Z deníku kocoura Modroočka

Z deníku kocoura Modroočka
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26230/z-deniku-kocoura-modroocka-26230.jpg 5 1171 1171

Hřejivé vyprávění malého kocourka o všem, co zažil se „svým člověkem“ od prvních krůčků po světě až po chvíli, kdy se sám stal pyšným otcem čtyř koťátek. Modroočkův deník nám prozradí, kdo je Zelenoočka, Bělovous Zrzunda, Kiki a co se od nich kocourek naučil. Modroočkovy příhody pobaví a rozveselí, a navíc leccos zajímavého vypoví o vlastnostech a zvycích různých zvířátek. Mnohé z nich děti již znají z rozhlasu i televize.... celý text

Slezadav
04.03.2024 5 z 5

Moc pěkně a napínavě napsaná knížka pro děti. Líbilo se mi, jak udržuje děti v pozornosti, když musejí odhalovat, jaké věci z běžného života Modroočko popisuje.
Pamatuji si, že v dětství jsem měl Modroočka moc rád a teď se moc líbil dcerce. Pro děti školkového věku naprosto parádní čtení před spaním.

archivářka115
26.02.2024 3 z 5

Knížku mám schovanou v knihovně. Doufám, že se bude líbit vnučce, až jí budu číst

jiri77
15.02.2024 2 z 5

Asi budu jeden z mála, ale tuhle pohádku jsem nikdy moc nemusel, už v dětství mi nesedla ,jak kniha, tak animovaná pohádka z vlny. Dal jsem tomu šanci v dospělosti ,díky čtenářské výzvě, ale ono ,ne a ne. Jediným plusem jsou krásné ilustrace Heleny Zmatlíkové. S přivřeným okem dávám dvě hvězdy.

Macope
01.02.2024 5 z 5

Knížku jsem milovala v dětství, měli jsme ji u babičky. Dodnes si vybavuji krásné ilustrace Heleny Zmatlíkové, hlavně kočičí koncert na střeše. Nyní jsem četla svým dětem a byly nadšené. Největší úspěch měly kapitoly Stonal jsem a závěrečná Veliká událost. Pro mě jedna z nejlepších knížek pro děti!

Janis060
29.01.2024 5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu, krásné příběhy načtené panem Preissem. Mnohdy mi kocourek připomínal dnešní opečovávané děti...

Parwana
26.01.2024 5 z 5

Jako dítě jsem tuto knížku myslím nečetla, jako dospěláka mě naprosto uchvátila a už se těším, jak ji jednou budu číst svým dětem. Ještě k tomu ty krásné obrázky Heleny Zmatlíkové.

evasmem
21.01.2024 5 z 5

Miloučká knížka o kocourkovi a jeho dvojnožci. Modroočko potkává ostatní kočky i jiná zvířátka, postupně poznává okolní svět a učí se důležité schopnosti pro život. Veškerá vydání této knihy jsou provázena krásnými ilustracemi paní Zmatlíkové. Nostalgie; a pokud máte kočku, nejspíše si, stejně jako já, trochu pouvažujete, jestli ona o vás smýšlí podobně jako Modroočko o svém dvojnožci.

mazlak
17.01.2024 5 z 5

Teda kočky, to vám byl zase jednou fantastický návrat do let plný jen radostí a her. Při čtení jsem si i živě vybavoval filmovou podobu. Prostě tohle byla taková opravdu super oddechová knížka ne jen pro děti.

marcela3655
28.09.2023 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha z dětství ..Četla jsem stále do kola a milovala ilastaci ,obkreslovala jsem obrazky z knížky.

Netopyr07
17.09.2023 5 z 5

Nesmrtelný Modroočko! Matně si pamatuji, že snad byl večerníček... postavičky byly háčkované??? Knížka je krásná, famózní... vhled do kočičího života :-))

Zemlja
26.08.2023 4 z 5

Milá knížka, hezky graficky vyvedená. Někam se ilustrace paní Zmatlíkové nehodí (třeba do Bylo nás pět), ale do téhle knížky ano.

Janizoun
18.07.2023 5 z 5

Krásné vyprávění, které nadchlo v dětství mě a teď i mé děti (6 a 8 let). Kocourka a jeho kamarády všem doporučujeme. Tato knížka se opravdu povedla a je pro všechny generace dětí. Dnes jsou také pěkné knížky, ale dřív aspoň pro mě, byly tak nějak v těch sedmdesátých, osmdesátých letech hezčí. Ale já už budu brzy nejen mamina, ale i babička, tak jsem starší dinosauří generace, která se musí přizpůsobit dnešním pohádkovým příběhům a celé dnešní době :-)

Kabuky
13.05.2023 5 z 5

Nádherná vzpomínka na dětství.

L.Ady
26.04.2023 5 z 5

Milovaná knížka z dětství :). Mám na ni jenom skvělé vzpomínky, když mi ji mamka četla před spaním.

LukasB.453
21.04.2023 5 z 5

jaké bylo moje dospělé překvapení, když jsem zjistil, že "nebezpečné vyhrožování" se skutečně vyskytuje v zákonech jako trestný čin - pod vlivem této knížky jsem to považoval za vtipnou absurditu.

Vendyorit
22.03.2023 5 z 5

Ctu nyni 2letemu synovi a zatim se mu moc libi a mne se teda take velmi moc libi. Kocky miluji a pribeh kocoura Modroocka je vypraven vazne moc hezky, svizne a mile.

Kocicakmartinek
29.01.2023 5 z 5

Čtu ji dcerce, již poněkolikáté. Miluje ji stejně jako jsem ji milovala já v jejím věku. Víc takových knih pro děti!

knihomolka_jaja
20.01.2023 4 z 5

Přiznám se, tuhle knihu jsem si přečetla celou až teprve nyní se svými dětmi (4 a 6). Líbil se mi jednoduchý sloh a vtip, s nímž kocourek popisuje svět kolem sebe. Děti se velice nasmály a mohla jsem je vždy nechat hádat, co bude asi ta hlučná příšera, co žere lidi a jinde je zase vyplivne, anebo co bude asi ten ocásek, co leze v trávě. Měly z toho opravdu legraci a neustále nad Modroočkem kroutili hlavou, jak to všechno popletl.
V knize ale nejsou jen ty pěkné a veselé věci, ale i ty nepěkné a smutné. Např. kapitola o tom, proč má kůň smutné oči a jiné okamžiky, kdy se dítě jemně seznamuje s realitou života. Nic drsného to není, spíš jakési vedení dětí k uvědomění si, že nic není vždy růžové. Což je vlastně správně. Určitě se nad některými řádky dá chvíli sedět, vysvětlovat a vyprávět.
Pozor! I moje Lucinka (4) si všimla, že se kocourek často opakuje a při jednom čtení se smíchem prohlásila: „Vždyť to už říkal!“ Tak zde máte jeden nešvar. A když už si všimne i dítě, tak to je co říct. :-D
Předností jsou určitě krásné ilustrace paní Zmatlíkové. Kniha se čte snadno a děti chtějí další a další pohádku. Přečetli jsme ji před spaním na čtyřikrát a určitě doporučuji. Je to milý příběh, který určitě malé čtenáře potěší. A se svými velikými písmeny se určitě hodí i jako knížka pro děti, které se učí číst.
Děti by daly 5* z 5*, já dávám 4*z 5*.

alef
18.01.2023 5 z 5

„Jsem kocour Modroočko. Narodil jsem se, když všechno bylo zelené a plné květů. Když bylo všechno už jenom zelené a květů bylo málo, dala mě maminka sem, co teď žiju. Se mnou tu žije dvojnožec. Je veliký a chodí jen po zadních – zkrátka dvojnožec. Po čtyřech běhá, jen když mi pomáhá najít nějakou hračku nebo když chce, abych si s ním hrál.“

Kdo by neznal příběhy kocourka Modroočka? Jeho příběhy s obrázky paní Zmatlíkové provázely mé dětství i dětství mých dětí, mám je totiž moc ráda, a tak je předávám dál /teď už čekají na vnoučátka :-)/.

Kocourkovy příběhy jsou napsané milým, poetickým jazykem, pro děti lehce srozumitelným, a samozřejmě, děti jednoduše přimějí přemýšlet o domácích zvířátkách, jak se k nim chovat, jak se o ně starat – zjistí, co všechno takové kočičky doma potřebují – hrát si s nimi, hladit je, ale taky krmit, vytvořit jim pelíšek, místečko k bydlení, bezpečný prostor pro všechny členy domácnosti …

No vidíte, někdy to nemusí být vůbec jednoduché, přivést čtyřnožce do rodiny plné dvounožců … výsledkem pak může být mj. i plno zábavných příběhů na toto téma … a knížka o jednom takovém kocourkovi je pak na světě …

„Dvojnožec je vůbec nešikovný. Nedovede chodit tiše ani skákat po výškách. A psát umí jen jednou tlapkou. A to ještě divným černým drápkem, který vůbec nedrápe, jenom šustí a skřípe po tom bílém, na co on píše.
Jednou jsem chtěl vědět, jak vlastně dvojnožec tím černým drápkem píše. Když jsem to chtěl vyzkoumat, vypadl dvojnožci drápek z tlapky a skutálel se na zem. Já hups za ním, aby neutekl. Celou tlapku jsem si začernil, a když jsem si ji pak umyl, začernil jsem si také jazyk.“

Tůčomil1234
07.12.2022 3 z 5