Z deníku kocoura Modroočka
Josef Kolář
Hřejivé vyprávění malého kocourka o všem, co zažil se svým člověkem od prvních krůčků po světě až po chvíli, kdy se sám stal pyšným otcem čtyř koťátek. Modroočkův deník nám prozradí, kdo je Zelenoočka, Bělovous Zrzunda, Kiki a co se od nich náš kocourek naučil. Modroočkovy příhody pobaví a rozveselí, a navíc leccos zajímavého vypoví o vlastnostech a zvycích různých zvířátek. Mnohé z příhod už děti znají z rozhlasu i televize, nyní si o nich mohou pěkně číst v této půvabné knížce.... celý text
Moc pěkná kniha pro děti. Příběhy jsou kratší, že u nich vydrží i mladší děti. Navíc díky krásné ilustraci děti opravdu zaujme.
Pamatuji si, jak jsem si tuhle knihu čítávala v šesti letech. Četla jsem ji tehdy dokonce několikrát za sebou, jak se mi tehdy líbila.
Tato kniha je má dětská láska, ani nevím kolikrát jsem ji celkem četla. pokud hledáte dobrou pohádku, pak tímhle neuděláte nikdy nic špatně.
Dokonce i teď Modroočka občas poslouchám s mladším bratrem:) Nejlepší kniha, co jme ve škole četli.
tu to knížku čtu naší malé holce od 3let skoro každý den teď je ji 4,5 a dokáže 5min. kapitoly slovo od slova odříkat bez jedné chybičky je to nádherná knížka
tuhle knížku jsem milovala už jako dítě když mi ji maminka před spaním předčítala.
mylim že tadle knížka je nesmrtelná.
Kocour Modroočko a kočka Zelenoočka, hrdinové mého dětství. Zbožňuju tu knížku, protože je dokonale milá.
Pak jsem já sklopil oči a díval jsem se na své přední tlapky a řekl jsem si že stejně umřu.
kočky pohádky pro děti zfilmováno Večerníček člověk a zvíře kočičí příběhy
1976 | Z deníku kocoura Modroočka |
1947 | Bzunďa a Brunďa - příběh dvou brundibárů |
1955 | Podivuhodná setkání |
1944 | Němé Tváře |
1956 | Nová podivuhodná setkání |
Stále krásná knížka pro děti. Holky u ní velmi rády usínají.