Katharinin kód

Katharinin kód
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379758/bmid_katharinin-kod-1np-379758.jpg 4 190 190

William Wisting série

Vo Wistingovej skrini leží už dvadsaťštyri rokov zložka k starému prípadu. S manželom nezvestnej Kathariny sa už medzičasom spriatelil a na výročie jej zmiznutia sa obaja muži zvyknú stretnúť. Tento rok však Wisting Martina Haugena doma hľadá márne. Zmizol. Hlavný inšpektor musí spojiť svoje sily s vyšetrovateľom z Kriminálnej polície. Podarí sa im rozlúštiť Katharinin kód? Kniha je úvodom plánovanej štvordielnej série s názvom Odložený prípad.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Premedia

Katharina-koden, 2017

Kanimůra2
18.12.2021 5 z 5

První kniha od autora. Krásně napsané, určitě budu v sérii pokračovat. I přesto, že bylo asi od poloviny jasné, kdo je vrah (ne že bych byla tak chytrá, prostě po něm policie šla) kniha neztratila vůbec nic na přitažlivost a napětí. Doporučuju i pro poklidný průběh. Žádné drastické popisy mučení oběti. Někdy se spisovatelé snaží zaujmout krutostí. A ejhle, dá se napsat zajímavý příběh i bez toho.

MiskaMa
02.12.2021 5 z 5

Příběh byl dobře promyšlený, napínavý od začátku až do konce. Po dlouhé době jsem narazila na knížku, která mě tak chytla, že jsem ji přečetla na jeden zátah. Díky krátkým kapitolám se kniha četla dobře, postava vyšetřovatele mi byla sympatická. Na to, co značila Katharinina šifra jsem přišla asi tak v polovině knihy. Určitě si ráda přečtu i autorovy další knížky ze série Odložené případy.

ctenarkaEva
18.08.2021 5 z 5

Výborný psychothriller, od kterého jsem se nemohla odtrhnout a přečetla jsem na jeden zátah. Líbilo se mi, že zde nebyly žádné brutální scény, ale příběh byl spíše klidnější, ale zároveň napínavý. Určitě si přečtu další díly.

taikatalvi
09.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Toto bolo dobré, napínavé až do konca. Najlepšia časť knihy bola keď bol Wisting na chate s Haugenom.

Simstr
07.06.2021 5 z 5

Zatím nejlepší díl. Skvělé vyprávění, napínavé až do konce.

alzbeta4340
11.05.2021 5 z 5

V podstatě velice klidný děj, ale autorovi se z mála podařilo vytvořit úžasnou a napínavou detektivku.

Lenny33
22.03.2021 5 z 5

Dlouho jsem nečetla takto dobrou detektivku. Promyšlený děj, napětí dávkované po celou knihu, zajímavé postavy, velmi čtivý text. Pokud si chcete u knihy odpočinout, ale zároveň chcete ihned vtáhnout do děje a hltat stránku za stránkou, tak mohu tuto knihu vřele doporučit.

Evelin2506
26.12.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila, doporučuji.

Jirikk
03.12.2020 5 z 5

Napínavý, čtivý i presto že děj je velmi poklidný.. Zajímavý konec.
Ale tu šifru si myslím že by vyřešili dřív než za 24let.
Detektivky tolik nečtu ale tuhle doporučuji

fio
30.11.2020 5 z 5

velmi čtivé, příběh se pomalu a srozumitelně odkrývá, moc dobře napsané, žádný zmatek v postavách. hlavní hrdina je sympaťák. celé jsem to doslova zhltla, styl psaní mně nadchnul. skvělá kriminálka. doufám že další knihy Horsta budou stejně dobré...

marvarid
21.10.2020 4 z 5

Moc dobrá detektivka. Vystačí si s přehledným vyprávěním příběhu, dobrou psychologií postav a s logickou úvahou. Nejsou potřeba žádné brutální scény ani efektní čerstvé mrtvoly. I tak je vyprávění dostatečně napínavé. Na podzimní večery ideální čtení.

konicekbily
05.10.2020 4 z 5

Autorovi se dílo podařilo.
Promyšlená zápletka, detektivka bez krvavých scén, poklidné čtení, kdy nebylo ani tak důležité "kdo", ale "jak a proč"! Policejní a novinářská práce dobře popsána - tentokrát si novináři a kriminalisté nekonkurovali, jak bývá v detektivkách zvykem, ale spolupracovali. A psychologie postav je vynikající.

Awča
17.08.2020 5 z 5

Knihu jsem sehnala pouze ve slovenštině. Četla se velmi dobře, kupodivu mě pozvolné tempo nenutilo přeskakovat a dobrat se rychleji do cíle.
Hlavní vyšetřovatel byl sympatický, jeho rodinné zázemí bylo představeno tak akorát, vše mělo svůj čas, nehrálo se o život, vždyť se jednalo o odložené případy.
Přesto byl závěr napínavý a mile mě překvapilo rozluštění šifry.

ivulka15
31.07.2020 4 z 5

Dobrá detektivka.

petrarka72
15.07.2020 5 z 5

Mimořádně emocionální případ a úsporný styl včetně minimalistických dialogů - velmi působivý výsledek... Za nedbalý překlad a mizivé korektury bych střílela. ("Chtěl zůstat v téže oblečení," například.)

pajaroh
06.07.2020 3 z 5

Takové příjemně průměrné a zapomenutelné čtení - jako většina krimi, na druhou stranu psychologie postav je pěkně vykreslena, akce na mě tak akorát a v severských reáliích typu stará chata u jezera, podzimní les a cesta na horu mi bylo fajn.

rodak
14.06.2020 5 z 5

Dokonalé, zvolné vyšetřování zločinu z minulosti.Tato série fakt baví.Jen škoda,že v jednom díle má Line dceru a v druhém zas ne.Narážím tak na nesmyslné překlady napřeskáčku série do češtiny.

magnolia
01.06.2020 4 z 5

Detektivky čtu tak málo..., to už mě musí někdo přesvědčit a musím mít na nějakou chuť. Na tuto mě nalákal předešlý komentář uživatelky ArwenAragorn i jiné, které potvrzují absenci krve a brutality a zdůrazňují psychologické ladění detektivky. I přes tu poklidnost jsem byla, hlavně ke konci, docela dost napnutá - takové vyšetřování případu si můžu dovolit číst i před spaním (a taky se mi líbila knižní obálka s červenou norskou chatkou, proč to nepřiznat:)

ArwenAragorn
29.05.2020 4 z 5

Výborná, chytlavě čtivá, psychologicky laděná, reálná a inteligentní detektivka.
Je to první díl čtyřdílné série, v níž se otevírají staré nevyřešené detektivní případy.
Záhadné zmizení Kathariny před 24 lety, po které zůstala nevyřešená šifra a znovu otevřené zmizení další ženy před 26 lety. U tohoto zmizení se po letech objevil konečně podezřelý. Policie potřebuje získat proti němu další důkazy nebo jeho přiznání. O to se má postarat poněkud netradičním způsobem komisař William Wisting.
To, jestli spolu dva uvedené případy souvisí se dozvíte po přečtení detektivky a já vám ji doporučuji. Autorovi se skutečně povedla.

astra3
10.05.2020 5 z 5

Taková prima pomalá detektivka.