamatuji, že kniha nepatřila, nepatří a patřit nejspíš nikdy nebude mezi moje nejoblíbenější. Zajímavý nápad, ale nezajímavě napsaný. Půl hvězdičky je tam za ten obal knihy.
Začátek byl dost nudný. Potom se to trochu rozjelo. Skvělý nápad, mělo to své kouzlo :). Jinak se mi celkem postava Tamary líbila.
"Cecilku" mám hrozně moc ráda, líbí se mi styl jakým píše a její knížky mě vždy okouzlily. Až na tuhle. Vrhla jsem se na ni na základě kladných hodnocení a jelikož autorku už znám, čekala jsem knížku, od které se nebudu moct odtrhnout. Bohužel, opak byl pravdou. Horko těžko jsem se knížkou prokousávala, první 2/3 byly vyloženě nudné a nezajímavé a knížku jsem několikrát chtěla odložit. Posledních sto stránek bylo konečně zajímavých a napínavých. Pro mě byla knížka spíše zklamáním.
Moc se mi tahle její knížka líbila..jako ostatně všechny. NEjoblíbenější a nejzvláštnější je Cesta ze ztracena
Z počátku mě příběh nijak zvlášť nezaujal, ale autorká má skvěle čtivý styl, proto mi neděla lo potíče pokračovat ve čtení. Příběh je plný záhad a když na první z nich narazíte, pohltí vás natolik, že se nemůžete dočkat, až budete číst dál. Navíc je v knize obsaženo mnoho vtipných frácí a obratů. Už od začátku je jasné, že se před Tamarou skrývá nějaké velké rodinné tajemství, ale takovéhle rozuzlení by mě opravdu nenapadlo. Knihu jsem doslova hltala, jako vždy Cecelia nezklamala! :)
Právě jsem dočetla a jsem nadšená! První kniha, co jsem od autorky zkusila, čtivě napsaná, a rozuzlení příběhu mě vážně překvapilo. Je vidět, že autorka je mladá a dokáže se dobře vcítit do uvažování šestnáctileté holky.
Tamara je velmi bystrá a vtipná mladá holka, která měla vždy vše. Žila si dobře, ale neuvědomovala si to. Pak se jí zabil otec a vše se změnilo.
Mám od Cecelie přečtené všechny vydané knížky, ale tohle je od ní první kniha s náctiletou hrdinkou. Upřímně si moc nedovedu představit, kdyby na Tamařiným místě byla starší hrdinka, příběhu by to uškodilo a neměl by takový šmrnc. Jelikož se Tamara po smrti svého otce dostává s matkou na venkov za svými příbuznými, tak se občas nevyhneme více popisným pasážím, i když to by nebyla Cecelie, aby i je nenapsala poměrně čtivě. Tamara v novém prostředí vyloženě razí, je hlučná, zvídavá, dělá si co chce a z jejích myšlenek popisujících bez servítků obyvatele domu se vyloženě bavíte.
Zajímalo by mě, jak to Cecelia dělá, ale vždy mě překvapí a přijde s novým nápadem, konkrétně tady je to tajemná kniha, kterou Tamara objeví v pojízdné knihovně. Podrobnosti vám prozrazovat nebudu, příběh si stojí za to přečíst. I když na můj vkus měl tentokrát trochu pomalejší rozjezd, ale to bylo dáno popisem toho, jak Tamara žila předtím a co se přihodilo těsně po tatínkově smrti. Když jsem se prokousala začátkem, který byl sice zajímavý, ale ne až tak, aby mi drásalo srdce, že musím knihu odložit a jít dělat něco jiného, tak od třetiny děje jsem se do knihy začetla a byla jsem zvědavá, jak to celé dopadne... A konec stál teda za to! :)
Kniha se mi moc líbila. Ze začátku máte pocit, že půjde o další dívčí román, o jeden z mnoha. Ale je pravda, že Cecelia umí z knih udělat víc, něco, co vás bude přitahovat, co vám nedá spát a co vás bude nutit číst dál a dál. Je tu i dávka jakéhosi tajemna, ovšem ne toho strašidelného. I závěr knihy se mi líbil a příjemně mě překvapil. Také se mi líbila proměna hlavní hrdinky, líbí se mi, že nikdo není "černý" nebo "bílý". Určitě doporučuji :)
Tohle byla první knížka, kterou jsem od této autorky četla a ze začátku byla nic moc. Skoro nic se tam nedělo a přišlo mi, že popisů tam bylo až moc. Naštěstí se to asi v půlce knihy obrátilo a konečně se začalo něco dít. I když rozjezd nebyl nic moc, tak konec mi to docela nahradil a od této autorky si chci ještě něco přečíst.
Příjemné počtení typické pro Ceciliin styl psaní.Můj celkový pohled a dojem z knihy najdete tu:http://fierush.blogspot.cz/2013/01/vzpominky-na-zitrek-cecelia-ahern.html
Tohle byla druhá kniha, kterou jsem od autorky četla a po pravdě jsem byla trochu zklamaná.Kniha nezačíná nijak dobře ( sebevraždou otce ) a pak i podle mě zbytečně dlouho trvá než se začne něco dít.Hodnotím ji tedy průměrně ( za 3 ).
jelikož jsem četla knížku PS: Miluji tě,která mě nadchla tohle mi přišlo jako trošku slabší dílo i když je fakt, že po brilantním PS: Miluji tě se těžko píšou další knihy. Nicméně tím nechci říct, že by se mi kniha nelíbila. Začátek byl trošku nudnější, ale čím se kniha blížila ke konci , tím víc mě začala bavit a kolikrát bych Rosalin nafackovala :D.
Když jsem knížku četla, docela mě pobavilo, že jsem tou dobou byla přesně ve stejném věku, jako její hlavní hrdinka, takže pro mě nebylo nijak těžké se do postavy vžít a obdivuju Cecilii Ahern za to, jak dokonale ty pocity a myšlenkové pochody holky v tomhle nijak zvlášť specifickém věku popsala.
Líbil se mi docela i děj, jak všechno tak plynulo, navazovalo, sem tam se objevilo něco nového, co změnilo kurs příběhu a byla jsem vážně zvědavá, jak to celé dopadne, ale právě ten závěr mě nakonec docela zklamal. Nějak se mi k celé náladě předchozích stránek nehodil, byl tam jaksi uměle nalepený, celou dobu jsem si myslela, že vím, o čem ta knížka je a najednou přišel závěr, který by seděl dobře k úplně jiné knížce.
Ten příjemný klidný pocit (který mám u této autorky tak ráda) najednou zmizel a přišla jakási hořkost, protože se prostě nemůžu zbavit dojmu, že Cecilia chtěla nějaký překvapivý závěr, který ale podle mě vůbec nebyl potřeba.
Kdyby tohle byla první knížka, kterou bych od Cecelie četla, tak ji asi v půlce odložím. Moc mě nenadchla, ale vydržela jsem a nakonec jsem byla spokojená. Nicméně, tvrobu Cecelie sleduji od samého začáku a tohle je dle mého názoru trochu slabší knížka :)
Další kniha od Ahern a opět úplně jiná než ostatní. Naštěstí se v knize nepopisuje dlouze děj před otcovou sebevraždou, je nastíněn spíš jen v porovnání a vzpomínkách. Jen mě trochu zarazilo jak se Tamara rychle změnila, najednou o všem přemýšlí (do určité míry) a není tak povrchní jako její bývalé kamarádky. Vlastně ji zůstal jen původní styl humoru. Snad jen mohla autorka udělat sestru Ignatius o trochu míň starou a Arthura s Rose trochu normálnějšími.
2016 | Vadná |
2006 | Kde končí duha |
2009 | Díky za vzpomínky |
2009 | Dárek |
2020 | Dokonalá |
Úžasná kniha. Krásný námět knihy. autorka vždy překvapí.