Za facku
Eva Urbaníková
Když Zuzana pozná v knihovně, kde pracuje, spisovatele Matúše, který tam přišel na besedu, je jím okouzlená. Zaujme ji svými originálními názory, tím, jaký vzbuzuje respekt, ale hlavně něhou při jejich sbližování. Matúš se k ní nakonec nastěhuje a Zuzana teprve nyní poznává, že za originální názory považuje Matúš jen ty svoje, že respekt oplácí pohrdáním a něhu vnímá jako projev slabosti. Zuzana zprvu ustupuje, potlačuje své představy a přání, ale když přijde facka, je jí jasné, že takhle to dál nepůjde.... celý text
Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: 2013 , MottoOriginální název:
Za facku, 2013
Moje první kniha od této autorky a nebylo to špatné. Vcelku reálný pohled do jednoho vztahu, který mnohem více bere než dává. A někde na té cestě člověk ztrácí své skutečné já i ty nejvíc milované. Přesto na vyšší hodnocení by pro mě příběh musel být trochu víc rozvinutější i jít více do hloubky. Ale jak říkám, nebylo to špatné.
Takový rychlý náhled do jednoho vztahu. Jsem zatím tak v 3/4 knihy, ale ten Matúš mě tak neskutečně štve, hroznej chlap!! A Zuzka? Zamilovaná trubka. Nejlepší je její dcera Natálie, úplně ji vidím :-) Dávam 3/5.
Všechno nebo nic i Příliš osobní známost se mi líbii mnohem víc.
Malinko slabší, než na co jsem od Evy Urbaníkové zvyklá, ale zřejmě to byl záměr, taková delší povídka, ve které nezacházela příliš do detailů.
Dobré téma, ale nepropracované hlouběji, škoda. Jinak jsem se s kolegyní smály funkci hlavní hrdinky. Ředitelka knihovny, ve které byly všeho všudy dvě zaměstnankyně - včetně jí samotné. To autorka trošku přestřelila.
Velmi realistická knížka, malou chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, ale líbila se mi. Kéž by si ji přečetly ženy, které se ocitly v podobné situaci a vzaly si ponaučení. Život je příliš krátký na to, aby si máma přetrhla úžasný vztah s dítětem kvůli "lásce". Musí se najít kompromis a nebo ........ Doporučuji k přečtení na dovolenou.
Příběh o tom, jak daleko je žena schopna ve jménu lásky zajít, nakolik na této cestě ztratí sama sebe a bohužel také důvěru těch nejbližších. Čtení pro ženy a určitě to není čtení hloupé. Mě kniha oslovila a četla se mi velmi hezky.
Kniha taká nijaká, ani dobré, ani zlé. Nič také extra zaujímavé sa neudialo. Evita mala určite už aj lepšie knižky.
Slabe. Zase klise pribeh o chuderke, ktora sa nevie vzopriet egoistickemu tyranovi, a este aj obetuje vztah s dcerou. Okolo toho same filozoficke omacky, nuda. A korunu tomu nasadil vyraz mamcu (oslovenie hlavnej postavy jej dcerou)...boze, kde na to ta Evita chodi? Vzdy, ked som ho v knihe zbadala, striaslo ma.
2009 | Stalo se mi všechno |
2012 | Sushi v dushi |
2007 | Všetko alebo nič |
2009 | Všetko alebo nič - príbeh pokračuje |
2010 | Svet mi je dlžný |
Taková pěkná malá jednohubka :) Knížky od této slovenské autorky se mi líbí.