Honicí psi

Honicí psi
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318861/bmid_honici-psi-xFL-318861.jpg 4 243 243

William Wisting série

Po sedmnácti letech je znovu otevřen případ vraždy mladé dívky s tím, že rozhodující důkaz, který vedl k usvědčení pachatele, byl zfalšován. Vrchní komisař William Wisting je jako šéf někdejšího vyšetřovacího týmu pohnán k zodpovědnosti a suspendován. Po celou svou policejní kariéru honil zločince, teď se však stává štvanou zvěří sám. Má na krku policejní inspekci i média a všichni mu kladou nepříjemné otázky. Na vlastní pěst se musí pokusit očistit své jméno a zjistit, kdo tehdy falešný důkaz vyrobil. Nechce se mu přitom věřit, že by to byl někdo z jeho týmu. Ale kdo tedy? A jaký k tomu měl důvod? Nabízí se také další otázka: Byl onen odsouzený člověk skutečně nevinný? Když zakrátko zmizí další děvče, mají nejen Wisting, ale i jeho kolegové o čem přemýšlet a hon se na všech stranách rozbíhá naplno. „Lépe už to snad ani nejde. (…) Honicí psi obsahují vše, co si lze v tomto žánru přát: náboj, velmi propracovanou zápletku a hluboký psychologický popis jak ústřední postavy, tak pachatele. A to vše nám předkládá spisovatel, který umí děj dobře vystavět i posouvat vpřed a který dokáže dodat látce naprostou věrohodnost.“ — Tønsbergs Blad, Norsko „Úžasná zápletka, skvěle napsaný román, komplexní a plný napětí.“ — Crime Time, Velká Británie „Jeho novou knihu by si měli přečíst všichni milovníci detektivek. Je prostě výjimečně zdařilá.“ — Dagbladet, Norsko... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kniha Zlín

Jakthundene, 2012

mataj
30.12.2024 3 z 5

Je pravda, že jsem předchozí díly série nečetla, takže možná by se mi to líbilo víc, ale tohle byla za mně průměrná detektivka. Z vrchního komisaře Wistinga, se stane obětní beránek, v důsledku zmanipulovaných důkazů u případu starého 17 let. Aby se očistil, pustí se do prověřovaní postupu původního vyšetřování. A s tím mu pomáhá i jeho dcera, která pracuje jako novinářka v kriminální rubrice novin.

sipkulka
14.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Miluju jeho knížky, avšak do téhle jsem se nemohla dlouho začíst. Pořádný spád dostala až cca od poloviny a pak už jsem jí zase nedokázala odložit. Případ byl propracovaný i když sem si myslela že je vrah úplně někdo jiný (jistý policista ve výslužbě...;) )

rumund
11.03.2024 3 z 5

Pro mě asi tak průměrná detektivka. A jak bych tak řekl, taková severská klasika. Nemůžu si pomoct, ale všechny takové detektivky z těchto severských zemí, jsou nějaké chladné. Úplně mě prostě nedostávají do vary, tak, jak by správná kniha měla.

iv.ča
26.02.2024 5 z 5

Já ty jeho knihy miluju. Už pátá, co jsem četla a těším se na další. Skvělá práce, klobouk dolů!!!

SilvieSisinka
01.01.2024 4 z 5

Skvělá napínavá četba.Zapletka co má hlavu i patu.

ArwenAragorn
20.12.2023 4 z 5

60%

Přečetla jsem si znovu, tentokrát bych dala hvězdičky tři. Minimálně do poloviny se všechno pořád opakovalo dokola, docela jsem se nudila. Jinak má ale detektivka hlavu a patu a dostačující rozuzlení.
Doporučuji.

ctenarkaEva
13.08.2023 4 z 5

Pozvolný začátek, ale postupně sílí napětí a kniha začne mít větší spád. Celá série je mírnější, není tak brutální jako u jiných autorů, a to se mi líbí. Zatím se mi nejvíc líbila Katharinina šifra, ale mám ráda i ostatní díly této série. Jen škoda, že nevyšly všechny.

martin9929
02.10.2022 5 z 5

Pozvolný start. Ale napětí určitě nechybí.

PPardinio
27.08.2022 3 z 5

Pomalejší rozjezd knížky vynahrazuje relativně sympatická hlavní postava detektiva Wistinga a akční dcera Line nezůstává stranou. Nemusím úplně detektivky, kdy náhody vytvářejí děj, který se proplete v celkový příběh. Druhá polovina HONÍCÍCH PSŮ mě i přes několik "náhod" bavila o poznání více. Závěr mě překvapil. Dějově mě nejvíce oslovila část kolem sledovačky a epizodky s Finnem Haberem.
Jen pro zajímavost: Děj se odehrával u Osloského zálivu (Stavern, Larvik, Horten, Fredrikstad) - slavným rodákem z města Larvik je polárník Oscar Wisting (1871-1936)
Srovnání s tvorbou Nesba (obálka) určitě není na místě, spíše mi styl a rodinné vazby hlavní postavy připomněly oblíbenou postavu Kurta Wallendera od H.Mankella, který svého detektiva zasadil do malého městečka Ystad na jihu Skane. Pozornému čtenáři určitě neušlo, že Ystat se objevil i v tomto detektivním příběhu od J.L.Horsta

smardice
21.06.2022 4 z 5

Další celkem povedená severská detektivka, která pozvolna spěje ke zdárnému vyřešení případu.

soukroma
11.03.2022 3 z 5

Zdlouhavé, neoriginální, předvídatelné, zbytečně komplikované nejen obsahem, ale i mnoha velmi podobnými jmény: zase staré zločiny, ostřílený suspendovaný policista na vlastní pěst znovuvyšetřuje bez moderních pomůcek (na základě ukradeného spisu z archivu) a sekunduje mu jeho dcera, investigativní novinářka, samozřejmě rovněž využívající otcem zpřístupněný spis. Oba se nechovali morálně, dcera aspoň trochu akční byla (i s vrahem se střetla), otec byl neslaný nemastný a hlavně pomalý.
S Nesbem to tedy nesnese naprosto žádné srovnání, ale kvůli pomalosti a jisté zastaralosti postupů se rozhodně hlavní hrdina podobá Wallanderovi ze sousedního Švédska a trochu i Erlendurovi z Islandu.
První a poslední od autora. 65%

KristinaKubok
16.02.2022 4 z 5

Detektivky jsou vlastne mimo muj obvykly zaber zajmu, ale kniha se mi libila. Poslouchala jsem jako audioknihu, ktera je dobre nactena. Svym zpusobem poznavam v ni urcity seversky zpusob vypraveni jako treba u Jonassona (i kdyz jiny zanr).

tonda3582
30.01.2022

Nejsem úplně fanouškem severských detektivek. Na můj vkus jsou až moc depresivní i mimo případ (asi je to logické, ale nemusím to). Nicméně JLH mě chytil. Hezky se to čte/poslouchá, i když jak už tu padlo, od začátku se dá rozuzlení očekávat, i když nějaké zavádějící uličky tam jsou... Kvituji i to, že se autor oprostil od poslední dobou moderního postupu, že má vyšetřovatel vleklé osobní problémy a přesto pracuje na 100%, přesto, že problém řeší, řeší jej jako většina normálních lidí.
Na dně se mi líbilo o chlup víc

zazvorka
27.09.2021 4 z 5

Zaujala mne zápletka příběhu a celkově jsem s detektivkou spokojená. Faktem je, že autor píše poněkud suchopárně. Něco jako zdravý, nutričně vyvážený oběd, kterému chybí trochu šťávy a koření. Nicméně hlad zažene a tělu prospěje, tak proč ne? Koneckonců pan Horst asi není žádný gurmán, protože jídlo se v jeho knížkách téměř nevyskytuje. Což lze hodnotit jako plus, protože jeho knížky lze bez útrap číst i při dietě!
Mimochodem Wisting je pečlivý a metodický pán a určitě by se mu nelíbilo, že série vychází tak chaoticky. Mně to také netěší!

IreneP
19.09.2021 5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu, která je tedy pěkně načtená a má i dobrý hudební doprovod. Příběh se rozplétá pozvolna, hodně pozornosti se věnuje dceři Line a jejímu novinářskému pátrání. Příběh o unesených dívkách a vraždě jednoho staršího muže mě moc bavil. Oceňuji, že tu činy nejsou nijak krvavě vylíčené. Další povedená krimi z této série.

janina66
07.04.2021 4 z 5

Audiokniha. Opět výborná zápletka. Zpočátku trochu pozvolnější. V této knize nejvíce pátrání obstarala Line se svými kolegy, novináři. Konec předvídatelný, ale také napínavý.

judith141
13.11.2020 3 z 5

Moje první od Horsta, děj mě celkem vtáhl, četla se dobře, oceňuji celkové vysvětlení na konci knihy!

intelektuálka
15.09.2020 4 z 5

Canes Venatici - honicí psi ....

Přesně toto jsou komisař Wisting a jeho kolegové - jako smečka jdou po stopě zločinu ....

Ale zde se situace obrátí - jsou zpochybněny důkazy, které vedly k odhalení vraha před 17lety .... a Wisting se sám stává pronásledovaným ....

Jenže je tu jeho dcera Line, která je mu skvělým pomocníkem .....

Děj není vyhrocený - přes nové informace spěje komisař k rozuzlení....

Tento román byl oceněn a já jej doporučím.

ddkk
12.07.2020 4 z 5

Honicí psy jsem poslouchala jako audioknihu v příjemné interpretaci Zdeňka Kupky. Příběh byl zajímavý, forma občas podobná citacím z policejních spisů, jak už níže někdo uvádí. Vůbec mi to ale nevadilo, naopak, případu to dodalo na autentičnosti. Je vidět, že autor je kriminalista a dokonce pracoval jako hlavní vyšetřovatel v norském Larviku, ví tedy, o čem píše. Děj knihy je docela napínavý, i když se na závěr nedočkáme žádných převratných překvapení. Možná mi tam chybělo trochu šťávy, ponoru do duší obětí i viníků a samozřejmě hlavního protagonisty a jeho dcery.

I tak ale dávám za čtyři a jen se divím, jak série v češtině vychází - vlastně spíše nevychází. Ve slovenštině je to přece jen koncepčnější práce.

Ala787
10.02.2020 2 z 5

Poslouchala jsem audioknihu. V některých okamžicíh jsem se trošku nudila, ale nakonec jsem neposlouchala. Ke konci jsem i měla o hrdinku strach. Za mě oddychovka. Ale znovu bych po ní nesáhla.