Podlost
Karin Slaughter
Will Trent série
Žádný výcvik nepomůže policajtovi tolik jako správně fungující instinkt. Matka agentky Faith Mitchellové nezvedá telefon. Na dveřích je krvavý otisk dlaně. A uvnitř je to ještě horší: na podlaze prádelny leží mrtvý muž, uprostřed obývacího pokoje stojí jiný muž se zbraní v ruce a další právě utíká zahradou. Faith vidí všude kolem sebe naprostou spoušť. Bohužel však nikde nevidí svou matku... Když vše skončí, Faith se marně snaží najít odpovědi na bezpočet otázek, které se jí rojí hlavou. Nejprve ovšem musí zjistit, kam se poděla matka. Proč ji někdo sledoval a odposlouchával její telefon? Byla Evelyn unesena? Zavražděna? K nalezení pravdy bude Faith potřebovat pomoc Willa Trenta a Sáry Lintonové, mimo jiné i proto, že sama byla dočasně suspendována. Pro detektivy je nyní svědkyní. A také podezřelou. Jak tenká hranice dělí spravedlivého policistu od korupce, vydírání nebo dokonce vraždy? Faith se bude muset postavit lidem, které až doposud respektovala, pokud chce najít matku a vynést pravdu na světlo – nebo ji navždy pohřbít...... celý text
U tohoto dílu plně souhlasím s komentářem *myshmother*
Opět mi vadily nekonečné věty typu "pojďme si shrnout, co už víme", "řekněme si to od začátku",.... a pak začaly stránky pořád dokola omíláním mrtvých jmen gangsterů. Jedna hvězda navíc *SPOILER!!! * za to, že Will konečně hodil Angie "přes palubu" a doufám, že jí nehodí záchranný kruh v dalších dílech:-)
Zatím nejslabší příběh v řadě, co jsem četla. To, že mě moc nebaví záležitosti kolem drogových gangů etnických menšin je celkem moje věc, ale přišlo mi neskutečně přitažené za vlasy i závěrečné rozuzlení (trochu Pilcherová se špatným koncem) - jediné oko nezůstalo suché. Ze všeho nejvíc mi lezla na nervy Amanda, jejíž sarkasmus jsem doteď měla ráda, ale po přečtení tohoto dílu se modlím, aby ji v některém z dalších dvou dílů konečně někdo odstřelil, protože jinak patří i s tím jejím "klubem vysloužilých pistolnic" za katr. Představa seniorek s kolty proklatě nízko v akčních scénách mě dost vyděsila. Také myslím, že postava Faith mohla zůstat pouze dvojnásobnou svobodnou matkou a její cukrovka už je nad rámec. Zvláště proto, že se její role začíná smrskávat do pouhého hlášení hladiny cukru v krvi a hypoglykemických příhod. Radost mi naopak udělal Will se Sárou a doufám, že se v budoucnu Will "s těžkým srdcem" zbaví své praštěné manželky, která tam je stejně jen od toho, aby se čas od času objevila, rozvířila vody a zase zmizela. :-)
Když to vezmu kolem a kolem, tak mám pocit, že se autorka příliš nesnaží zbavovat vedlejších postav, takže se jí jejich množství nabaluje a v každém dalším díle se pak musí vysvětlovat nezasvěceným čtenářům kdo je kdo, čímž se děj dost zadrhává. Osobně bych nechala hlavní postavy detektivů (především Willa :-D ) a zbytek bych poslala na Kamčatku nebo zabila. :-D
Omlouvám se všem, že jsem tento díl tak zdrbla a připouštím, že chyba je možná v tom, že čtu jeden díl za druhým (někdy i dva díly týdně) a začínám trpět trochu ponorkovou nemocí. V každém případě však trvám na tom, že tentokrát to bylo poněkud překombinované a zápletka dost nevěrohodná. :-/
I přes velmi akční a napětím nabitý start mám dojem, že autorka zde zamávala obvyklou dávkou napětí a změnila podávání. Kniha má stoupavou tendenci, prostředek se mírně táhl a nebyl schopen mě úplně upoutat, naopak závěr byl špičkový, byť trochu přitažený za vlasy.
Kniha mě nebavila tolik, jak jsem očekávala. V první polovině jsem se nudila a váhala jsem, jestli s tím neseknu, ale potom se to nějak vylepšilo a dočetla jsem jí. Nebylo to tak špatné, ale po druhé si jí už asi nepřečtu.
zatím ta nejlepsí co jsem od Karin četla... nemá chybu a nejvíc me baví to ze i kdyby clovek chtel prijit na to kdo je pachatel tak na to neprijde :-)
Bravurně napsaný příběh . Plný akce , napětí. Známé postavy , jejich pocity a city jsou nádherně popsané. Sára a Will mě příjemně překvapily . Skvělé čtení .
Tak od Karin jsem četla i lepší knihy,ale musím za sebe dát čtyři hvězdy.Velkou radost jsem měla ze Sáry a Willa.Na toho jsem si musela trochu zvykat,ale už je mi o hodně sympatičtější.Těším se na další pokračování.
Strhující a napínavý děj od začátku až do konce :) Opět jsem byla nadšená co na nás čtenáře spisovatelka vymyslela. Úplně se mi chvílemi tajil dech :)
Strhující příběh... Nenapadají mě ani slova, jak to přesně vystihnou, ale přečetl sem knihu za noc, nemohl sem se od ní odtrhnout.... Sára a Will konečně.... Nechci nic dalšího prozradit, ale kdo Karin žere jako já už asi tuší.... Dokonce mi občas zvlhly oči.... A co z toho vyvodit? Buď je opravdu tento příběh tak poutavý a jímavý v určitých okamžicích nebo se ze mě stává žena :)
1.kniha, která se mi od této autorky dostala do ruky. Myslím, že nebude poslední , nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Když jsem knihu začala číst, nijak zvlášť mně nezaujala a říkala jsem si, že více jak 4 hvězdičky nedám..Postupem času, mně ale kniha strhla, že jsem musela číst a číst a číst, takže jsem dala hvězdiček 5. Moje první kniha od této spisovatelky a asi ne i poslední.
Kniha se mi líbila, přečetla jsem ji jedním dechem jako všechny ostatní knihy této autorky... :-))) Sáru i Willa Trenta mám ráda, vystupují i v předchozích detektivkách...napínavé,nečekaný závěr...super čtení.
2007 | Triptych |
2009 | Genesis |
2019 | Čisté zlato |
2003 | Smrtící polibek |
2003 | Mrazivý strach |
Možná slabší oproti čtyřem předchozím dílů, ale stále willtrentovské! ;-) A ačkoli mi dala všechna jména pořádně zabrat a zápletka byla na mě možná až moc zapletená, opět nemůžu jinak než chválit a těšit se na další díl! :-)